Отговори
# 690
Момичета, искам да върна един чопър, който купих преди 2-3 месеца от Карфур. Не ми върши добра работа, минал ли е срока за връщане? Върти ми се из главата нещо за до месец след покупка, но не съм сигурна?
Благодаря   bouquet

# 691
можеш да го върнеш в рамките на 1 месец мисля,ако има технически проблем го сменята или ти връщат парите в рамките на гаранцията,така е в Лидл,но законите би трябвало даса същите.

# 692
Момичета, искам да върна един чопър, който купих преди 2-3 месеца от Карфур. Не ми върши добра работа, минал ли е срока за връщане? Върти ми се из главата нещо за до месец след покупка, но не съм сигурна?
Благодаря   bouquet
Закон не мога да ти цитирам точно за този случай, но след 2-3 месеца със сигурност няма да ти го приемат обратно, много си закъсняла. Пък и не мисля, че и иначе биха го приели, щом няма дефекти. Със сигурност в ЗЗП обаче пише, че можеш да върнеш стока, но закупена индиректно - онлайн, по телефона или друг начин, който предполага, че не си я виждала и пипвала наживо и може да не оправдае очакванията ти - тогава можеш да я върнеш 7 до 30 дни след получаването, ако не е с нарушена опаковка и нарушен търговски вид.

# 693
Благодаря   bouquet

Гаранционна карта нямаш ли? Това е електроуред, а щом е такъв мисля, че минимум на гаранция, т.е. срок, в който можеш да го върнеш е 6месеца, даже по закон съм почти сигурна, че сложиха по 2 години за всички електроуреди - трябва да потърся из ЗЗП и да ти кажа със сигурност - най-добре го потърси ти - изтегли си го като pdf и с търсачката (ctr+F) дикретно намери къде се говори за "гаранция" и после със законовите си права отиди да им го върнеш - невъзможно е, да не излезеш ти права от ситуацията!!!! Дано обаче да си пазиш касовата бележка ...

Ето го директно Законът  Peace

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 11:17 от Moringa

# 694
Нали уреда не показал дефект,за 2 дена се установява дали върши работа,какъв е бил проблема да се върне в рамките на месец?
 Моят чопър на Филипс също не ми допада -пълни се с мърсотии там където се свързва с механизма който завърта ножчета ,по никакъв начин не мога да го изчистя добре,но не мисля че ще ми го приемат като дефект -даже и да заменят стоката проблема не се решава.
 Ще търся друг след време.

# 695
Moringa, точно това направих, прочетох закона и днес ще потърся вкъщи кутията и гаранционната карта+бележката.
Благодаря ви, момичета, за отзивите, ще ходя другата седмица да се разправям и ще споделя какво е станало.  Hug

# 696
Закона съм го чела и съм убедена, че стока, купена очи в очи, взета със собствените ръце от рафта и платена на касата, НЕ СЕ връща, освен ако не е показала дефект. Така че с най-приятелски чувства - не се опитвай да се "разправяш", защото правото не е на твоя страна. Peace

# 697
уф, и моя чопър сдаде багажа, Сингер беше, дали изобщо да му търся гаранцията? Изгоря мотора, чак почерня....От Кауфланд го взех

# 698
Кпих си ел. одеало от Кауфланд, което в края на гаранционния срок - почти след 2 години- спря да топли. Взех гаранцията и бележката и го отнесох до Кауфланд, където след кратък спор, че не бил в оригинална опаковка, ми върнаха парите. Ами как да не си купи човек техника от тях. Mr. Green: raja_nikol, ако си пазиш гаранцията - отивай и не се бави. Peace

# 699
Грешката е моя, аз съм прочела, че се е развалил  Peace и затова казах, че може да отиде да си използва гаранцията. Извинявам се, в такъв случай, когато е използван толкова време, без да даде дефект, само защото не върши работа, мисля, че срокът за връщане е 1 месец, но пак не съм запозната с точните условия.

# 700
Кпих си ел. одеало от Кауфланд, което в края на гаранционния срок - почти след 2 години- спря да топли. Взех гаранцията и бележката и го отнесох до Кауфланд, където след кратък спор, че не бил в оригинална опаковка, ми върнаха парите. Ами как да не си купи човек техника от тях. Mr. Green: raja_nikol, ако си пазиш гаранцията - отивай и не се бави. Peace

Хм, без опаковка не става ли? 100 % съм хвърлила кутията.... Confused

# 701
  • София
По мои спомени стока без повреда може да бъде върната в 7-дневен срок от закупуването.

# 702
За Лидл е 1 месец с касова бележка. Даже и хранителни стоки чувам /чета,че са връщали.
 Аз лично за хранителна не бих се занимавала,освен ,ако не е развалена или нещо от рода.
Четох,че връщали просто защото не им харесвало на вкус.За мен е меко казано странно.
 Чудесно е,че има права на потребителя,ама понякога избива на....
 Това си е мое мнение и не визирам никой.

# 703
По мои спомени стока без повреда може да бъде върната в 7-дневен срок от закупуването.
Така е, но с ТВ не се спори.  Wink

# 704
  • Sunshine state

Четох,че връщали просто защото не им харесвало на вкус.За мен е меко казано странно.
 Чудесно е,че има права на потребителя,ама понякога избива на....
 Това си е мое мнение и не визирам никой.

Много странно,наистина.  Crazy Всеки си има вкус все пак..Един харесва орехи в кекса,друг не и така.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт