Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 970
  • 317
  •   1
Отговори
# 150

А и тук в случая говорим за 10 годишно дете, което е достатъчно голямо, за да разбира кое е позволено и кое не

не и според наказателния кодекс. непълнолетни под 14 години не разбират действията си и не се наказват. всичките глоби и обществен труд, които се предлагат в темата, са за лица над 14 години.
Това не пречи да му се прочете конско и да застане да обяснява, т.е. извинява.

Да,със сигурност не разбира 10 годишен човешки индивид.Как разбра другото? Wink
От тук и другият ми въпрос-в зоопарковете има ли предупредителни табели?
Кога се уче четене в училище?

То според наказателният кодекс и непредумишлено убийство се дават до 3 години,но когато блъснат някого и го умъртвят на пътя всички пищят- до живот...
Нали е непредумишлено според закона.

# 151
Леле, не мога да повярвам как 10 страници тема бистри какво наказание да бъде наложено на детето. Crazy

Ако наказанията и униженията вършеха работа, затворите нямаше да са пълни.
Наистина се учудвам как все още има хора, които вярват че с наказание и публично унижение ще "накарат" детето да се замисли и да се промени.

Попитайте децата си какво си мислят, когато ги наказвате и кара ли ги това да пожелаят по-добро държание от своя страна. Аз съм питала дъщеря ми, какво си е мислила като я наказваха в градината и отговорът и никак не ме учуди.

Любов и емпатия не се възпитават с наказания и унижения. Възпитават се с любов и емпатия.  Heart Eyes

# 152
По темата. Ако говорим конкретно за това дете, си мисля, че вече е изпуснато.
Да, на 10 години би трябвало да съзнава какво върши, че това е лошо, че ще нарани животното, а може да доведе и до по-тежки последствия. Според мен, то е третирано точно така-с шамари, бой и все в този дух, защото е най-лесно и бързо.
Ти самата пишеш за морални ценности, а те се възпитават с много внимание, личен пример и отношение, а не с един или два шамара, когато всичко вече е свършило.
Да, ама не...

С почти всичко съм съгласна и не виждам по какво се различават мненията ни, с изключение на наказанието.И по-точно, какво наказание би имало най-ползотворен ефект.

Стига с тези книжки, бонбон. Практика, не теория.
Срещала съм различни примери и в моето детство, мога да съдя кое е по-ефективно и според възпитанието, което ми е дадено на мен, а в момента и аз възпитавам дете, ежедневно сблъсквайки се с разни характери, методи, виждания и...резултати.

..............

Много добре разбира. Фактът, че са били групичка, а и наличието на спрей, лично на мен ми говори, че са действали съвсем съзнателно и с лоши намерения. Да не говорим, че след това е и избягал.

# 153
  • Пловдив

А и тук в случая говорим за 10 годишно дете, което е достатъчно голямо, за да разбира кое е позволено и кое не

не и според наказателния кодекс. непълнолетни под 14 години не разбират действията си и не се наказват. всичките глоби и обществен труд, които се предлагат в темата, са за лица над 14 години.

Което не значи, че няма никакви предвидени мерки срещу тях.

ЗАКОН ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ

Скрит текст:
Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 53 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 66 от 2004 г.) (1) Спрямо малолетни и непълнолетни, извършили противообществени прояви, и непълнолетни, извършили престъпления, освободени от наказателна отговорност по чл. 61 от Наказателния кодекс, се налагат следните възпитателни мерки:
1. предупреждение;
2. задължаване да се извини на пострадалия;
3. задължаване да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията в поведението;
4. поставяне под възпитателен надзор на родителите или на лицата, които ги заместват, със задължение за полагане на засилени грижи;
5. поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател;
6. забрана на непълнолетния да посещава определени места и заведения;
7. забрана на непълнолетния да се среща и да установява контакти с определени лица;
8. забрана на непълнолетния да напуска настоящия си адрес;
9. задължаване на непълнолетния да отстрани със свой труд причинената вреда, ако това е в неговите възможности;
10. задължаване на непълнолетния да извърши определена работа в полза на обществото;
11. настаняване в социално-педагогически интернат;
12. предупреждаване за настаняване във възпитателно училище-интернат с изпитателен срок до 6 месеца;
13. настаняване във възпитателно училище-интернат.

от 14 до 18 години може и да са наказали някого по тези мерки, но под 14...
както казах, за мен законите са неприемливи и децата съзряват много рано, трябва да се прилагат реално наказания и за 10+ годишните, но за момента не го правят.

# 154

Те затворите по скоро са пълни заради безразличие.
Тези, както разбирам са ги замеряли с любов....
И какво стори дъщеря ти,че е била възмутена от наказанието и какво е било то?

/И утре ако влезе недобронамерено лице  в дома ти и стори нещо лошо на теб или семейството ти, кажи на полицията да го пуснат по живо-по здраво.Милият,без любов е живял.../

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 13:12 от пух таласъм

# 155

от 14 до 18 години може и да са наказали някого по тези мерки, но под 14...
както казах, за мен законите са неприемливи и децата съзряват много рано, трябва да се прилагат реално наказания и за 10+ годишните, но за момента не го правят.

То си пише кои мерки са за непълнолетни и кои за малолетни. Между другото има предвидени мерки и срещу родители. 

# 156

Попитайте децата си какво си мислят, когато ги наказвате и кара ли ги това да пожелаят по-добро държание от своя страна. Аз съм питала дъщеря ми, какво си е мислила като я наказваха в градината и отговорът и никак не ме учуди.

Ей сега ще ги попитам.  Crazy Пуста сопа, както казваше баба ми преди да ни приемат в НАТО и ЕС.

# 157

Ей сега ще ги попитам.  Crazy Пуста сопа, както казваше баба ми преди да ни приемат в НАТО и ЕС.

Сега- сопа с любов  Laughing

# 158
В нашия казус група момчета умишлено са наранили животно, т.е. идеята на престъплението е причиняване на болка на живо същество. (...)

Всъщност не знаем, само предполагаме  Peace Децата са избягали, може да е от страх. Може да са искали да напишат нещо на клетката със спрея, може да не са, може всичко. Засега тяхната гледна точка я няма в историята.

# 159
Как се пише върху клетка?
Ако е било така пак са щели да наранят мечката-например да й напръскат очите.
От страх да изтърват флакона?Щеше да падне отвън.
Тяхната гледна точка може и да я няма,ама лайното им е тук и мирише.

Ето още:

"Ден след нападението над мечката Свобода, неизвестен е убил дивата лисичка, която живееше край "Карин Дом" в Морската градина. Местен информационен сайт съобщава, че трупът й е намерен тази сутрин на алея в парка с огромна рана. Според природолюбители, животното най-вероятно е убито от човек."

Сигур му е изяла кокошките ooooh!

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 13:36 от пух таласъм

# 160
Нямаме тяхната гледна точка, имаме мечка с наранено око, която не може да се храни. Честно казано, дреме ми каква е гледната точка на дребните при това положение. Ти знаеш ли какво значи както си ядеш нормално, да не можеш вече да го правиш, защото нещо е гръмнало до теб? Умни главици...
Имах един котарак, който беше с изранена уста, така и не зарасна. Не можеше да яде твърда храна. Когато хруснеше нещо, което не може да яде, започваше да ръмжи, да гълголи и тръгваше на задна, докато се опитва да изплюе хапката.

# 161
А как се изпитва вина без срам? Аз набързо си направих една душевна дисекция и да, категорично за всички случаи, в които изпитвам някаква вина, чувствам и срам, даже голям срам. Не знам, може аз нещо да не съм наред, ама тези две чувства при мен вървят ръка за ръка.

Ами да, нищо няма да му стане ако малко се посрамува от постъпката си, тя си е направо срамна, освен жестока.

Прави сте наполовина. Първо трябва детето да разбере, че е постъпило лошо (а най-вероятно го е разбрало вече) и че лошите постъпки те карат да се чувстваш адски зле, освен че и друг е наранен. После ще дойде и срамът, а не обратното. Тук се предлага момчето да бъде хвърлено на безумната тълпа и сочено с пръст, което е чисто и просто линчуване в днешни дни. Едно 10-годишно ви е ясно на всички, че няма как да бъде задължено да се труди и не може да бъде публично унижено, колкото и голямо лайно да е. Законът за закрила на детето в този случай ще е на негова страна и с право. Което не означава да не бъде наказано, ама наказанието не може да бъде публичен позор.
Имам чувството, че любителите на котки, кучета и всякаква друга твар полудяват от подобни новини и не просто откачат, ами и озверяват и искат същото и по-лошо да се случи и на хората, които са виновни. Един беше заклал наскоро убиец на кучета с тъп трион, след като го давил до несвяст преди това и зле ми стана като прочетох поне 10 кментара от типа "а така, заслужила си ги е гадината". Тука е същото.
Родителите чрез съд могат да бъдат задължени да платят лечението на мечката, поне частично. И по-скоро забрана за посещение на зоопарка, отколкото задължително присъствие край ранената мечка ще е подходящо.

# 162

Имам чувството, че любителите на котки, кучета и всякаква друга твар полудяват от подобни новини и не просто откачат, ами и озверяват и искат същото и по-лошо да се случи и на хората, които са виновни. Един беше заклал наскоро убиец на кучета с тъп трион, след като го давил до несвяст преди това и зле ми стана като прочетох поне 10 кментара от типа "а така, заслужила си ги е гадината". Тука е същото.

Цитирай!

Имаме куче и котка,но да ти кажа,че мнението ми за бездомните агресивни кучета е крайно-евтаназия,защото не могат самите те да се контролират и са по-голяма заплаха,за по-голям брой други живи същества,отколкото едно мислещо същество като човешкият индивид и то на 10 години,което може да бъде довъзпитано. Пак да подчертая-агресивните. А това вече се доказва от специалисти,но в държавите с регламентирани правила в тази проблематика.Тука само усвояват средства по програми. За това ефекта е нулев.

Ти стой та гледай как ще ме спре "закрила на детето" да накажа сина си.
Тази институция първо никога не е работила,нито закриля деца.
Ако някога си е мръдвала пръста то е било публично,чрез медии,за да изпъкне някоя власт със затихваща слава или пред прага на друг голям скандал.
Документи на хартия.
-------------------

"Тук се предлага момчето да бъде хвърлено на безумната тълпа"

Crazy  преиграване в библейски стил

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 14:45 от пух таласъм

# 163
Време беше да се заговори за бездомните кучета. Даже много се отложи този развой на темата  Whistling

Да питам ли дали заслужава наказание дете, умишлено осакатило бездомно куче?

# 164
Време беше да се заговори за бездомните кучета. Даже много се отложи този развой на темата  Whistling

Да питам ли дали заслужава наказание дете, умишлено осакатило бездомно куче?

Една дума ти дава отговора.

Общи условия

Активация на акаунт