Математически турнири - 23

• 74 582
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Браво, Дидева, както винаги си номер едно. Но от времето, когато следях тези състезания, ми е останал някакъв блед спомен, че класирането е на двойки класове, а не отделно за всеки клас. Да не би това класиране по класове да е българска модификация? То май в оригиналния формат няма изобщо класиране, a  се оповестяват поименно само медалистите. Може и да съм забравила де, ама ми се струва, че и общото поименно класиране е български патент.

# 151
Но от времето, когато следях тези състезания, ми е останал някакъв блед спомен, че класирането е на двойки класове, а не отделно за всеки клас. Да не би това класиране по класове да е българска модификация? То май в оригиналния формат няма изобщо класиране, a  се оповестяват поименно само медалистите. Може и да съм забравила де, ама ми се струва, че и общото поименно класиране е български патент.
Общо класиране има за втора година, благодарение на г-н Кортезов. Иначе всяко училище получава доклад с резултатите на децата, които са се явили в него. Класирането винаги е било по отделни класове, а не по двойки. Докладът съдържа и други подробности, освен резултатите на децата - долна граница ( като брой точки) за всеки от сертификатите, първите трима във всяка възрастова група за конкретното училище, верните отговори на задачите и др. под.

# 152
  • най-шареното място
Чудесно е, че има национално класиране. Дидева, благодаря!
Много раздващо е и че има деца с най-високите награди.

# 153
Току-що прочетох следното.

На провеждащата се Балканиада по информатика в Сараево
(7-14 септември 2013) Българският отбор получава 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал:

Христо Венев - златен,
Енчо Мишинев - златен,
Момчил Пейчев - сребърен,
Христиан Христов - бронзов.

Христо Венев е единственият участник с максималния брой точки и в двата състезателни дни.

Ръководители на отбора са Каталина Григоров и Ясен Трифонов.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 11:36 от Анонимен

# 154
Браво на децата! Христо и от международната олимпиада си дойде със злато.

# 155
  • София
Здравейте   bouquet.
Може ли да ме ориентирате къде да намеря информация в първи клас има ли някакви състезания.
Няма да сме в училище с математичска насоченост, а ми се струва, че детето има афинитет към математиката и е хубаво да се пробва - ако не друго, поне ще гради психика  Wink.
Благодаря!

# 156
Здравейте   bouquet.
Може ли да ме ориентирате къде да намеря информация в първи клас има ли някакви състезания.
Можем. Тук.  Grinning
Виждам, че си от София. От миналата година Софийският математически турнир се провежда и за първокласници. Освен него се сещам за Коледното и Великденското математическо състезание. Има и едни състезания на СБНУ, но те са по-скоро като трудно контролно.
Датите за тази година още не са известни, но ако следиш темата, няма да ги пропуснеш.

# 157
  • най-шареното място
Поздравления за децата програмисти! Днес програмистите имат професионален празник Simple Smile

Нямам представа чете ли някой от обкръжението им тук за предаде, но да прочетеш за медалите им радва много!

Дидева, благодарности, че ни информираш!

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 16:51 от арт мама

# 158
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Здравейте   bouquet.
Няма да сме в училище с математичска насоченост, а ми се струва, че детето има афинитет към математиката и е хубаво да се пробва - ако не друго, поне ще гради психика  Wink.
Благодаря!

Има и математическо кенгуру за първи клас от миналата година

# 159
Някой знае ли какво става на боевете в Созопол в групата на 6/7 клас?

Аз знам, че СМГ 7-1, а. к. а "Шопска салата" (3 деца от 7А + 3 деца от 7Б) са с 4 победи - срещу Бургас 3 (с много), срещу Бургас 1 (с малко), срещу ПЧМГ (с много), срещу Академия 21 - Пловдив, София, Варна (с малко) + 1-во място на 30 задачи / 30 езика и утре ще участват на финал.

P. S. Току-що прочетох в Danybon, че финалът ще е повторение на днешната среща Академия 21 (Пл, Сф, Вн) vs СМГ 7-1: http://danybon.com/index.php/education/sustezania/1128-finalisti-math-boeve

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 18:31 от Ant12

# 160
  • София
Благодаря   bouquet

# 161
Някой знае ли какво става на боевете в Созопол в групата на 6/7 клас?

Аз знам, че СМГ 7-1, а. к. а "Шопска салата" (3 деца от 7А + 3 деца от 7Б) са с 4 победи - срещу Бургас 3 (с много), срещу Бургас 1 (с малко), срещу ПЧМГ (с много), срещу Академия 21 - Пловдив, София, Варна (с малко) + 1-во място на 30 задачи / 30 езика и утре ще участват на финал.

P. S. Току-що прочетох в Danybon, че финалът ще е повторение на днешната среща Академия 21 vs СМГ 7-1: http://danybon.com/index.php/education/sustezania/1128-finalisti-math-boeve

Новини от последната минута, от математическите боеве в Созопол - група 6-7 клас.

Явно вчера Шопската салата са подценили силните си опоненти от Академия 21 (Пл, Сф, Вн) и са спечелили с малка преднина.

Днес обаче са се стегнали и са спечелили финала, отново срещу Академия 21 (Пл, Сф, Вн), вече с резултат 61:30, ставайки шампион в своята възрастова група с 5 победи от 5 мача и 1-во място в 30 задачи на 30 езика.  

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 18:30 от Ant12

# 162
  • София
На трето място в групата 6-7 клас, след оспорван малък финал с/у Бургас 1, завоюва отборът на Академия 21 век и приятели съставен от 3-ма бъдещи шестокласници от СМГ и двама много добри математици от Силистра и Гоце Делчев. Децата днес се пребориха за бронзовите медали и успяха да си върнат на бургаския отбор за вчерашната загуба.

# 163
А имате ли представа дали дете, което ще е първи клас в момента може да се явява на математическо състезание за втори клас?

# 164
  • най-шареното място
Знам за такива случаи преди години, когато кенгуруто започваше от втори клас.
Вероятно и сега може, не знам за подробности, но обикновено като записваш даваш има и клас, а това не се проверява, та на практика можеш да добавиш клас. Ако искаш да си личи, че е година по-малко детето в класирането /незнайно защо де Simple Smile/ трябва да питаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт