температура при бебе на 1 месец

• 2 825
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,мами! Изчетох доста статии за нормалната телесна температура при бебета, но при всички ставаше въпрос за възраст 3-6 месеца. Моето детенце е на 40 дни и от вчера му меря Т,понеже ми се стори топъл. Поддържа 37 - 37,1. Може би е нормално, тъй като знам, че бебетата имат по-висока Т от възрастните, но искам да се консултирам и с вас...

# 1
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
По принцип до 37.5 е нормална температура, но ако се притесняваш идете на лекар за всеки случай. Според мен няма нищо притеснително. Да не би да е попрегряло? А какъв термометър ползвате и къде мерите?

# 2
  • София
При 37-37,1 вече говорим за температура.
Според ме не е нормално!Детето си е за доктор!
Знаете колко бързо стават усложненията при малките деца.

# 3
  • София
И моят син  на 1-2 месеца имаше по-висока Т: 36,9-37,1. Беше съвсем здрав. Не мога да кажа до кога имаше такава Т, но на 6-7 месеца със сигурност вече беше с нормална около 36,3-36,4.

# 4
  • София
Може да е  леко прегряване, може да е проблем...не намирам за нормална Т това, бебебтата си имат Т, като всеки друг човек. Т.е. 37 и нагоре вече е завишена, макар и минимано. С какъв термометър мериш, може ли той да дава отклонения?

# 5
  • София
Според мен няма нужда от притеснения,особено ако бебчето си е жизнено,яде не плаче и т.н.
Аз самата в тези жеги си мерих температурата и беше 37 при положение,че ми няма нищо.Вчера мерих и на малката и беше 36,9 - просто беше прегряла,да чукам на дърво ис е ок!

Общи условия

Активация на акаунт