Енгин Акюрек - преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” - Тема 219

• 40 998
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Чакай и аз ))))

# 271
Любов,за твоя пост 257- newsm10 newsm51.
Към твоите мисли бих добавила само едно свое леко безпокойство-не знам докога Енгин ще издържи на тази мелница-шоу бизнеса?Ти си живяла и работила в такава среда и сигурно по-добре знаеш колко тежко и жестоко могат да те стъпчат,да убият таланта ти и да не ти позволят да го изявиш.За съжаление понякога се иска освен голям талант и малко приятелско или роднинско рамо,което за съжаление той няма.Моля се Енгин да издържи и да  направи страхотни роли за радост на феновете си! Имам чувството,че когато проявяваме известно нетърпение той да бъде по-скоро на екран това е някакво подсъзнателно желание и усещане,че той е добре,че успява и побеждава!

# 272
Любов,за твоя пост 257- newsm10 newsm51.
Към твоите мисли бих добавила само едно свое леко безпокойство-не знам докога Енгин ще издържи на тази мелница-шоу бизнеса?Ти си живяла и работила в такава среда и сигурно по-добре знаеш колко тежко и жестоко могат да те стъпчат,да убият таланта ти и да не ти позволят да го изявиш.За съжаление понякога се иска освен голям талант и малко приятелско или роднинско рамо,което за съжаление той няма.Моля се Енгин да издържи и да  направи страхотни роли за радост на феновете си! Имам чувството,че когато проявяваме известно нетърпение той да бъде по-скоро на екран това е някакво подсъзнателно желание и усещане,че той е добре,че успява и побеждава!

Познавам този свиреп свят и затова толкова милея за Енгин. Знам, че му е трудно, след противоречивите /в добрия смисъл на думата/ образи, които изигра и упоритото мълчанието на официалната критика. Не може да не го боли. И точно за това се възхищавам на поведението му. Разбрах и оцених мълчанието му толкова време. На талантливите хора винаги им е трудно. Но развивайки се, той сам трябва да извърви своя път, който едва ли ще е без огорчения. Искрено се надявам да опровергае съмненията и упреците на някои и да заеме мястото, което му се полага. Убедена съм, че се бори. Казват, че талантът се ражда в битка и се „убива” с признание. Е, признанието още не е дошло, той е млад, но през тази година доказа, че няма да се впусне в халтура, защото няма по-сигурен разрушител на дарбата. Вярвам, че има силен характер и подкрепата на близките си.
А ние вместо злоба и ирония можем само да изпращаме виртуално положителната си енергия…

# 273
Здравейте, момичета! wavey

Благодаря за преговора на Мариана , Марта, и всички, които са коментирали серията! newsm51 newsm51
Много хубави размисли и снимки! smile3525

Гласувах и в анкетата, радвам се, че Енгин е първи, даже моят глас промени резултата! newsm44 newsm53

По преговора ще започна със настаняването на Бахар в конака, и опитите на Мустафа да я изгони. Вече съм казвала, че символично Бахар
е дяволът,който се стреми да обсеби душата на Мустафа. Но той вече е променен и се бори да се отърве от дявола в себе си.
Сега ще се опитам по- накратко да проследя хронологията. През цялото време във филма Бахар се домогва до Мустафа, той е нейната цел,
тя го казва няколко пъти. Винаги е искала само него, и все говореше за съдбата. Беше сигурна, че Мустафа ще бъде нейн, както и дяволът
е сигурен, когато трябва да улови някоя душа в мрежите си.

Защо Бахар беше с Аслан тогава. Защото това е нейната естествена среда, тъй като дяволът се съюзява с лицемерието, похотта, лъжите,
далаверите....А душата на Мустафа се бори между доброто и злото, и естествено е дяволът ,виждащ лутащата се душа, да се стреми да
 го привлече към злите сили със всякакви средства. ''Срещите'' им бяха  в моменти, когато Мустафа беше най-уязвим - след годежа на Нарин,
или когато се пита накъде да тръгне, Нарин му е казала, че не го иска на пътя си.
Бахар го посещава в болницата, и в клиниката, когато Мустафа не е на себе си, душата му се лута из мрака. Преди да се роди Нар, тя го
дебнеше, тръгна след него, но не успя да го стигне. Попречи и раждането на детето, или осъзнаването на Мустафа, и връщането на душата му
към живота.....Но Мустафа още не е достигнал онова ниво, където дяволът да е безсилен. Бахар го изкушава, предизвиква го. Срещата
в апартамента - приготвила е вечеря, готвила е за него, а това е следваща стъпка да го задържи. Но пристига Аслан....и Мустафа ЧУВА
какво става между баща му и Бахар. Мустафа повече не иска да се среща с Бахар.

