Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 579
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
  • Varna, München
ХЕра. няма ли кой да я постави Ема правилно на гърдата.. Разраняват се зърната от неправилно засукване.. И наистина боли мн, но са към 10 дена докато преминат болките.. Препоръчвам силиконово зърно, мн ми помогна първият път, сега малката не засука с него, и трябше да стискам зъби  Simple Smile Мажи зърната с кремче и гледай да са на сухо... По принцип със секцио кърмата слиза по късно, към 5 ден. Бъди спокойна, както каза Джина Л., малката няма да остане гладна  Simple Smile

Пина, кърмените бебета наддават по малко, 600 /800 гр на месец това е нормалното, твоята бебка наддава прекрасно.... Лекарката е малко странна в изказванията си  Simple Smile

# 571
  • София
Ей, Пине, споко, тя моята качи 1600, ама от 2300, роди се 2450 и смъкна до 2310, това има значение, освен това е на смесено хранене, повръща, лудница, а яде и на 3-4 часа, вечер прави 1 6 часова пауза, основно я кърмя, но понякога давам и АМ по 30-тина мл., та не сме критерий, за изключително кърмено бебе 750 са си супер, а и Стани уж мъж, ама повече от 1200 и то на АМ не е качвал, 1 месец 1200, вторият месец 1100 и после по 500-700. А сега е 17-18 кг, за половин година е качил да кажем половин кг я има, на 4 и половина е и е точно в средата на нормата за момченцата, така че няма да се плашиш...Майка ми ме е кърмила 2 месеца, първият съм качила 650 гр и тя и лекарят били много доволни, само че вторият съм качила за цял месец само 50 гр и съм минала на бебе 1, а не съм умряла, виж, за цял месец нищо не съм качила, а съм си била здрава, не се притеснявай толкова  Hug

Маги, дай да видим има ли и други желаещи, ама аз съм за и само с теб да се видим, ще се съобразим с вас, че 1во съм с кола и 2ро без батко, така че ще го измислим  Hug

# 572
Скрит текст:
Gina изказването ти за кърмаческите терзания прозвуча така сякаш при най-малката трудност трябва да се откажем да кърмим и да започнем АМ. Не ме нападай не съм казала, че не трябва да изказваш мнението си, но за някой е важно да получат подкрепа в усилията си, а не защото още от начало не става и айде вадете формулата.
Скривам го неискам да ми се нахвърлите, не това е целта ми.

Пина напълно те разбирам. Големия ми син е много злояд и ми умръзна да слушам колко бил слабичък. И той като момиченцето на Джина не е пил почти антибиотик и му е трудно седенето на едно място. Мен ме дразни това, че едва ли не с това дали яде или не измерват уменията ми на майка.  Crossing Arms А колко затлъстели деца има сред нас? Аз не повтарям на майките им като ги видя! малии къв е дебел Гошо!

# 573
Добро утро и от нас Simple Smile))
Дали може да полудея от шума на абсорбатора Simple Smile)) това моето дете спи прекрасно на него и малко ми бръмва главата.

Хера, Таничка
, хайде да ви минава вече.

Нямам търпение да се включи и Мисти. Кой беше следователя да види какво се случва с Фроузен

Благодаря ви за отговорите на въпросите ми Simple Smile

Имах проблеми със заспиването с баткото, все заспиваше в ръцете ми и няма да ви казвам как се люлее дете на 1 година половин час. Ръцете ми отичаха. Не искам да си го причинявам и сега. Загледала съм се в тази играчка с идеята да я сложа и да прожектира на тавана, тя да гледа, да се умори и да си заспива в креватчето.

За оригването ме притеснява, че често се дави насън, направо изтръпвам, ами ако не я чуя или видя да я повдигна.. много ме е страх.

