Математически турнири - 23

• 74 281
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Хмм, имам 4 забележки на лични, че отговора на 15-та не може да е Б 17, а е 18...

Ето условието на задачата и решението й:

AlekDimitrov.com - Хитър Петър - 15 задача, 6 клас

Този неудачен експеримент с провеждането на състезанието кой знае защо освен в Габрово само и единствено във Варна разгони фамилията на добрата надпревара.
Ако не беше тази необмислена постъпка, досега резултатите щяха да са ясни и нямаше да има съмнения кой, защо, как и колко е пътувал, как са го оценили и какви ли още не конспирации... Simple Smile
Да стискаме палци, че ще е еднократен!

Задачата е давана в изпита за кандидатстване в Габровската ПМГ след четвърти клас преди няколко години.  Спомням си, че малко по-късно открих, че е давана на олимпиада. Май на областен кръг за пети клас.  Grinning
Код, миналата година състезанието си беше само в Габрово, но гледам че резултатите са излезли на другия ден ( не помнех, че е така). Инаме и на мен ми се иска организаторите да спрат да угаждат всекиму и състезанието да се провежда само в Габрово и по възможност да не  е по пладне.  Grinning

# 376
Инаме и на мен ми се иска организаторите да спрат да угаждат всекиму и състезанието да се провежда само в Габрово и по възможност да не  е по пладне.  Grinning

Вариантите са два - или само в Габрово, или във всички големи математически центрове, начело със София!
Всеки от тях би бил удачен. В Габрово и Варна е нестандартно... да не употребявам друга дума Simple Smile
Неуважително е да караш участници от София, Пловдив, Русе, Плевен да си скъсват дъ-то с пътуване, ставане по нощите, а от друг регион да се явяват на място...

Задачата е давана в изпита за кандидатстване в Габровската ПМГ след четвърти клас преди няколко години.  Спомням си, че малко по-късно открих, че е давана на олимпиада.
Сега кажи, че е давана в Габровската ПМГ не миналата, а по-миналата година Simple Smile Би прозвучало като един чудесен реверанс за настоящите габровски шестокласници Simple Smile

# 377
Аз лично доста се колебая. Когато едно състезание полека-лека започне да се провежда в повечко градове, като че ли съставителите стават някак небрежни към задачите. Виж Салабашев през последните години. Все едно и също.

# 378
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Ако отворите сайта на ПМГ Габброво на прием след ІV клас 2011 год. като задача 17 се мъдри точно : Четирима приятели се наложило да преминат по тъмен мост през
нощта. Иван може да премине през моста за 1 минута, Стоян – за 2, Петьо – за 5,
Гошко – за 10 минути. Те имат само един фенер. Мостът може да издържи най-
много двама души. Aко по моста минават двама души , те се движат със скоростта
на по- бавния и не може да се премине без фенер.
 Как четиримата приятели могат да преминат през моста за 17 минути?
2011 год. 4 клас са били сегашните седмокласници, но познай дали и сегашните шестокласници не са я решили тази задача преди изпита.....

# 379
Задачата е от областния кръг на олимпиадата за пети клас, проведен през 2006 година, само че тогава главните герои са командоси и минутите са малко по-различни  Mr. Green Запомнила съм я, понеже е включена в изпитните материали в годината, в която би трябвало да кандидатства синът ми.
Що се отнася до " помощта" към габровските състезатели... Личното ми мнение е, че твърде малко от тях са я решавали като част от въпросния изпит, тъй като твърде голяма част от сериозните състезатели бяха приети по рейтинг.

# 380
По принцип една задача не е решаваща за класирането, но това са си шест точки, а задачата е доста нетрадиционна....

# 381
По принцип една задача не е решаваща за класирането, но това са си шест точки, а задачата е доста нетрадиционна....
Изтеглих задачите за шести клас. Тази не е единствената, която ми е позната. Осма и четиринайста също съм ги виждала. Опитвам се да се си спомня къде. Вероятно в от някое кенгуру ( австралийско или европейско). Не ми се рови в момента.

# 382
Изтеглих задачите за шести клас. Тази не е единствената, която ми е позната. Осма и четиринайста също съм ги виждала. Опитвам се да се си спомня къде. Вероятно в от някое кенгуру ( австралийско или европейско). Не ми се рови в момента.
То и задачата за петък 13 число не е нещо ново, но това не е попречило на моят син да я сбърка

# 383
Имам отговорите за всички класове, ако не са ги публикували вече, мога да ги дам на който се интересува.
Палечко, благодаря, че ми каза, че са изнесени в МГ  Hug

Да помоля за отговорите 3 клас

# 384
  • Варна

ГДВДБ АВБАВ БАГВД

# 385
 Е, Дима ще бъда много благодарна и за отговори за 4 клас...Wink

# 386

ГДВДБ АВБАВ БАГВД

Simple SmileМного благодаря за хубавата информация