Според мен няма погрешни и правилни представи за приятелството, то означава безкрайно различни неща за всеки човек. Няма какво да си ги мерим тука.
Ако мислиш за един човек - как е, какво прави и тн - то ти се чуваш с него редовно по телефона. Иначе как изразяваш близост, грижа, ангажимент? Пък ако не го мислиш - не го и чуваш - тогава как ще го наречеш приятел? Или вероятно наричате хората, които не биха ви отказали услуга - при нужда? С тях може и да не се чувате често, да, но за мен този тип отношения не е точно приятелство.
Ми аз няма как да го обясня... то е все едно да тръгнеш да си обясняваш светоусещането. Изобщо не говорим за услуги. Хората и отношенията търпят различна степен на близост и дистанция, те са танц на приближаване и отдалечаване. Според мен близостта не е непрекъснато да бъдеш информиран за това, което се случва в живота на приятелите ти on a daily basis, макар че ФБ много улеснява И това. Нито пък аз имам нужда някой да знае всичко, което се случва в живота ми - не е толкова интересен
За мен приятелството е "по вертикала", не "по хоризонтала", тоест въпрос на дълбочина на усещанията, не на информационен поток.
.
Извинявай, реагирах така повече заради написаното от тонкабонка.