Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 555
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Въпрос към ЛЛЛ

Понеже храня на поискване, събират се над 10 хранения на денонощие. Не съм ги броила, може би и 12- 13 дори. Някои са кратки - 10-15мин, някои по- продължителни - 40- 50мин. Лекарката ми каза, че трябва да намаля храненията до 6-7 за денонощие и да не са по- дълги от 20- 25мин, като след кърменето да давам АМ за дохранване, защото не ми стигала кърмата - затова се налагало да кърмя по толкова много пъти. Бебето е на 26 дни. За първите 15 дни наддаде 250 гр (според лекарката било недохранено). Започнах колкото се може по- усилено кърмене и за последните 6 дни бебето е наддало 250гр. Трябва ли да намалявам кърменията на 6-7 и да дохранвам или няма проблем да продължа с множеството кърмения? Предвид възрастта, предвид наддаването?

# 301
  • София
Това за пишлето се чувствах длъжна да го споделя с вас, за да не се получи при някоя същия проблем. Нито имам за цел да убеждавам някой нито да се налагам, знам какъв ад беше когато го оправяха Калин и с тази цел исках да предпазя другите момченца. Всяка има абсолютното право да си преценява как да постъпи с нейното дете.
Като казах одеве да се дърпа, не съм имала предвид да се дръпне изведнъж, а това става постепенно, в продължение на месеци, леко по-леко и по малко.

# 302
Луизчо,коликите ги изтрепахме с шишета МАМ антиколик и няколко приема на лъжичка чай Бебезан(когато бяхме с шишета Томи Типи).Откак сме със тия самостерилизиращите шишета КОЛИКИ ЙОК !

# 303
Пина, аз съм по-начинаеща мама и от теб, но като прочетох какво ти е казала докторката, нямаше как да не реагирам. Колкото пъти съм питала различни хора и доктор, мами и тн. и чела на различни места, кърмата ще намалее ако детето се дохранва или ако му се дава прекалено много вода/чай непосредствено преди храненето.

Мисля, че ако се изцеждаш на по-чести интервали и даваш на Юлия изцеденото по-късно след като е сукала дори, ще има по-добър ефект отколкото да и буташ адаптирано мляко... Но ти си и майка, ти си знаеш най-добре. Успех!

# 304
хайде Хера с теб сме Simple Smile))) не спирам да ви мисля

На моя син му миехме пацата само с леко подръпване, но пак не му е забелена. Пипа се и пак е успява сам да си я забели. предпочитам аз по малко да забелвам отколкото при хирург. Аз пък познавам майки на които са им правили тази манипулация и определено не е приятно. Дано не ви се случва. Забелва се от самото начало, ние сега ще станм на 4 и още я белим като я мием иначе няма да ви казвам какво се събира отвътре.

Весе. като прочетох какво са му правили, з не знаех за този инструмент .. грр по добре аз да му я дръпна.

Памперси ползвам на памперс белият, с баткото имах много проблеми с подсичането. Ако го избършех с други кърпички освен на памперс и ползвахме други памперси се подсичаше жестоко. Всичко е до кожа и дете. Пропускало ми е само ако го сложа накриво.

# 305
Извинявам се за нахлуването,надявам се сестра  ми да не се сърди идвам да съобщя прекрасна новина.Днес със секцио се е родила принцеса Виктория на мама mysterious.Да и е жива и здрава!
Честити бебчета и на всички вас,радвайте се на всеки ден с тях,защото растат като гъбки Laughing

# 306

Честито момиченце на Мисти !!!!! Мисти, да ти е жива и здрава и много послушна !!! Поздравления, ти си герой   bouquet

Ехаа, получих бонус Simple Smile Един колега-лекар дойде до нас и ми донесе ваучер за 60 лв за избор на очила от оптики "Джой". Оказа се, че нашата болница отпуска по 60 лв на всеки служител, за да си вземе очила . Можело да си избирам - ако искам слънчеви, ако искам за работа с компютър. И утре отивам да си избера  Sunglasses

