Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 524
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,момичета!
Честити бебенца на Мирянка,Катенцето и Хера!Най-после,нека са ви живи и здрави и бързо възстановяване на вас!
Лили,Честит Рожден Ден!Много щастие и любов от близките ти ти пожелавам! newsm51
Таничка,много стиснати палци и на теб,вижда му се края,довечера ще гушкаш и ти! Hug
Сандалка, Hug,плачи си,скоро ще изчистиш гадните хормони,третия път преминава бързо,поне при мен така беше,пожелавам го и на  теб!
Гърл,Катето има две бели топченца,едното е на бузкатау,другото е на вратлето,ще се разкарат след известно време.
Глупи,простена си чедо за това грозно богохулство срещу габровци Laughing Hug
Момичета,бързам,ще водя Катето на ортопед и затова съм толкова кратка,прочетох ви,като имам време ще пиша пак,само да се похваля,че иначе ще се пръсна:
Скрит текст:
 newsm44 luvbed

# 436
Въпрос към ЛЛЛ:
От 2-3 дни малката започна да суче неправилно, не знам как но дори и когато зърното е в устата и се чува едно мяскане с което съм сигурна че вкарва много въздух в коремчето. От същият период започна и една сериозно неспокойство и напъване. А днес повръща повечко. Не знам дали успявам да обясня правилно какво прави, понякога дори и когато и е извадено зърното и тя пак мляска по този начин. Какво да направя за да започне отново да засуква правилно

Здравей, Глупи  Hug
Възможно е при нарушаване вакуума по време на сукане бебето да погълне въздух, което от своя страна да доведе до стомашен дискомфорт, тъй като храносмилателната система е още незряла.

Би ли ми припомнила как е организирано кърменето ви? Колко често суче, какви паузи прави, от едната или от двете гърди суче?

Възможно ли е, според теб, когато не е на гърда, да показва, че е гладно? Ранните признаци за глад са мляскане или облизване на устните, отваряне и затваряне на устата, смучене на устни, език, ръце, пръсти на ръцете и краката, въртене на главичката наляво-надясно в търсене на гърда, а плачът по скоро е късен сигнал за глад. Тук има по – подробна информация за това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73982.0
Дали има някакви промени по лигавицата в устенцата на бебето - кремообразни бели петна или нещо необичайно? Това мляскане наподобява ли "цъкащ" звук?  Един от симптомите на млечница би могъл да бъде подобен. Цитирам от тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0

Цитат
Често се вижда в устата на бебето, но не винаги може да бъде така видна, като при постоянно цъкане, повтарящо се дърпане от гърдата или увеличени газове. Най-добре се поставя диагноза при обстойно изследване историята на майката и на бебето.

Ако имаш съмнения, че симптомите наподобяват млечница, би могла да се консултираш с лекар.

Пиши при нужда от още информация,
Поздрави   bouquet

Момичета, от утре стартира Световната Седмица на Кърменето. Имам удоволствието да ви поканя на събитията, организирани от Ла Лече Лига по градове Simple Smile

# 437
  • varna
Благодаря на всички Hug Донесоха ми подарък от интернет магазин,цаля торба с неща,много готина изненада Twisted EvilДа ви кажа Ема е жив бащичко,руса и синеока,само носа и устата ми е взела Embarassed

# 438
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Честити бебета на всички мами да са здрави дечицта и много прекрасни мигове с тях!
Искам да ви попитам мога ли да отрежа ноктите на малчо,че с тези ръкавици в тая жега Sad?
Тази нощ не съм спала май си почнаха стабилно тези колики та от днес вече му давам капки да видим дали ще има ефект! newsm78
Можете ли да ми кажете от кога мога да правя упражнения  newsm78?Корема ми се прибра обаче се е отпуснал и ми се иска да започна коремни преси,за да се стегне както преди.Иначе след като ни изписаха от болницата се премреих и бях - 8 кила но за няколкото дни вкъщи свалих още и сега ми остават само 5 кила отгоре!Малкия е на кърма изцяло и май си имам достатъчно,защото вчера го мериха и вече е 3680 Party!

# 439
ani88, аз вече два пъти режа ноктите - докато спи е много лесно. Ръкавици не съм слагала - казват, че са опасни, може да си я натика в устата и да се задуши. И да се одере по лицето - минава за по- малко от ден, няма проблем.

# 440
И аз имам въпрос за кърменето.
Опитах да не дохранвам, а да предлагам само гърда - резултата изкарва само пет, максимум десет минути и пак започва мрънкане и съвсем малко след това рев. За по-малко от час три пъти поиска, като в промеждутъците съм давала и залъгалка. Иначе повече от пет-десет минути не може да изкара, когато е сукал.
Държа го на гърдата 15 минути. Педиатърката ми каза, че за пет минути трябва да изсукало това, което му е необходимо. Възможно ли да не суче почти нищо за тези 15 минути? Аз чувствам "дърпане", но понякога и когато пие от шише гълта, пък почти нищо не е изпил.
Дохранването ще откаже ли бебето от сукането? Кърмата намалява ли, ако само се цедиш?

