Отговори
# 540
Нахлувам в прекрасната ви темичка, за да ви съобщя,  че мама Алекс ( alex 77), преди 1 час роди второто си слънчице. Добре дошла на малката Моника с размери 3160 гр. и 51 см.
Познавам Алекс и зная, че е прекрасна майка, затова Мони ще е едно много гушкано и обичано бебче.
На всички очакващи- Успех

# 541
Честито , да им е жива и здрава

# 542
Здравейте от ЛЛЛ
имам следния въпрос. Можете ли да ми кажете защо не трябва да се дава вода на новородено, когато то се храни само на кърма? Разбирам, че кърмата има достатъчно вода, но все пак, каква е причината да НЕ трябва да им даваме вода и до колко това е грешно.
Въпроса ми е продиктуван от идеята че до преди няколко години, такова нещо не е имало, и всички бебета до тогава са пили вода, защо сега е прието, че това е толкова грешно?
Благодаря ви за съдействието Simple Smile
Здравей, ioana_g  Hug
Както си написала, кърмата е около 85% вода. Бебета под 6 месеца, които са изключително на кърма и не получават други напитки и храни, в общия случай не се нуждаят от допълнителна вода, ако са кърмени на поискване (толкова пъти, колкото желаят), а това може да е по-често от обичайното, точно както възрастните пият повече течности. Честото кърмене на поискване осигурява дори в горещините адекватно оводняване за бебето, както и храна; пиенето на вода, особено в по-големи количества, може понякога да значи, че бебето ще суче по-малко. На снимката в скрития текст е показан максималния капацитет на стомаха на бебето на един ден, три дена, една седмица и един месец. Това е достатъчно показателно, ако се предлага вода, че това количество вода измести кърмата и няма да донесе  калориите, така нужни за растежа и развитието на бебетата.
Скрит текст:
Всяка майка прави своя избор. Ако решиш да даваш вода, добре е да се предлага след кърмене, а не преди (така бебето няма да пие, когато е гладно, а само ако иска). Също е добре ако се предлага, да е с лъжичка, за да се избегне вероятността бебето да пие водата просто защото му е приятно да смуче биберона, а не защото е жадно.

Ето и една статия по въпроса Указания за предлагане на вода на кърмачетата

Поздрави   bouquet[/color]

# 543
Честито на вчерашно-обебилите се мами viioleta, asinka88, netitop, siska_s и ani1309!   bouquet  bouquet  bouquet  
Много да са здрави, щастливи и да имат много късмет, бебчетата, а на тях бързо възстановяване!  

Честито и на днескашните ни късметлийски 08.08.13 бебчета на alex88 и kiki2kiki   bouquet  bouquet  bouquet
Да са ви много здрави, послушни и добрички малките лъвици Моника и Тея и много да ви радват и само поводи за гордост да ви даряват!

За kiki2kiki мисля,че го няма поста прехвърлено от ФБ тук, така че ще си позволя да го сложа.
Цитат
Здравей kiki2kiki от августинките съм имаме си Тея 3500гр. 48 см.

# 544
  • Варна
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави бебчетата!
Аз днес бях на запис на тономе - добре са. Чакам си понеделника вече, да се връща док. от отпуск.

# 545
Момичета, Емо е в кувиоз, понеже има повърхностно учестено дишане и инфекция от това, че се е нагълтал със зелени води. Някой с такъв случай? Притеснено ми е.  Cry

# 546
Относно тези документи за 250 лв..., присъединявам се към неподготвените, може ли разяснение?
Ето тук има инфо за това
http://pomosti.oneinform.com/sp.html
Благодаря!   bouquet

Да са им честити бебчетата на новородилите мами! Да са живи и здрави и много послушни!

siska_s, какво ти казват лекарите - до колко е опасно, какво да очаквате? Бебчето на lilly_aldrin също е под наблюдение в кувьоз, но при него е нещо с кръвната захар, при тях пък търсят причините... много съжалявам за притесненията ви! Дано Емо бързо да се оправя, стискам палци да ви успокоят скоро с хубви новини!   Praynig

# 547
  • София
Честито на обебилите се! Да са ви живи и здрави мъниците!
Бързо възстановяване на малкия юнак Емо и скоро да си го гушка мама! Бъди сигурна, че докторите се грижат възможно най-скоро да си бъде при теб!

На мен ми остават два дни до термин и сеа ще почна да чета за преносването какво се случва, как се предизвиква раждане и т.н., явно и аз ще вляза в тая графа. Вие, които сте останали бременни след термина колко време ви чакат докторите сами да родите??

# 548
Момичета, Емо е в кувиоз, понеже има повърхностно учестено дишане и инфекция от това, че се е нагълтал със зелени води. Някой с такъв случай? Притеснено ми е.  Cry

Ние също бяхме с инфекция, но не сме били в кувиоз. Бяхме 5 дни на антибиотик. Мисля че няма страшно и няма защо да се притесняваш, но все  пак лекарите знаят по-добре и ще ти кажат.