В следващия преломен момент за Мустафа, когато душата му се разкъсва в различни посоки, и задава въпроси.
''Аз лош човек ли съм.''  Точно тогава получава обаждане от Бахар. Дяволът го изкушава в момент на премисляне, на вътрешен съзнателен избор,
че иска да е добър. Затова Мустафа не иска и да я слуша, затваря телефона.
Но Бахар не се отказва - тя направи всичко възможно да влезе в конака, само да е по-близо до Мустафа и да го предизвиква.
Само за протокола - при влизането и в конака, Гюленгюл я нарече ''истински дявол'', а Мустафа я нарече ''дявол.'' пред майка си.
Бахар се сблъсква с един различен Мустафа, който е решил по какъв път да върви, и трябва да се отърве от дявола в душата си, но и да предпази
от него и семейството. Той обеща на майка си, на брат си, че ще прогони Бахар. Мустафа защитава и семейството си с Асийе, обещава и
на нея, че Бахар няма да остане в конака. Сега Мустафа ВИДЯ какви са отношенията на баща му с Бахар, видя как Аслан храни Бахар, а
храненето е интимен момент.
Във 22 серия Бахар пак се опитва да предизвиква Мустафа, да се бърка в семейни въпроси. За да се отърве от нея ,той иска да види  дъщеря си,
тъй като Нар е неговото спасение от нечистите сили.
А  ''изповедта'' на  Мустафа пред дъщеря си ни разкрива огромната промяна в мисленето му.
''Искам да имаш душата, но не и съдбата на тази, на която си кръстена.''
Мустафа вече осъзнава трудния живот на Нарин, страданията, всичко, което преживява, и той е допринесъл за това. И не иска такъв живот
за дъщеря си, не желае и тя да премине през всичко това.

Но Мустафа не иска и дъщеря му да прилича на Бахар, как само като видя, че Бахар я държи, и я грабна от нея, да не я омърси.
После за миг се поддаде на греховните мисли, спомни си за страстта в колата....Бахар се завъртя уж заради копчето, но тя съблазнява Мустафа.
а той прегърна по- силно Нар, и се отдалечи.
Знаем, че каквото и да прави Мустафа, няма да може да изгони Бахар от конака, но той вече се е научил как да се справя с нея, да не и
позволява да го омайва и оплита в мрежите си. Не е само до връзката с Бахар. Много пъти сме казвали, че дяволът у Мустафа го кара
да върши лоши неща. От този дявол Мустафа иска да се отърве. Naughty

Още за дявола

Скрит текст:
Под дя­вол Све­ще­но­то Пи­са­ние раз­би­ра не прос­то зла си­ла или зло­то въ­об­ще, а сво­бод­на, ра­зум­на, без­п­лът­на лич­ност с ум, чув­с­т­ва и во­ля. Дя­во­лът и не­го­во­то войн­с­т­во по своя ум, си­ла и спо­соб­нос­ти зна­чи­тел­но пре­въз­хож­дат чо­ве­ка, тях­на­та во­ля е твър­до ус­та­но­ве­на в зло­то, те чув­с­т­ват гняв, за­вист, гор­дост, страх и тре­пет (Як. 2:19) и не­въ­об­ра­зи­ма ом­ра­за към Бо­га и всич­ко бо­жие. Тях­на­та глав­на цел е раз­ру­ша­ва­не на Цар­с­т­во­то Бо­жие, цар­с­т­во­то на ми­ра, лю­бов­та, един­с­т­во­то, ка­то вся­ват ом­ра­за, лъ­жи и раз­до­ри.

Де­мо­ни­те се стре­мят да от­къс­нат хо­ра­та от Бо­га да ги под­чи­нят на се­бе си и да из­пол­з­ват фи­зи­чес­ки­те и пси­хи­чес­ки­те им си­ли за сво­и­те це­ли.

Све­ще­но­то Пи­са­ние, све­то­от­чес­ка­та и ас­ке­ти­чес­ка­та ли­те­ра­ту­ра раз­к­ри­ват, че са­та­на­та и де­мо­ни­те мо­гат да зас­ле­пя­ват ума на чо­ве­ка, да въз­буж­дат в сър­це­то му по­роч­ни же­ла­ния, да по­раж­дат чув­с­т­ве­ни усе­ща­ния, да скла­нят во­ля­та му към гре­хов­ни дейс­т­вия.

Иблис, наричан също Шейтан или Шайтан е името на Дявола в исляма/Корана. Името Шейтан произхожда от ивритското Сатан(а) (противник), а “Иблис” – вероятно от гръцкото Diabolos (дявол).

В Корана Шейтанът/Иблисът (شيطان/ إبليس) се появява за първи път още при историята за сътворението на света. След като Господ създал Адам и Ева, той заповядал на ангелите да им се подчиняват. Всички го сторили, с изключение на един, който казал: “Аз съм по-добър от Адам. Мен си ме направил от огън, а него – (само) от кал” (Коран, сура 38, стих 76). Затова Иблисът бил изгонен от небето, но наказанието му продължава и до днес. За Иблиса се казва, че е онзи, който се чува, но не се вижда.

В Корана и в тълкуванията на святата за мюсюлманите книга съществуват противоречиви мнения дали Иблиса принадлежи към ангелите или към джиновете. Най-често срещаното мнение е, че Иблисът е създаден от огъня джин (Сура 38, 76; сура 55, 14; сура 15, 27).

И понеже тук много често Мустафа е наричан ''паднал ангел'', по- скоро това се отнася за Бахар, но не и за Булут.
Слагам информация за ''падналия ангел''.

Скрит текст:
В Стария завет Луцифер (Денница) е падналият ангел, наказан за завистта си към Бог (Книга на пророк Исаия, 14:12). В Евангелието на Лука (10,18) и Откровението на Йоан (12,9) Луцифер е синоним на Сатаната. В раннохристиянските апокрифи (Втора книга на Енох и др.) историята на „падналия ангел“ се описва пространно. Там той е един от най-висшите и близко до Божествения трон стоящ ангел. Бог искал всички ангели да се поклонят на хората. Но Луцифер се обидил от това, че Бог е създал човека по негово подобие и иска да се поклони на тях и защото хората говорили срещу самия Бог. Луцифер въстанал срещу него и бил пратен в бездната. Нарича се затова „паднал от небесните селения ангел“, превръщайки се в архетип на злото и враг на Бога. Понякога в славянските апокрифни преписи Луцифер се нарича "Аполлион" - името идва от езическия бог на светлината Аполон.

Падналият ангел (Фосфорос, Еосфорос или Луцифер) се описва и в гръцките и български зографски ерминии и съответно се изобразява в православната живопис като тъмен демон - ангел, потъпкан от архангелите: стенопис в манастира Дионисиу на Атон от 1603 г., където падналият ангел Луцифер е подписан „Εωσφόρος“. Луцифер е един от Четиримата Крале на Пъкъла, заедно със Сатаната, Беллиал и Левиатан. Има дъщеря, известна още като италианската богиня Арадия.

Скрит текст:
Библията, в книгата Откровението на Йоана (12:9), нарича тази „старовременна” змия „дявол и сатана” и я идентифицира с падналия ангел, който „мами цялата вселена” и бил изгонен от небето заедно с другите ангели. В християнската традиция водачът на ангелите, първоначално добър, но после предал Бог и предизвикал грехопадението на Адам и Ева, е познат като архангел Луцифер. Какво е направил Луцифер, за да предаде божествения план? Библията ни разкрива в стихове 6 и 7 от Съборно послание на Юда в Новия завет, че тези паднали ангели са загубили позицията си защото са извършили сексуални грехове. Това ни показва, че архангел Луцифер,като предводител на тези ангели, също е съгрешил и се е опозорил поради сексуалнен грях.

Има какво да кажа за 22 серия, но ако имам време през седмицата, ще напиша. Simple Smile

# 274
Велияна, Любовче - присъединявам се към вас и вашите усещания за човека Енгин.

Липсва ми като творец, иска ми се да го гледам в  нов, завладяващ и спиращ отново дъха образ.

След като неговият критерий не е бил задоволен относно това което се "предложи" миналата година като сценарии - какво би предложил в този случай ? Нещо което не би удовлетворило както него, така и зрителите.

Затова уважавам изборът който направи и ще си чакам търпеливо - когато тогава.

За вас, а и за всички останали - това е любимата ми целувка от целият сериал, както и поканата  "малка награда" за работника, свършил толкова много неща в новият дом ...

То си личи от подписа ми, пък и в последните клипове които правих.

# 275
# 276
# 277
# 278
# 279
Ели,интересни размисли,благодаря че ни припомни и тези библейски истории.Толкова е трудна борбата на човек с дявола извън себе си,но многократно по-трудно е да се преборим с дявола вътре в нашите души.Май все по-рядко ние хората удържаме победата! newsm51

# 280
# 281

На св.Валентин

# 282

Откакто съм в тази тема, не съм усетила някой да изпитва злоба към Енгин,
това е моето мнение. Simple Smile

# 283
Ели,интересни размисли,благодаря че ни припомни и тези библейски истории.Толкова е трудна борбата на човек с дявола извън себе си,но многократно по-трудно е да се преборим с дявола вътре в нашите души.Май все по-рядко ние хората удържаме победата! newsm51

Велиянка Hug благодаря! Тази тема е вечна за борбата с дявола в душите ни.

# 284

Общи условия

Активация на акаунт