Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 933
  • 317
  •   1
Отговори
# 240
Може да минем и без фръцкане!

# 241
  • София
Какво фръцкане, напълно сериозно го пиша! Ти нали искаш еквивалестно наказание? А "еквивалентно" е (прил.) равностоен, равноценен, равнозначен, равен, еднакъв, равносилен
(прил.) равнозначещ. Какво по-еквивалентно от причиняването на същото и на самия извършител! Ще бъде само с една степен по-тежко от въпросното каране на детето да стои пред клетката на животното и да се обяснява на всеки срещнат/попитал защо на животното му е такъв видът. Като гледам какви неща се изсипаха тук на думи, не се и съмнявам, че ще се намери и на живо минувачите да наричат детето с всякакви имена, а нищо чудно и да започват да го плюят. Когато хората, особено тълпа, започне да се  чувства с правото на съдник, при това ненаказуем, е способна на всичко. Справка - описаното в историята и психологията. По същия начин мирни хорица са крещяли пред ешафода "смърт, смърт", и охотно за замервали прикованите за публично порицание престъпници с всякакви отпадъци, заплювали са ги, биели са ги и пр. И те със същите мотиви като на искащите "справедливост", а в действително искащите мъст, възрастни.

# 242
  • София
Колко ли от вас ще разрешат в такъв момент детето им да бъде сложено пред клетката и да се обяснява?

Не само, е ще разреша, но и лично ще стоя там, да контролирам дали си върши работата.
Представяш ли си, мамин златен, обидно щяло да му е  ooooh!

Верно ли? Любопитна съм да го видя.

# 243
  • London
В детска педагогическа стая били зверове, било средновековно наказание общественото порицание.Защо ли имам усещане, че след някоя др. година няма да замерят животните със спрейове ами с ножове. newsm78 Като гледам колко осторожни майки лъвици има тук, ако ще да коли, беси и безчинства Михалчо пак най-убавия и да не падне сакън косъм от главицата му. Само се сещам за изрежението на Меца , сещам се че и аз имам мини меца вкъщи и колкото и да се опитвам да разбера хората плямпащи ''детето,детето, та детето...'' няма как да успея, детето не е извинение за вандализъм и безчовечност. И предложеното наказание е адекватно на стореното, но явно всеки си разбира нещата както му изнася.

# 244
В детска педагогическа стая били зверове, било средновековно наказание общественото порицание.Защо ли имам усещане, че след някоя др. година няма да замерят животните със спрейове ами с ножове. newsm78 Като гледам колко осторожни майки лъвици има тук, ако ще да коли, беси и безчинства Михалчо пак най-убавия и да не падне сакън косъм от главицата му. Само се сещам за изрежението на Меца , сещам се че и аз имам мини меца вкъщи и колкото и да се опитвам да разбера хората плямпащи ''детето,детето, та детето...'' няма как да успея, детето не е извинение за вандализъм и безчовечност. И предложеното наказание е адекватно на стореното, но явно всеки си разбира нещата както му изнася.

La Catrala, покажи ми мнения, в които "осторожни майки лъвици" защитават детето и смятат, че няма нужда от санкции. Хайде стига с тези преувеличения, защото е нелепо. Всички четем една тема, все пак.

Но явно идеята е не да бъде адекватно наказано, за да осъзнае вината си, а да бъде публично унижено, при което вероятността да има обратен ефект е голяма, но това няма значение за някои.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 19:54 от Magnificent

# 245

Но явно желанието е, не да бъде адекватно наказано, за да осъзнае вината си, а да бъде публично унижено, при което вероятността да има обратен ефект е голяма, но това няма значение за някои.

Какъв обратен ефект? И да не би целта на наказанието е само да си осъзнава вината? Ако ще да я осъзнава. Още няколко години така да не се осъзнава и вече минава по други закони. А ако няма наказания за такива елементи какъв ще е ефектът върху останалите подобни?
Между другото на мене това с публичното унижение ми се вижда много слабо, а и такова наказание за малолетни няма. Да сложат надзорник на родителите и да направят предупреждение за интернат и много хубаво ще се осъзнаят. Плюс глоба.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 20:11 от Анонимен

# 246

Но явно желанието е, не да бъде адекватно наказано, за да осъзнае вината си, а да бъде публично унижено, при което вероятността да има обратен ефект е голяма, но това няма значение за някои.

Какъв обратен ефект? И защо си мислиш, че целта на наказанието е да си осъзнава вината? Ако ще да я осъзнава. Още няколко години така да не се осъзнава и вече минава по други закони. А ако няма наказания за такива елементи какъв ще е ефектът върху останалите подобни?