Данче, все едно за моят мъж говориш. Вчера какво конско му четох. По принцип той е много мил и внимателен с детето, но понякога се изнервя от нищо и избухва за секунди. Много му се ядосвам като тръгне да му посяга или да му вика. Той сега е в много деликатна възраст, отделно трябва да внимаваме как се държим за да няма проблем с бебето. Като се приспиваме, все решава да нахлуе тичайки в спалнята и да скача до нас, ама аз му казах, по добре с приказки да го изведем отколкото да го дърпа и да му вика и да му се кара. бебето не разбира и да пореве 5 мин нищо няма да му стане, и да трябва пак да го приспим все тая, важното е да не се чувства изолиран. Вчера след поредното му избухване го оставих с бебето и отидох да си оправям детето. Той толкова беше щастлив, че мама е с него. е малко с мъка приспахме бебето, ама все тая.
След следващото му такова избухване ще има скандалче Simple Smile

Моят син има рожден ден другата седмица и е толкова развълнуван. Дайте идея за активна играчка която да си изразходва енергията.

Хайде хубав и слънчев ден от нас Simple Smile
Глупи , ние имаме този музикален прожектор и съм много доволна. Има различни мелодии и звук от разбиващи се морски вълни ,които моментално успокояват Диманка и тя заспива.

# 574
Пина,дай я насам тази докторка  #2gunfire Какви гастро бля,бля....това наддаване за 21 дни е чудесно ,нека да се изкажат и другите мами ,но мисля ,че за кърмено бебе е нормално.Недохранена била,слабичка била.....Не се оставяй да те объркват,ако няма друга причина ,освен наддаването ,няма за какво да се тревожиш според мен! Синът ми наддаваше по кило и половина ,това също не е нормално,беше си кюфтенце,израстна го и сега даже е слаб.Всичко е много относително при децата,кърми си смело .Може пък по-честото сукане да се дължи на скок в растежа ,колики,да иска да се успокои ,както каза Агнес.Стискам палци Юлия да натрие носа на докторката !
Глупи и моят е същият #Cussing out #Cussing outНе мога да го трая ,забранила съм му да се прибира през деня ,за да мога да се оправя спокойно.От днес съм сама с двете деца и засега се опраавям много добре,чак се учудвам колко съм сръчна  Joy Joy JoyИзпрах ,простирах ,в момента правя едни кюфтета за довечера ,а синчетата спят.Всяко в отделна стая ,за да не пречи на другото.Следобяд ще ги водя до педиатърката да видим малчо колко е качил и да преслуша баткото ,че нещо кашля само нощем.Някой ако има опит с това да сподели,според мен някакви секрети му се стичат назад и затова кашля...дано да не е носна сливица  Praynig Praynig
Да ви кажа ,животът е много по-хубав откакто излизам с количката  Mr. Green Толкова ми е спокойно и хубаво ,че чак се зачудих защо толкова отлагах това второ дете.Днес за пръв път от доста време бяхме на кафе с бебешка компания ,Петьо много ме слуша,Тони си спа,после го кърмих на една пейка ,Джине  Laughing
П.п.Днес ММ закара свеки на село ,така че ,честито ми Освобождение bowuu bowuu

# 575
Луиза, напълно подкрепям написаното от теб  Hug Честно да ти кажа и аз като чета как всеки пост на ЛЛЛ почва с "Чудесно е че си решила да дадеш най-доброто на детето си" (примерно) и се чуствам като пълен идиот Sad Щото видиш ли аз като не успявам да кърмя, значи не давам най-доброто на детето си, значи съм лоша майка. За това реших да не чета вече постовете в червенко и зеленко (извинявайте, нищо лично към никой момичета  Hug). Особено след като моята кърма спира и вече не е кърма, а някакво воднисто нещо...Да не говорим, че като предложа на Бобо от това нещо, директно плюва и се мръщи. Та минавам и аз в отбора на АМ-хранещите и хич не ми дреме. Да ми е живо и здраво детето да порастне, пък с каквото е хранено -  с това.   33uu

Казах ли ви, че ММ запазил час моля ви се за молитва? В Кремиковския манастир, щото попа му бил приятел. Та на 40-ия ден ще ходим на молитва. Ма няма лошо.

