Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е препоръчително да се започне захранването на бебето и кога е препоръчително да се въведе захранването на бебето?
Кога трябва да се сменят бибероните на бутилките и залъгалките?
Какво е действието на окситоцина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е препоръчително да се започне захранването на бебето и кога е препоръчително да се въведе захранването на бебето?
-
Кога трябва да се сменят бибероните на бутилките и залъгалките?
-
Какво е действието на окситоцина?
Окситоцинът е хормон, който играе решаваща роля по време на раждането, като стимулира контракциите на матката. Той също така се свързва със социалните взаимодействия, усещането за удоволствие и сексуалната стимулация. В медицината се използва за стимулиране на раждането и за контролиране на следродилното кървене.
-
Как се лекуват хеморроидите?
-
Как да се справя с хеморроидите по време на бременност?

Галя го,говоря му,обаче той явно се опитва да ме излъже"добре мамо,ще посуча,само ме остави на мира" и смукне няколко пъти съвсем вяло.Няма го онова движение при слепоочията,което показва,че суче както трябва.Как да действам в тези ситуации?
Дали от колики или защото не можеш да станеш от тоалетната чиния във всеки един миг, на всяка майка ѝ се случва да търпи бебешкия плач. Аз коментирах единствено целенасоченото приучаване бебето да не плаче и да не се учи на ръце. (а има деца с толкова силно изразено чувство за самозащита, че няма да млъкне и месеци наред да го оставяш да плаче. Комшийката така ме учеше на "правилно" неразглезване, но нейното дете в крайна сметка не спря да си изисква. Майчинството ѝ стана кошмар. Наскоро говорехме за планове за други деца, тя каза, че второ дете не би си "причинила". Кошмарно майчинство, зорлем предизвикано).
явно има и други, звучи като малко мече, а не като бебе

Ето още една причина да не оставям детето си да плаче.
И като започна едно - той ми се кара, аз не повишавам тон ми само плача и обяснявам как бебето е толкова малко и не трябва да седи по жегите, че не е голям човек....абе беше супер гадно. Сега когато се прибрахме, докато се хранехме така се наревах.... сега ми е още тъжно, изобщо не знам защо, просто много ме натъжава как не ме чува тоя ММ. Не ме е яд на него, по-скоро ми става тъжно.
Исках да попитам кога се разбира,че гърдата е празна?Скоро след започване на кърменето гърдите ми стават точно като превтасало тесто,отвратителни!Това значи,че са добре изпразнени,ако не се лъжа или..?Предлагам и двете гърди на едно кърмене.