Математически турнири - 23

• 74 421
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Какво значи това да се провежда и във Варна? Класирането по какъв начин ще бъде, дай да си го направим по градове тогава.. Абсолютно се губи чара на състезанието.. Дидева какво е това?
Да, ще има и във Варна - 12.10.2013 МГ-Варна, от 12:00 часа.
До 08.10.2013 е записването в офиса на МГ.

П.П. Даже ще се пробваме  Thinking

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 19:54 от k_savova

# 286
Какво значи това да се провежда и във Варна? Класирането по какъв начин ще бъде, дай да си го направим по градове тогава.. Абсолютно се губи чара на състезанието.. Дидева какво е това?
Идея си нямам. И аз сега научавам, че ще се провежда и във Варна ( нищо, че на сайта пише, че се провежда И в Габрово  Grinning). На сайта на състезанието няма подобна информация. Възможно е да става дума за някакво допълнително договаряне, с цел да спестят пътуването на децата. Вероятно ще проверят работите на място и ще изпратят резултатите в Габрово, за да се изготви обобщено класиране. Като знам колко са " бързи" варненци с класиранията от други състезания, напълно възможно е за пръв път да нямаме класиране още същия ден.
Що се отнася до чара... Все едно  " Академик Кирил Попов"  да се проведе и в нашия град. Някак не е същото.  Grinning

# 287
Да, и ние сме там:)

# 288
  • София
Защо тогава не го направят национално?
Аз винаги много съм харесвала Хитър Петър, но още не съм се наканила да пропътуваме страната за състезание. Ако се провеждаше и в София, бихме отишли с удоволствие.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 23:19 от *Ирина*

# 289
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Това си е национално състезание, но се провежда в един град, а не както другите. Иначе "Хитър Петър" ще се превърне  в поредното тривиално състезание по математика на което децата, я се явят, я не имайки предвид многото други през този период #Cussing out

# 290
  • София
Това си е национално състезание, но се провежда в един град, а не както другите. Иначе "Хитър Петър" ще се превърне  в поредното тривиално състезание по математика на което децата, я се явят, я не имайки предвид многото други през този период #Cussing out
По-вероятно е да се явят, ако се провежда навсякъде, отколкото ако е само в Габрово или в Габрово и Варна.

# 291
Ако се провежда навсякъде, наистина ще се превърне в поредното тривиално състезание. Едно е детето да се яви на поредното състезание в същото училище, в което го прави всеки път и съвсем друго - да отиде на " Хитър Петър" в Габрово, на " Кирил Попов" в Шумен, на ПМС във Варна ( Русе, Плевен, Бургас) и т. н. Не бих могла да го опиша добре. Трябва да се преживее. Страхотно е.

# 292
  • София
Ако се провежда навсякъде, наистина ще се превърне в поредното тривиално състезание. Едно е детето да се яви на поредното състезание в същото училище, в което го прави всеки път и съвсем друго - да отиде на " Хитър Петър" в Габрово, на " Кирил Попов" в Шумен, на ПМС във Варна ( Русе, Плевен, Бургас) и т. н. Не бих могла да го опиша добре. Трябва да се преживее. Страхотно е.
Права си. Но, ако си беше останало само в Габрово.
А в Габрово и Варна - вече не е добре.
Дано и аз да описах добре какво имам предвид.

# 293
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Никак ,никак не е добре, просто ми се уби настроението. Не мога да повярвам, че това се случва с  "Хитър Петър".  Дидева мола те проучи въпроса, защото Шумен както е близо до Варна догодина като нищо  може за по-евтино да ни отнесат там, а децата се радват не само на състезанието , а след това и на красивите екскурзии до "Етъра", Дряновския манастир и т.н. Не всичко е математика, остават и незабравими спомени

# 294
И аз съм разочарован, не знам какво правят организаторите тази година Sad
Първият сюрприз беше, че няма да има светкавични контестации, резултати и награждаване на място.
В резултат на това, тази година много участници ще пътуват сутринта, ще се явят на състезанието и ще си тръгнат след него без да изчакат резултатите.
Така децата губят удоволствието от едно национално състезание, трепета преди него, запознаването с други деца, разгорещеното обсъждане на решенията и споровете по време на констатациите, официалните церемонии по награждаването.
Това превръща Хитър Петър в едно от многото състезания, без нищо уникално и интересно в него.
Вторият е тази безмислица с провеждането и в друг град, изключително необмислено решение. Откъде накъде едно дете от София или Пловдив трябва да стане в 6 часа сутринта, да бие 3-4 часа път и да се яви уморено на състезание, а дете от Варна да се явява в града си. Или пълно заличаване на идентичността и явяване навсякъде по населени места или да си остане габровското състезание.
Спорни решения, без да се иска никакъв съвет от широката общественост.
Напълно в стила на СМБ-тата в България. Изпратих писма за неудачната дата на състезанието в Шумен, никой не си направи труда да ми напише 2 реда в отговор, организаторите от СМБ са над тези неща, как ще се занимават със сульо и пульо. И на тези от Габрово да се изпрати обосновано искане за запазване на стария формат и организация... пак ще е глас в пустиня. Почвам да се замислям, че като че ли основната цел е да се съберат най-много по 8лв за участие с най-малко сили и труд в организацията, а не да се запази автентичността и доказалата се добра организация.

Факт е, че скапаха състезанието и минимизираха емоциите от него - нашата група тръгва в събота сутринта към Габрово, ще пристигне поизморена там, явява се на състезанието и след него си тръгва за София. Не е това идеята ми за приятно и качествено организирано състезание.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 06:45 от kodbg

# 295
Kod, спомням си, че ПЧМГ м.г. постъпиха по същия начин. Така че решението си е тяхно. От "Св. София" бяха пътували предния ден и си направиха в петък чудесна екскурзия из района. Като съм ходила по състезания със сина ми, много състезатели, особено от страната, постъпват долу-горе по схемата на ПЧМГ - пътуват рано сутрин и тръгват веднага след състезанието. Правят го основно по финансови причини. Отпускат им се много малко средства за командировки, доколкото съм чувала от учителите.

# 296
Първият сюрприз беше, че няма да има светкавични контестации, резултати и награждаване на място.
В резултат на това, тази година много участници ще пътуват сутринта, ще се явят на състезанието и ще си тръгнат след него без да изчакат резултатите.
Така децата губят удоволствието от едно национално състезание, трепета преди него, запознаването с други деца, разгорещеното обсъждане на решенията и споровете по време на констатациите, официалните церемонии по награждаването.
....
Факт е, че скапаха състезанието и минимизираха емоциите от него - нашата група тръгва в събота сутринта към Габрово, ще пристигне поизморена там, явява се на състезанието и след него си тръгва за София. Не е това идеята ми за приятно и качествено организирано състезание.

Тази "изненада" е факт от дълго време:
- от поне 6-7 години повечето софийски участници отиват в Габрово, състезават се и се прибират за един ден;
- от поне три години резултатите не се обявяват веднага и съответно няма награждаване. Дължи се на огромното количество грешки, които проверяващите в Габрово допускат.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 09:18 от Obsolete

# 297
- от поне 6-7 години повечето софийски участници отиват в Габрово, състезават се и се прибират за един ден;
- от поне три години резултатите не се обявяват веднага и съответно няма награждаване. Дължи се на огромното количество грешки, които проверяващите в Габрово допускат.

Възможно, не съм запознат с историята на състезанието. От думите на Дидева оформих впечатления, че минали години не е било така и награждаването е било част от състезанието.
В по-горен пост на Дидева,която трябва да е най-добре запозната със състезанието е написано, че няма случай досега, в който класирането да не е излизало още в деня на състезанието.
Като знам колко са " бързи" варненци с класиранията от други състезания, напълно възможно е за пръв път да нямаме класиране още същия ден.
Уточнете моля кое е вярно, защото застъпвате различни тези? Според Дидева, класирането винаги излиза в деня на състезанието, според теб от три години се бави и не излиза...
И незапознат като мен не може да се ориентира дали тази година нововъведението е само провеждането във Варна или и забавянето на класиране и липсата на официално награждаване?

Kod, спомням си, че ПЧМГ м.г. постъпиха по същия начин. Така че решението си е тяхно. От "Св. София" бяха пътували предния ден и си направиха в петък чудесна екскурзия из района. Като съм ходила по състезания със сина ми, много състезатели, особено от страната, постъпват долу-горе по схемата на ПЧМГ - пътуват рано сутрин и тръгват веднага след състезанието. Правят го основно по финансови причини. Отпускат им се много малко средства за командировки, доколкото съм чувала от учителите.

А защо се получава така на това състезание, а на ПМС и К. Попов участващите решават друго?
Може би трябва да се обмисли какво му липсва спрямо тях, а не да се провежда паралелно и в други градове?

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 09:31 от kodbg

# 298

Възможно, не съм запознат с историята на състезанието. От думите на Дидева оформих впечатления, че минали години не е било така и награждаването е било част от състезанието.
Значи тази година нововъведението е само провеждането във Варна, така ли?

Да, нововъведение е само провеждането на състезанието не само в Габрово.

Иначе класиране излиза в деня на състезанието, но то е временно класиране. След това валят контестации и класирането се променя.

# 299
Понеже 2 години ходя със сина ми на ПМС и за това състезание също има отбори, които идват сутрин и си тръгват бързо, без да участват в контестациите и награждаването. Дори си спомням, че по-миналата година едната медалистка си беше тръгнала и друг й взе наградата.

Общи условия

Активация на акаунт