Днес се запознах и с приятелката на бившия ми мъж. И знаете ли какво? Готина е  Peace Добра и симпатична женица, която много добре се грижи за дъщеря ми когато е при баща си.  Peace

# 576
ох ние изпаднахме в хаос днес. Марти не искаше да яде, боляло го коремчето и така 2 часа,събужда се Камелия яде, сра и изведнъж Марти реши че му се яде филийка и викам супер тръгвам да я правя и това дребното като се разрева, ама рев як. Седя и си мисля Гладният Марти или ревящото бебе,лоша не лоша, направих си филийката на Марти това почти заспа от рев, ама за 3-4мин не мислете че съм я оставила много. А аз зверското спокойствие, махам корички, режа на войници Simple Smile
След малко дрислата решава че няма да спи, взимам я и на абсорбатора,пея, люлея, излиза Марти от тоалетната Дърпа си пацата и вика "мамо имам кръв" ... пак спокойствие, оставям бебето гледам кръв няма Simple Smile Чак не мога да повярвам колко съм дзен Simple Smile)) Като разказах случката на мъжа ми и викам добре сме Simple Smile)) Сега коконата спи на кухненския плот под абсорбатора Simple Smile) а ние ядем Simple Smile

Мимс благодаря ти Simple Smile)) Това ми трябваше да я поръчам Simple Smile

Пине, не и обръщай внимание на педиатърката ... явно тя е за бой, гледай си детето ако е спокойно значи всичко е наред.

Иве, няма да зачезваш за толкова време, че липсваш  Hug

Джине, Моргана, всеки е прав за себе си. Аз пък понякога се ядосвам че кърмя, защото не мога да мръдна без бебето. Не се цедя освен ако не е страшно положението.

# 577
  • София
Глупи, на Марина и подариха тази лампа:
http://marseltoys.com/brand/play-go/muzikalna-bebeshka-lampa-270600.html
Аз много и се кефя, защото, като я пуснеш на тъмно, по тавана, стените и пердетата се появяват животни, мелодията е приятна. Напомня ми за лампите от американските филми Laughing Но и избраната от теб е много готина, гледам сега Мимс е писала, че е супер доволна.
Близначе, това е "чистата молитва". Много се радвам, че одобряваш приятелката на бившият ти- чудесно е човек дда има нормални и цивилизовани отношения със всички.
Моргана, много е хубаво, че момичетата пробват алтернативни методи за стимулиране на кърмата. Идеята ми беше, че когато няма кърма, не трябва да си съсипват нервите, съгласи се, че спокойната и щастлива майка е необходима за бебето. Peace Аз не се гордея, че не кърмя. Но знаеш ли, смешно е когато близки и далечни вместо да питат как се казва бебето /примерно/, започват с "Кърмите ли се?" Laughing То излиза, че кърмаческата пропаганда е голяма сила.
Веднъж, когато купувах дънки за дъщеря ми, една продавачка ми каза, че в GAP-a има линия за прекалено слаби деца, там да сме идели Laughing Също мисля, че понастоящем проблемът със затлъстяването е много по-сериозен от "проблема" на слабите деца. И в този ред на мисли да споделя, че моята свекърва и за това се тревожи /и реве/, че детето е слабо......
Данче, ама поне закри ли се с пеленка? Grinning

# 578
  • varna
Глупи,е вие сте направо номер едно Hug
Близначе,взех и аз да ги пропускам да ти кажа,няма да се нервирам допълнително. Квото такова. Веч с раждането сбърках веднъж от настояване,стигат ми толкоз мъчения.
Иси,тя седи с мен жената,ама Ема рита и бута и плюе зърното,то се прибира,мен ме боли хем шева,хем гърба и кръста,пълен цирк. Сори,ама тва за мен не е нормално.