Здравей, verabel  Hug

Ограничаването престоя на гърдата на бебето не е добра идея. Нахраненото бебе само “се избутва” от гърдата и по изражението на доволното му личице може да разбереш, че то е получило всичко, от което се е нуждаело.
От едната или от двете гърди кърмиш? Би могла да предложиш едната гърда и когато бебето спре да суче ефективно, да приложиш компресия.  Важно е бебето самО да прекрати сукането, след като е приключило с първата гърда, за да изсуче задното мляко, богато на мазнини. След това, ако подава сигнали, че е гладно, можеш да прехвърлил на втората, на която също да изсуче задното мляко. Тогава, ако още е гладно, би могла да върнеш на първата. Ако се налага дохранване и има вариант е добре това да става с изцедена кърма. Когато са изчерпани тези варианти  - тогава може да се прибегне до добавка. Бебетата  си имат собствен ритъм и нужди. Ако им се предостави възможността да се нахранят пълноценно, те ще си изсучат необходимото.

Възможно е до момента, с ограничаване на сукането, бебето да е било гладно и от там неспокойно, Кърмата се усвоява бързо и не е необичайно скоро, след като е сукало, да покаже признаци, че е гладно.

Относно залъгалката -  добра идея е предлагането да бъде ограничено заради риска от объркване в засукването.  Биберонът - залъгалка е измислен за да замести гърдата, когато майката я няма, да лъже бебето, че суче на гърдата. Според тази  статия  при малките бебета залъгалките могат да ограничат приема на мляко за денонощие. Бебетата имат физическа потребност от сукане и близост, от директен човешки контакт.

Надявам се информацията да е полезна.
Поздрави   bouquet

# 441
Херааа, хайде честита дъщеричка Simple Smile) Да е здрава, да ви радва много и да е все така упорита, както с неискането да излиза Simple Smile))

Таничка, чакаме включване и от теб.

# 442
  • София
Близначе, моят комшия Киро също ремонтира. Той спазва часовете, но притесненията ми за от друго естество- той не е правил ремонт откакто е взел апартамента при построяването на блока, разбирай преди 30 години....Не съм влизала в тях /нямам противогаз/, но от вратата се вижда, че и ламперийки си има, зад които си представям какви редки видове се отглеждат /някои може да са вече и в Червената книга/ Sick И си представям сега тая фаена ако тръгне нагоре към нас....ужас....
Лили, Честит Рожден Ден! Здраве и късмет  bouquet
Ани, ноктите ги отрязах веднага щом се прибрахме от болницата Peace
Жалина, зор, зор да си дойде, пък сега на Огняново го пращаш Whistling Иначе, браво и на ТМ за помагането Hug

# 443
Джине, ние преди 2 години махнахме ламперията, слагана след построяването на блока, разбирай преди 43г  Simple Smile И аз очаквах да е черно от животни, то пък нямаше кьораво  Thinking Тъй, че не е задължително, дано изкарате късмет.

# 444
Атракция много ти благодаря за отговора.Аз всъщност нищо не направих,оказа се,че личната е в отпуск и трябва да я водя в ОБ,където е пълно с болни и аз се отказах.По устата  и вътрешната страна на бузите са чисти,езикът и то не постоянно е бял.Сега е напълно розов,но незнам дали след следващото хранене няма да побелее.Притесни ме написаното в статията за "цъкащия звук",защото съпругът ми така и се смее,че цъкала като пулсатор.Също така,че не иска да суче,дърпа се докато е на гърда,превива се и чувам как стомахът и къркори.То,че кърмата ми намаля,намаля,че и почти спря мога да кажа и не мога да определя дали е гладна или е млечница.За капак сега и се появиха едни беле точки около гърдите,мисля,че са мастни образования,ще търся нещо и за тях.

# 445
[

Здравей, Глупи  Hug
Възможно е при нарушаване вакуума по време на сукане бебето да погълне въздух, което от своя страна да доведе до стомашен дискомфорт, тъй като храносмилателната система е още незряла.

Би ли ми припомнила как е организирано кърменето ви? Колко често суче, какви паузи прави, от едната или от двете гърди суче?

Суче на поискване, понякога на 1 час, понякога на 2-3 и повече, в зависимост от това колко е спокойна и как спи.

Възможно ли е, според теб, когато не е на гърда, да показва, че е гладно? Ранните признаци за глад са мляскане или облизване на устните, отваряне и затваряне на устата, смучене на устни, език, ръце, пръсти на ръцете и краката, въртене на главичката наляво-надясно в търсене на гърда, а плачът по скоро е късен сигнал за глад. Тук има по – подробна информация за това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73982.0

Засуква така когато се храни активно, т,е е гладна, а не за успокояване. Сега ми направи впечатление, че като се събуди след може би 3 часа пауза, засука добре и към края на храненето започна да цъка.