Весе,  Hug не ми се сърди...Права си  и е много хубаво, че предупреждаваш. Аз още от самото начало казах, че искам момиче, с тия пишки не мога да се оправя  Crossing Arms Но ще си послушам лекарката и се надявам да нямаме проблеми Simple Smile

Чудя се и аз белия памперс, ама скъп идва а ММ какъвто е Скрудж.... ooooh!
Той днеска отиде на работа , пред парламента на протестите. Обаче е яко надут защото има алергия към насекоми, а вчера нещо го ухапало.....Бих му две дози Урбазон, ама сега ще го мисля. В жегата, подпухнал от алергична реакция  Sad

# 307
И да кажа за белия Памперс: новите такива имат линия (жълта) по дължината на пелената, която като се оцвети в синьо, значи пелената е мокра. Това са оригиналните, като на опаковката пише на английски и руски. Ако намерите такава опаковка, но на турски, неприятно ще бъдете изненадани от съдържанието - памперсите не са оригинални, а като се напълнят с урина, стават тройни, огромни, ужасни.

МИСТИ, ти успя Simple Smile)))) Честито и да ти е жива и здравааа!!!!!

# 308
  • София
Браво, Мисти! Жива и здрава да е Виктория! Честито!
Най-после една чакана новина! Много хубаво! Пожелавам на Мисти бързо възстановяване!
Аз със две момичета се спасих от забелване на пишки. На по-късен етап може би ще мрънкям заради разходите за превръзки и тампони.
Искам отново да попитам, кога започват коликите?

# 309
Браво, Мисти! Жива и здрава да е Виктория! Честито!
Най-после една чакана новина! Много хубаво! Пожелавам на Мисти бързо възстановяване!
Аз със две момичета се спасих от забелване на пишки. На по-късен етап може би ще мрънкям заради разходите за превръзки и тампони.
Искам отново да попитам, кога започват коликите?

Joy

Блазе ти  Mr. Green Аз сега ще се чудя как да я отглеждам тая малка пишчица, докато порасне и стане един голям, здрав......пенис  Mr. Green

Коликите май при всяко почват различно. Бобо имаше малко колики като се прибрахме от болницата, обаче за сега минаха и детето е спокойно (пу-пу, така да си остане). По дебелите книги четох, че почвали на около 3 седмици и можело да продължат до 3-ия месец. Ама знам ли...Дъщеря ми колики грам нямаше, дано и сега е така  Praynig

# 310
Ехеее Мистииии, да ти е жива и здрава принцеса Виктория. На теб бързо възстановяване и те чакаме скоро

Близначе после да покажеш какво си избрала.

Джине, може да ви почнат на вторият ден,може на 10 няма точно определено, може и изобщо да не ги усетите

Луиза, благодаря ти за белият памперс, трябва да погледна нашият какъв е. Знаеш ли къде се продава оригинален такъв? Имаше още нещо да ти кажа ама забравих какво беше, връщм се назад да прочета пак

# 311
  • София
Много се надявам да няма колики. Голямата нямаше. Одеве, докато си спеше и направи тъжна гримаса при пръцване, после проплака пак при пръцване. Дали са колики /днес е на 13дни/?