# 579
Суче на поискване, понякога на 1 час, понякога на 2-3 и повече, в зависимост от това колко е спокойна и как спи.
Засуква така когато се храни активно, т,е е гладна, а не за успокояване. Сега ми направи впечатление, че като се събуди след може би 3 часа пауза, засука добре и към края на храненето започна да цъка.
Проверих за бели петна, няма, само езичеето и е бяло и то не винаги. Точно цъкане се чува. Реших когато прави така да я махам от гърда и да я слагам пак и да видя дали няма промяна.
Възможно ли е ако са ми препълнени гърдите, това да е проблема на засукването?

Здравейте, Глупи!

Какво се случва ако докато ги има цъкащите звуци се опитате да махнете бебето от гърдата? Ако се отделя лесно - то определено не прави добър вакуум на гърдата. Опитвали ли сте биологизната поза за кърмене - полегнала назад? При тази поза, тялото на мама има добра опора, бебето се чувства стабилно върху мама, гърдите са в добра позиция и бебето може да засуче добре. Повече информация за тази поза има в тази статия. Дали правите разлика в засукването и звуците в полусънено/сънено и разбудено състояние? Често, когато бебетата са сънени засукват добре и сучат ритмично. Нормално е СЛЕД хранене езичето на бебето да побелява - все пак млякото имат цвят и консистенция.

Atrakcia, благодаря ти за отговора!
Суче само от едната гърда. Днес от едната гърда на два пъти заспа след като сука по три пъти и спа около три часа.
Ще има ли достатъчно кърма и за изцеждане, ако суче от двете гърди и го върна отново на първата?

Здравейте, verabel!

Когато бебето се унася докато суче на едната гърда - би следвало да търсим начин да го поразбудим и да му предложим и втората. Новородените често заспиват на гърдата - особено, когато струята стане по-бавна и самото сукане ги унася в сън. Когато го поразбудим, предложим и другата гърда - ще се ориентираме дали има нужда от още мляко.

Ако до момента бебето е дохранвано, а имате желание да минете само на кърма - може да опитате следното нещо. Първо предлагате едната гърда и когато забележите, че бебето вече не суче активно - да приложите компресия. След това можа да му предложите втората и отново в момента, в който видимо не преглъща мляко - да приложите компресия. След това може отново да го върнете на първата гърда + компресията и ако решите - да повторите и другата гърда. В рамките на едно "хранене" има повече от едно потичане на млякото. Вместо бебето да заспива след отслабванто на струята на едната гърда и така и да не дочака втората силна струя на същата гърда - може това време да се използва за сукане на друга гърда и след това да бъде върнато на първата. Така, за по-малко време бебето може да изсуче ефективно повече мляко и да е сито за по-дълго. Връщането сАмо към кърма може да отнеме 2-3 дни, докато количеството произведено мляко започне да отговаря на нуждите на бебето. В тези бебето може да иска да суче по-често, но след като отминат - би следвало да се върнете към обичаен ритъм на поне 8 хранения, 4-5 напишкани и поне 2 наакани памперса за 24 часа.

# 580
Атракция, благодаря за отговора. Вчера рано сутринта му дадох капки против колики, снощи много го мъчиха, днес в 4 сутринта, пак му дадох, но половин дозичка, а днес още не е акал. Вчера следобяд изцока и двете ми гърди, но не бяха много пълни, правих и компресията, предполагам е изял горното мляко, но пак не се изходи. Ядях овесени ядки, без резултат от предните дни. С круша ме е страх да пробвам, заради моя стомах, направо сложна работа стана с това акане. Тази сутрин и колело карахме и масаж му правих, още няма резултат. Поне се оригна и пръцна, да не е без нищо.

В тази връзка, един доста глупав въпрос към ЛЛЛ: Мога ли да отида на солариум, може ли да се сметне излагането на зърната на лампите, като излагане на слънце? /а дано, ама на дали  Laughing /.

Здравейте, girlinblue182!

Колко хранения има бебето ви в рамките на 24 часа? Какво време прекарва приблизително на гърдата и какво е поведението му на нея? Има ли прием на допълнителни течности при бебето? Запичащите или разхлабващите съставки на храната НЕ преминават в кърмата, най-много да доведат до желания ефект, но при мама. Може би стремежа към поне 8 хранения в рамките на 24 часа, недаването на капките поне за 48 часа (за да видите дали използването им не е наслоило някакъв по-дълготраен ефект при бебето), непредлагане на други течности, телесен допир с някого и масаж - биха ви дали по-пълна картина за това какво се случва с акането на бебето.

Относно солариума - по принцип неговото облъчване е като при слънцето. Въпрос на личен комфорт е дали ще бъдете с покрити гърди.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 15:26 от Mupяна

# 581
Хера, като се сетя майките около мен в болницата със секцио им беше голяма мъка. Не се терзай за нищо.
Не ми пука, защото Марти пищеше постоянно, а бебка сега почти не и се чува гласа. А и някак си съм тренирана. А и да се ядосвам и да не се ядосвам.. няма да ми стане по леко Simple Smile Едно по едно, просто подреждам приоритетите Simple Smile

Абе тази моята дрисла се скъса да ака цяла нощ. А най-обича на чисто дупе и памперс да се изака.
Има ли някое друго така.

Джине, мислим да ходим до марсел да разгледаме играчка за Марти, ще погледна и тази лампа

Миряна, цъкащият звук се получава в почти всички пози, легнала, в тази която сте показали, в нормална поза. Понякога успява за известен период да хапне без да цъка. Махам я като започне прекалено много да го прави и я слагам пак. Странно, но въпреки звука пак си има вакуум. При следващото кърмене ще проверя колко е силен вакуума. Прави го и будна и сънена

# 582
  • София
Абе тази моята дрисла се скъса да ака цяла нощ. А най-обича на чисто дупе и памперс да се изака.
Има ли някое друго така.

Цитат

А-ха, и Лазар е така, само чака да го преобуя е се изтропва  Laughing.

# 583
Според мен също най-важното е и майката и бебето да са спокойни. Дали е на кърма или на АМ е от значение разбирасе, но не и най-важното нещо.
Аз какво да кажа като едва ли не ме обвиниха роднини, че не кърмя добре като не го поставям на гърдата, ами цедя и след това в шише давам. Ми боли ме бе. До такава степен ме беше разранил, че кърмех и ревях. Прецених, че така не става, а обвиненията заедно с моята несигурност тогава ми подействаха супер натоварващо. Затова е най важно да сме спокойни  Hug
Всяка да намери за себе си и бебето най-добрия варянт и това е  Peace

И за моето бебе, което се роди 2.600 всички викаха "ауу какъв е малък", и едва ли не недоносен. Не е приятно, но не всички са достатъчно съобрезителни явно и не всички ни влизат в "хормоналното" положение, с което ни изнервят

Същата работа и при мен..
Днес за честита месечинка ме заплашиха с посещение при гастроентеролог,защото Йоан не качвал достатъчно!За един месец стана 4 кила,какво повече да качва???От 2750 до 4040 всеки може да го сметне и не ми се струва малко!Абе егати драмата,пък кърмене,пък цедене,пък айде прави адаптирано...  #Crazy

# 584
Весе,остави  ама кърпи пера всеки ден, слад баня или се изпишка в кърпата докато я носим или се изака Simple Smile) ама дрисличка много и приляга Simple Smile))

Бейби, не ги слушайте, казвайте добре и си правете каквото искате. никой не може насила да ви накара да дохранвате. Всяка майка трябва да си слуша детето. Това наддаване е прекрасно.
Скрит текст:
Вие в Костенец ли живеете?

Честита месечинка Simple Smile) да расте все така Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт