Математически турнири - 23

• 74 473
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Можеш да му свалиш и задачи от разни състезания:
http://math-bg.com/?page_id=200

# 226
Момичета, ако някой има условията от Малешков 2012, може ли да ми ги изпрати!  Praynig
За кой клас?

# 227
  • Варна
Здравейте   bouquet.
Може ли да ми препоръчате някакъв хубав сборник със задачки, с който мога да занимавам първокласник у дома, да му се "поразчупи" мисленето - т.е. да не са типичните училищни?
Благодаря  Peace.
"Азбука на мисленето", "Малки стъпки в голямата математика", сборникът на Неда Петрова 2-ра част също е хубав.

# 228
# 229
Да помоля за малко задачи от СМТ 6-ти клас от минали години ако някой има под ръка?
Нямам никакъв спомен миналата година откъде съм намирал и дърпал минали тестове от това състезание ако въобще съм го правил...

# 230
Преди 2 години на награждаването на СМТ подаряваха сборник със задачите до 2010, явно от там сте решавали. Ако не ги намериш ще ви сканирам темите за 6 клас.

# 231
# 232
Да помоля за малко задачи от СМТ 6-ти клас от минали години ако някой има под ръка?

Тук са задачите от миналата 2012 година:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=477273962325140&set= … ype=3&theater

# 233
  • София
Благодаря ви   bouquet.
aunt Ogg, това го купихме в училище като помагало  Peace. Там имат час Сип или Зип математика.

# 234
Преди 2 години на награждаването на СМТ подаряваха сборник със задачите до 2010, явно от там сте решавали. Ако не ги намериш ще ви сканирам темите за 6 клас.

Аха, и аз се замислих, че беше от книжка и проверих набързо в бардака на детето, но не го мернах. Ще му кажа да се поразтъси като се върне от училище, мерси за подсещането.

Мерси

# 235
  • София
момичета и момчета  Simple Smile вижте какво открих на страницата на СМБ Сливен, май това е календарния план, който всички чакаме /може да го има и на други места/

http://smb-sliven.seliminski.com/schedule.html

# 236
Отсега да кажа за тези, които чакат математическия рейтинг:

Ако това разписание е вярно, тази година ще бойкотирам състезанието в Шумен. Нито ще го включа в рейтинга, нито ще напиша каквото и да е за него.
Елементарното планиране задължава да се прецени, че 1-6-ти май са почивни дни и за ученици, и за работещи и е безхаберно при толкова налично друго време да ангажираш и деца, и родители със задължение по време на празниците!
Празниците са за почивка, има достатъчно друго време за подготовка и състезания. Календарът става все по-гъст, и родители, и ученици постоянно учат, прекалено е!
Има достатъчно време организаторите да променят решението си и да насрочат адекватни дати.

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 13:32 от kodbg

# 237
  • София
като отвори думата за рейтинг дали да се надяваме мамите на 4-класници за такъв във връзка с приема в СМГ.
остават в сила всички миналогодишни уговорки за бири и прочие питиета /може и по-високо алкохолни/. Знаеш kod в теб ни е надеждата да се ориентираме навреме и да сме в час.

# 238
Здравейте
Ние  също  сме  втори  клас и обичаме много  математиката и  състезанията. До  сега  не   сме  се  явявали на състезание, освен  на Европейското кенгуру, където изкарахме доста приличен резултат. Не  сме   записани   на  курсове към  СМГ. Решаваме си    задачи за удоволствие  от различни  сборници и принтираме от maths. bg.  Понеже   виждам  различни състезания Черноризец, Салабашев, Софийски  математически турнир, Малешков и т.н. Бихте ли   споделили  от  вашия  опит  през  минали години  на  кой  от  тях е  добре  да  се  яви  детенце. На  мен Черноризец и Салабашев  ми  се  виждат  доста   сложни,   как  провеждахте  подготовката   по  тях? С  учител ли?   

# 239
Още  няколко  въпроса:
 Малешков в Пловдив  само  ли  се  провежда?
Имате  ли  задачите   за 2ри клас от  2012 и  2011г?

Общи условия

Активация на акаунт