Дали има някакви промени по лигавицата в устенцата на бебето - кремообразни бели петна или нещо необичайно? Това мляскане наподобява ли "цъкащ" звук?  Един от симптомите на млечница би могъл да бъде подобен. Цитирам от тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0

Проверих за бели петна, няма, само езичеето и е бяло и то не винаги. Точно цъкане се чува. Реших когато прави така да я махам от гърда и да я слагам пак и да видя дали няма промяна.

Възможно ли е ако са ми препълнени гърдите, това да е проблема на засукването?

Цитат
Често се вижда в устата на бебето, но не винаги може да бъде така видна, като при постоянно цъкане, повтарящо се дърпане от гърдата или увеличени газове. Най-добре се поставя диагноза при обстойно изследване историята на майката и на бебето.

Ако имаш съмнения, че симптомите наподобяват млечница, би могла да се консултираш с лекар.

Пиши при нужда от още информация,
Поздрави   bouquet

Момичета, от утре стартира Световната Седмица на Кърменето. Имам удоволствието да ви поканя на събитията, организирани от Ла Лече Лига по градове Simple Smile

# 446
  • varna
Оффф,Ема не ми я дават щото е на система и антибиотик,инфекция имала някаква CryСамо да не ми уморят детето зарад здравна каса,че ги убих Close

# 447
Хера..кураж и мисли положително. И питай за всичко,което те интересува...дори и с ченгел да им вадиш думите.

# 448
Абе, Таничка вече би трябвало да са я оперирали. Мислех че ще е писала тук. Сигурно още се възстановява. Дано всичко е минало точно.
Далийка цял ден спи. Откакто я оставям по корем кърти като за световно, чак почнах да се притеснявам че прави големи паузи за ядене: от 7,00 до 11,40 и след това чак в 16,50. Ох, преди - защо не спи, а сега - защо спи толкова много. Няма угодия. Пък и ми липсва като направи повече от 3 часа и вече искам да си я гушкам. Отивам при нея, целувам си я, галя я, но тя си спи и не й пука. Сигурно си наваксва от предишните безсънни дни. Между другото на яденето в 11,40 се изтропа обилно - памперса преля. Обаче тя заспа още в мен и не посмях да я преобуя. И сега преди яденето й като й махнах памперса толкова хубаво замириса на току що изпукан пакет пуканки, че страшно ми се доядоха. Странна работа - ако да мирише толкова вкусно  newsm12
Хера и Далийка беше на системи - дадоха ми я чак на 5тия ден, но слава богу пускаха ме в неонатологията да я кърмя. та исках да ти кажа ако се притесняваш че там ще я хранят с биберон с АМ - не се тревожи. Поне при нас тя си засука без проблем от гърда. Но ако ще кърмиш, настоявай да те пускат при нея. Всичко ще е наред.
А за моята киста да ви кажа (така и така се чудя какво да правя - исках да излезем но то взе че задуха много силно). Взех си пробите от лабораторията и сега са в София. Във вторник ще са готови новите изследвания. Много доктори ми казаха че така написана диагнозата е непълна и неточна и оттам съдят че е и некоректна. Дано пък всичко се размине и се окаже доброкачествено образувание.

Атракция, а защо в Бургас няма нищо  Weary

# 449
Атракция, невероятна си, благодаря ти!  Hug То от притеснение ще ми спре кърмата, не дай Боже! Сега сме с нов проблем, не може да се изака, независимо от това, че сведох приема на капки против колики на 2-3 пъти на денонощие. Яде редовно, но ака по веднъж, малко. Не искам да прибягвам до термометъра. Док каза, че не трябва да има денонощие без ако. Мога ли да ям нещо, което би го накарало да се изака след кърмене? Прочетох в библиотеката за запека при кърмените бебета, но пишеше, че до 7 дни може да не ака и, че трябва да е твърдо акото, но Юли се гърчи много, цял ден не е спало милото ми  Cry Не знам дали ще спи сега, все още бълнува и мънка в просъница.
girlinblue182,  Hug

Това, което си чела в Библиотеката, важи по-скоро за изхождането на бебето след 6-тата седмица . Тогава е възможно бебето да се изхожда на по-големи интервали от време, тъй като храносмилателната система е претърпяла част от развитието си и усвоява изключително пълноценно кърмата. Обичайно след 6-тата седмица бебетата могат да започнат да акат на по-големи интервали от време, някои от тях веднъж на седмица до 10 дена, но по-обилно и това се смята в рамките на нормалното.

Бебе под 6 седмици на естествено хранене би следвало да има минимум 1-2 изхождания дневно.Може би ако опиташ по-често предлагане на гърдата, прилагането на компресия , за да поеме повече задно мляко, да има желания резултат.
Би могла да опиташ с 'каране на колело' с крачетата, масаж на коремчето по часовниковата стрелка, ти да ядеш разхлабващи храни -сливи, круши, овесени ядки и подобни, действащи ти разхлабващо. "Процедури" с термометъра са по-скоро неподходящи.

Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт