Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 633
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Руми88, какво ползваш за коликите? Как се опитваш да помогнеш? Сподели, може някоя да прави нещо, което вие не правите и обратно - вие да имате похвати, които останалите не знаят Simple Smile

За погачата и изобщо тези обичаи...Аз някак си не си падам по тези традиции...като се почне от кръщаване на детето на свекъра, неуведомяване на бабата (тъщата), че майката ражда, 40 дни на бебе, 40 дни на покойник...Винаги ми изниква Ботевата фраза за бога в душата...Предпочитам да чета разни научни статии и теми за захранване, как да избегнем .... алергии, диабет, затлъстяване, кои захари какво причиняват при децата, как да ги предпазим от/как да ги възпитаме за.... и други подобни, отколкото червени кончета, парички и тн. Смятам, че за здраве родителите трябва да са грамотни и в час с тенденции, изследвания и тн, отколкото да са изпълнили всички бабешки традиции. Здравето се нуждае от адекватно прилагане на хигиенни и други мерки и вярвам, че не се дължи на 40 дни, 100 м концес и 2 кг сол. Някак си не вярвам в тях, нито в мас/сол къпане, желязо до топките при момченцата и такива щуротии. Но, всеки си знае!

Нашата лекарка НЕ взима 20 лева и имаше тема в БГ мама,че изрично не трябва да се дават, както и че ако педиатърът ви поиска да го уведомите, че е нелегално и да сигнализирате в поликлиниката. Това си е изнудване.

За забелването: е, Близначе, реагираш все едно момичетата на твоя Бобо ще теглят пишката. Споделят техен опит Simple Smile, не се обиждай Simple Smile
Аз ще се консултирам в Токуда, където бебчо е на контролен преглед в сряда. На тях им имам доверие Simple Smile Бяха ми казали с физ. разтвор в жегите при къпане да почиствам пишлето, като не го забелвам, а внимателно без никакво опъване поставям кожичката назад, за да не се събират микроби. Както и в жегата по-често и при всяко акане плакнене, дори само с вода, а да не разчитам само на мокрите кърпички.

Искам да ви питам, Калоян е на 40 дни. И какво прави: сам си прави режима на хранене, като сега тр да е 7 храненета по 110 мл, а той иска 6 по 120/130, и всеки ден пропуска последното вечерно (тоест спи от 5 до 9, къпем го, яде и заспива до 3), но така стават 6, а не 7. Решила съм никакво насилие, щом наддава и пълни памперсите.

За памперсите: какво ползвате? Пуфис са страшен боклук според мен. Ползвам Памерс Сетситив, засега не се е зачервил дори леко, добре му понасят, но аз сменям не само на всяко хранене, а и междинно. Милият, в тази жега не иска АМ, не иска биба, не иска кърма, а вода, толкова се кефи. В болницата ми казаха, че понякога се раждат деца с определен афинитет към водата и не им пречи на храненето.

Връщам се да чета:)

# 286
Да се отчетем все пак - бебе Макс се роди нормално, на 13/07 в 0:25, в Окръжна болница Пловдив, 2950, 49 см. Прекрасен, разбира се, експерт в кърменето засега, надявам се и занапред Simple Smile

# 287
  • Бургас
Белята, честит ви бебешок Simple Smile

# 288
Тия дни нещо не ми се пише, сори  Tired

Честити бебенца на всички нови мами и кураж и сили на необебилите се още  Praynig

За пишлето се включвам, че ме засърбяха пръстите http://marrah.info/zabelvaneto-nenujna-manipulaciya/

Моя син на година и половина беше със забелена пишка, като аз не съм дърпала, а правех "гимнастика" на кожичката при къпането. Тоест лекичко опъвах кожичката, колкото да умия, но без да дърпам и така няколко пъти. Кожата се разтяга и воала. Друг е въпросът, че беше може би на 2м, когато докато му миех бубата подскочи сам в коритото и позабели сам мъничко.

# 289
Луиза, ми много нормално си реагирам  Thinking Звучи сякаш съм засегната, ама не съм. Такъв си ми е стилът просто, но иначе съм си съвсем спокойна .  Sunglasses  Всяка майка си решава за себе си и няма място за обиди и прочие  Peace

Агнеска, благодаря за споделеното  Hug Статията е страхотна ! И аз за това говоря  Peace

Белята, честито ти бебенце , да е живо и здраво !

Днес е починала близка роднина на ММ (лелята на баща му). И те нямали да ходят на погребение защото в къщата им имало бебе. Или иначе казано в моята къща а бебето е Боян. Та се чудя...тия хора до кога ще си измислят такива простотии?  ooooh! Първо - бебето не е тяхно а мое, второ - не е в тяхната къща а в моята. И трето - починалата им беше много близка и според мен би им се обидила ако ги чуеше какви ги бръщолевят. А, и питали ММ дали съм кръщавама в църква, много било важно да знаят. Даже и не питах защо.....
Ама да се оправят, писна ми. След като вчера един час слушах оплаквания по телефона за бучката на крака на свекито, направо вече нямам сили да се разправям с тях.

Понякога си мисля , че сигурно аз съм сбъркана и не съм в час. И че само мен ме дразнят подобни прояви  Thinking

# 290
  • София
Добре дошъл, Макс!  bouquet
Луиза, аз съм върло против погачи, кръщенета, изписвания,  сватби, годежи, пръщъпулки, панахиди и всичко там, за което се сетиш. Но, за моята свекърва сякаш това са най-важните моменти в живота. Например сега си мислех да пропуснем погачата, но като знам какво стана за пустото напускане на болницата, предпочитам да я направим, за да няма пак сърдити, в нервни кризи и пр.
Памперсите, които ползвам са Либеро. С каката имах голям проблем с подсичането и само Либеро и понесоха, за това сега ги ползвам от раждането.
Таничка, супер си. Не изглеждаш отегчена, но определено ти тежи. Дръж се, още малко.
Данче, видях и вашите снимки. Петьо изглежда толкова щастлив, страхотни сте!
Близначе, тя и Снежето, която иначе е първа писта на всички задушници, тази година ги пропусна, защото "чакаме бебе". Ама не им се нервирай, тяхна си работа.

# 291
  • Бургас
Мерси Джине, не съм отегчена, принципно съм си и спокойна само околните дето ме изнервят Simple Smile

# 292
  • varna
Белята,честит Макс.  Смени лентичката отдолу,да не се шашкат хората Laughing
Таничка,как добре те разбирам,мен и в болницата не спират да ми звънят и пишат от вчера насам,само да ме изнервят Close :
Близначе,ми то мойто е главно лежане,бърникане,тонове,пак лежане,от каво а ме е страх пък. Ей сега чак почна да боли и пак няма място за страх. Плюс това не мога без вас хехе

# 293
Джине, абсолютно, и аз съм против. Ако майка ми държеше, заради нея всичко бих изтърпяла, за да й направя кефа. Тя обаче е 50/50. Но ... свекърва ми тооолкова си пада по тези неща, представям си я как щее пристигне в СФ, ще иска да изпъква нон стоп (както казваше Тодор Колев, "Е, стига изпъква, де, стига"), ще измитира дейност и ще се щура като муха без глава. Така че с огромно удоволствие ще я уведомя, че това е поредната традиция, която НЯМА да спазя.

Трябва да водим малкия на гастроентеролог, за да може да ни издадат епикриза с правилна диагноза ба база на която да иписват млякото по НЗОК. Съответно, това е почти преглед проформа. От 5 дни в 10 разговора тя обяснява колко МНОГО се притеснява (от среща моя с лекар и разговор). Или звъни по 100 пъти да пита коя е следващата ваксина, при положение, че сме й дали ексемпляр от "Дневникът на мама", където всичко е описано като за дебил. Явно не като за толкова голям. И като звънне, и аз казвам: Ммм, притеснявай се, да. ММ, да, прочети в оная книжка, още ли не си прочела нито ред. МНОГО МЕ дразни.

Либеро потънки ил са?

# 294
Аз все още избирам памперси. Пробвах Пуфис, за сега ми харесаха. Либерото протекоха и цялото легло стана мокро. Освен това са много твърди и шумят като вестник. Да не говорим, че от тях се подсече. Памперса и те стават, за сега ми харесват.(зеления обаче, не белия пакет). Сега чакаме от Испания пратка с памперси (на ММ сестра му ми е пратила) та да видим. Но все още не сме се спряли конкретно на марка  Thinking

# 295
  • Бургас
Таничка,как добре те разбирам,мен и в болницата не спират да ми звънят и пишат от вчера насам,само да ме изнервят Close

точно! Simple Smile Какво стана с контракциите ти?

# 296
Аз може да съм попаднала на менте Пуфис. Но в/у крема на дупето имаше течове с пиш...Памперс белият ме кефи, зеленият май го запарва или не знам...Хъгис май са дебели. Молфикс казаха, че са евтини и добри. Имаше сметка, че бебето прекарва около 20 000 часа в пелени и не трябва да подценяваме важността им Simple Smile)))

# 297
  • София
Аз онзи ден реших да оставя бебето без памперс. Резултатът беше, че за час смених 3 ката дрехи и повече няма да експериментирам.
Утре с мъжа ми имаме работа и познайте кой викнах да гледа детето- свеки. Тя явно много се вълнува, защото е уведомила майка ми своевременно. Говоря с майка ми по телефона и тя ми казва: Вие къде ще пътувате? Аз Shocked, мислех да и кажа, за морето. Казвам никъде, защо? "Защото Снежка каза, че ще идва да гледа детето, че вас няма да ви има". Иначе и Снежето е "перманентно" разтревожена. Когато готвехме каката за изпита за първи клас, винаги подчертаваше колко се притеснява дали "ще влезне", беше мега притеснена, когато имах бактерии в урината по време на бременността и изобщо за щяло и нещяло. Другата и запазена марка е да реве, много и се отдава.

# 298
  • Перник
Луиза пробвахме 3 различни вида капки засега (колиеф, еспомизан, инфакол) , чаи на хип и отделно варих копърово семе, но нямат ефект. Пробваме с масажче, което леко го облекчава. Иначе в никаква поза от типа лежащ тигър не действа

За забелването аз не съм казала че се прави наведнъж със зверска болка за детето ами постепенно. Естествено всеки си преценява кое е най-добро за детето му

За памперси ползвам Пуфис. Доволна съм засега от тях, не се подсича и не пропускат. И аз при всяко наакване му мия дупето

Сега в жегите давате ли повече вода/чай на бебковците си. Мойто момче пие повече и аз не го ограничавам. Незнам дали така е редно

# 299
  • София
girlinblue, благодаря ти.
На нас ни казаха да забелваме патката. Мъжа ми върши тази работа, но не до края защото можело главичката да остане навън, защото имало рефлекс на свиване. Колко време ще трябва да се върши тази процедура не зная.
Ние излизахме на разходка за 40 минути сутринта, беше доста топло. Лошото е, че ни поправят асансьора, а живеем на 8-ия етаж. Количката стои в колата и свалям и качвам само бебето.

Общи условия

Активация на акаунт