# 312
Здравейте ,майчета!
Честити бебета на Маиа,Мима и Белята,да са ви живи и здрави!
Много горещо тук,бе,не знам вие как я карате,но ние зор виждаме.Аз упорито отказвам да пусна климатик,защото обичам да ми влиза свеж въздух,но утре май ще се наложи.Катето цял ден си джитка по памперс само,а също и без памперс.Да ви споделя най-ефикасния метод срещу подсичане - дупето се оставя да диша въздух,за целта съм си взела еднократни чаршафи,като за нас в болницата,събличам я гола и така откарва по половин - един час на чаршафа,хем тя се кефи на прохлада,хем дупето диша.
Мъхче,Гърл,Данче Hug,душички,много се лъжете,хич не съм супермама,ами като нямам друг изход,викам неволята и така се справяме.Мъхче,Еспумизан давах по 25 капки,до пет пъти в денонощие,но на Мю не и помагат,че я и запичат,абе,зарязах всякакви капки,мисля,че антифони са идеалното средство срещу колики.
Глупи,голяма хубавица си,на бременните ти снимки зад очилата нищо не се виждаше,дечицата ти и те - душички!
Жалина,ако кърмиш,желателно е да не пропускаш нощно хранене,тогава най-много се стимулира лактацията.
Лили,качи снимки да гледаме и в Снимката,че аз нямам профил във ФБ,а този ритуал с погачата ми е интересен,в нашия край няма такъв,или поне аз не знам...,Ние нали сме безбожници и бездяволници в моето семейство,даже червени конци не връзвам на децата,но са ми интересни различните ритуали и традиции.
Свекървите-няма да се включвам в тази тема,че е необятна,чак бих се чудила откъде да започна...  newsm78
Шуши,дълбок поклон пред твоя мъж newsm20,един на един милион.
Гифт,вашата докторка си е за глоба или наказание,каквото там ги правят,те са длъжни до 24 часа след изписването да направят безплатно домашно посещение,търси си правата.
Мириам,:fingerscrossed:,имаш стиснати палци и от мен
Ани,браво,че се справяте и се чувствате щастливи и спокойни,така е удоволствие да гледаш бебе.
Джингър Джил,м/у срамните устни не се маже,само бузките на дупето,а там можеш да почистваш с марличка,напоена с преварен зехтин,като леко разтваряш настрани,и това аз поне го правя рядко - веднъж седмично,това са секрети,не е течение.
Луиза,мисля си,на 40 дни не е ли мъничък за 6 хранения,но май от ЛЛЛ биха ти отговорили компетентно,ако е на кърма ми се струват малко,но пък ако яде АМ,то би могло да се засища повече и да му стигат 6 порции,не знам...
Румяна,аз вода предлагам,но тя отказва да поеме шишето дори,затова гледам да кърмя по-често,нали кърмата утолява и жаждата.
Сандалка,драсни някой ред,Полямитко съвсем ни забрави,Татяна,Глезотийка,айде да не изреждам,че със сигурност ще изтърва някоя девойка.
Таничка,коремът ти наистина е внушителен,дано скоро се отървеш от него Hug
Така,имах желание да обърна внимание на всички,но това е невъзможно,мисля ви групата,най-вече неродилите - стискам палци и Hug
А иначе ние сме добре,живеем си в пълен хаос,мириша на повърнато мляко по цял ден,мятам цици като баба Абсурдана по цял ден вкъщи,но ще се приспособя,исках да ходя на море,но няма,само каките с таткото,исках да ходя и на Рамщайн,но не ходих,само таткото с голямата кака,снощи му казах,че ако ми спомене за четвърто направо сам да скача от балкона на петия етаж smile3511 smile3513

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора.
Мисти,честита дъщеричка,да ви е жива и здрава,възстановявай се бързо!

# 313
  • varna
Ето и Мисти ме изпревари,тюх.
Мисти,честита Вики,жива и здрава,а на теб бързо възтановяване!]
Близначе,белия памперс редовно е на промоция в някой от големите хипермаркети,следи им брошурите.На Джой са хубави тия за компа,слънчевите не чак толкова,от опит казвам.

# 314
Айде най-после  newsm44
 Честито Мисти!Нека е жива и здрава малката,дългочакана,ината Виктория!!!!!!!А на мама бързо възстановяване!
Чакаме сега да разкаже защо секцио е родила.Толкова беше сигурна,че ще роди нормално.В този ред на мисли.Джине,ти също не беше и за естествено раждане?Какво наложи секциото?

Абе да ви попитам,момичета.Тези от вас,които ползват шезлонг.Какво представлява люлеещета функция?Функция-вибрация я разбирам.Но люлеещата как става?САмо когато бебето се клати или постоянно се люлее?

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 19:28 от gift

Общи условия

Активация на акаунт