Вероятно ще се озлоби още повече.
И разбира се, че на тази възраст е наложително да разбере колко лошо е това, което е направил, защото има вероятност да не съзнава добре степента на извършеното, а не просто да бъде унижен, за да удовлетвори някои щения...

Да няма наказание ли? Къде в темата прочете това?

# 247

Вероятно ще се озлоби още повече.
И разбира се, че на тази възраст е наложително да осъзнае колко лошо е това, което е направил, защото има вероятност да не съзнава добре степента на извършеното, а не просто да бъде унижен, за да удовлетвори някои щения...

Може пък да си свие перките, вместо да се озлобява. Защо въобще решихте, че е озлобено дете, а не просто изтървано? И негов си е проблемът дали ще се осъзнава. И на родителите му също. Обществото трябва да е загрижено за душевния му мир ли?

Да няма наказание ли? Къде в темата прочете това?

Какво наказание предлагате? Т.е. какво смятате за уместно, защото никой от нас няма правомощията да предлага.

Между другото родителите още не са се обадили за да попитат дали могат да направят нещо или просто да се извинят.
http://www.moreto.net/novini.php?n=218972

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 20:17 от Анонимен

# 248
  • София
Конкретно за детето вече го предложих, и доколкото зная се прилага с доста добър ефект по някои чужбини - да помага в грижите за пострадали животни. Само грижата за пострадало животно може да предизвика емпатия и осъзнаване на постъпката. Административните мерки като разписване и отчет в ДПС е едно на ръка. Родителите носят отговорност за постъпките на децата си -  за тях поемане на лечението на пострадалото животно. Според мен е достатъчно и предостатъчно за всички отговорни.

Детето може сега да не е озлобено, но след порицание тип публично унижение, както искат от управата, а и както тук много хора се съгласиха, със сигурност ще го озлоби. Просто няма как да стане по друг начин. Е, има де, ако минувачите в зоопарка са като повечето потребители в тази тема, и му бъдат изсипани същите думи в лицето, може да стигне до депресия и опит за самоубийство.

# 249

Ужас! Това наистина ли е статия от в. "Стандарт"?  Crazy
На читателите му трябва да плащат вредни, плюс кофичка кисело мляко с всеки брой...  Sick
Явно има някакво съревнование в онлайн медиите кой е по-, по- и най-неграмотен, засега (според мен) в класацията водят "Стандарт" и "Дарик".

Колко дни минаха от инцидента? Пусната е жалба в полицията, на която са дадени имената на детето. А полицията какво направи? Намерено ли е детето, родителите уведомени ли са? Защото може не само да не знаят какви ги е свършила рожбата им мила, ами даже майката да се потриса тук, в темата, и да сипе закани...
Други институции намесени има ли? Дружество за защита на животните, други подобни?
Ама за такава информация трябват истински журналисти, някой да си мръдне мозъка, пък после и задника, че да разнищи въпроса...
И понеже такива няма - копи/пейст, че по-лесно...

# 250
Верно ли? Любопитна съм да го видя.

Напълно верно. Малко неща биха мен накарали да се срамувам от детето си- да нарани животно или беззащитен човек май е единственото. Както и да не им помогне, ако може.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 22:01 от Елиас

# 251
  • на брега на морето
Като гледам какви неща се изсипаха тук на думи, не се и съмнявам, че ще се намери и на живо минувачите да наричат детето с всякакви имена, а нищо чудно и да започват да го плюят. Когато хората, особено тълпа, започне да се  чувства с правото на съдник, при това ненаказуем, е способна на всичко.

Изобщо и изобщЕ не го мисли, че ще се случи. Като гледам хората може и фафлички да му дадат, че и ще го поздравят. Родителите не са се обадили да се извинят, да се обяснят. От трънки не можеш да береш ябълки.

п.п. знам, че се пише вафлички

# 252
Що за заглавие? Ще рече човек, че мечка е нападнала дете. Ако някой реши да ме пита, предлагам наказание за животното, задето създава проблеми на хлапето и семейството му.

# 253
http://www.moreto.net/novini.php?n=218972

Очаквах да прочета,че баба Джина се е обадила,но тя явно има интерес само от танцуващи мечки...Все пак не е лошо загрижените граждан(к)и да и врътнат един тел. и да я уведомят за инцидента-току-виж спонсорира международен екип,който след като навести мечките в Белица ,да види и посестримата във Варна.Обаче ми се струва,че варненските мечки не ги хранят добре-онези в Белица получават и 2 хляба на хранене(намазан с мед)...на варненските им е спестен-кого ли хранят с него?  Thinking

# 254
  • на брега на морето
Очаквах да прочета,че баба Джина се е обадила,

Ще й кажеш баба, когато ти й дадеш годините живот.

Общи условия

Активация на акаунт