# 549
  • Пловдив
Здравейте. На 4-ти към 2 през нощта ме приеха с контракции и 3 см разкритие. В 5:40 се роди и малката Искра, 3350 грама, 51 см  Heart Eyes. Определено не очаквах такава болка при контракциите и шева при епизотомията, но резултата си заслужаваше.

Честито и от мен на новите майчета, няма да ви изброявам, че още не съм наваксала с темата, защото вчера ни изписаха и тепърва ще наваксвам.

И аз имам въпроси към ЛЛЛ.

Имам няколко проблема. Първо след като почнах да кърмя ми се разраниха зърната, може би защото кърмех седнала без бебка да е корем в корем с моя, но така ни показваха сестрите в болницата. Сега кърмя със силиконови зърна и вече с бебе корем в корем, според мен бебето си засуква добре, но все още имам лека болка в зърната и не знам това дали е от това, че са разранени зърната или защото позата ни не е правилна. Зърната ми и двете са с рани в горната част на зърното като луничка. Едната раничка зараста и се обели, а другата в момента се бели. Според мен си захапва голяма част от ареолата и зърното, но не съм сигурна. Като се опитвам да и отворя повече устичката тя се сърди и престава да се кърми. Има ли начин да се свържа с някого, който да ни посети в къщи, за да ни даде съвети как да я накарам да засуче и да захване гърдата добре, за да не ме боли? Другият ми въпрос е дали трябва да кърмя на една или две гърди на едно хранене и до колко да изцеждам гърдите след хранене? Лекарите ми казаха да се храним само от една гърда и да доизцеждам всичкото мляко от гърдата, на следващото хранене да сменя другата гърда. Знам, че това се е обсъждало и че трябва да изцеждам докато ми спре напрежението в гърдите, но аз не мога да преценя кога е настъпил този момент, а пък и от раните в гърдата винаги имам леко напрежение там. Също така имам и много кърма, след като се върнах от болницата почнах да изцеждам и от двете гърди по 50 милилитра след хранене и не знам дали няма да се доведа до хиперлактация. Благодаря ви предварително, всякакъв съвет ще ми е от полза.

# 550
UNynaeve, беше си заподозряна! Grinning Честито детенце! Да расте здраво, игриво и много щастливо!   bouquet Ти без упойка ли роди?

# 551
  • Пловдив
UNynaeve, беше си заподозряна! Grinning Честито детенце! Да расте здраво, игриво и много щастливо!   bouquet Ти без упойка ли роди?

Simple Smile ха, не знаех. Иначе да, без упойка, оплаках и подлудих цялото родилно на Окръжна  Embarassed.

# 552
  • София
сиска, стискаме палци Емо да се оправи бързо.  Praynig Той е доносен, с добро тегло,... не се притеснявай  Hug
Момичета, моята плацента е започнала леко да застарява, бебо е 3200 според апарата. Днес започвам 39-тата седмица.  Heart Eyes
Колкото до помощта от 250 лв. и документа от банката - по принцип такъв в нормативната база не е упоменат, но чувам, че някои социални тук в софето го искали  Confused не приемали на ръка написана банкова сметка на молбата декларация, защото ставали грешки...

# 553
  • пловдив
Лелеее,момичета как издаянихте в тея жега днес? Whistling Whistling WhistlingАз едва дишам...Много топло.Ужас!!!И в този ред на мисли да питам аз,че незнам.Към вече майчетата-как обличате бебоците в тая жега?А след баня как спят?Аз съм взела тънко спално чувалче и мисля да слагам бебо от първия ден въвъ него ама как да е облечен?Иотгоре да завивам ли с тънка пелена? newsm78Днес говорих със свекърва ми и се чудя.Вие ще мажете ли бебенцата с мас?А ще ги къпете ли със сол,белтък?Аз мисля ,че при тази добра и разнообразна бебешка козметика която има на пазара тези "бабешки"глупости са излишни.Как мислите вие?Да се включат и родилите момичета,и тези със по 2 дете -да казват,да разясняват.Особенно за обличането и спането след баня вечер!Аз направо не си представям в такава жега как ще го обличам -живот и здраве  ooooh!А и днес ми каза(свекървата),че не било добре детето 40 дена да се изкарва навън Директно и казах,че не е познала тука-смятам че до към 3-5 дена -ок,после по малко на терасата и вече към 10 ден да сме в количката навън  Не в жегите де....

# 554
UNynaeve, честита дъщеричка, жива и здрава да е, много обичана и щастлива!!!

Сиска, стискам палци, Емо бързо да преодолее инфекцията fingerscrossed

Ради, нито съм мазала, нито ще мажа с мас, осоляването пък ми е напълно абсурдно.
Абсурдно ми се вижда и лятно бебе да се държи вкъщи 40 дни, вместо да се изкарва на въздух.

И една новина копирам от FB от мама My Joy:
Здравейте, момичета! На 04.08 в 23.28 се роди нашата бебка Велина - 3660г, 51 см:) Родих я нормално, без упойки, бързо, но доста тежко във финалната част на раждането.

Общи условия

Активация на акаунт