Математически турнири - 23

• 74 470
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
като отвори думата за рейтинг дали да се надяваме мамите на 4-класници за такъв във връзка с приема в СМГ.

Да, изчаквам официалната наредба за прием през следващата година и ще започна да обновявам информацията.

Реших да потормозя СМБ Шумен и да видя дали не биха преместили К. Попов.
По-добре рано, отколкото късно...
http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=112

# 241
Вижте на какво състезание беше сина ми в събота на 28.09.2012.
http://smbsz.free.bg/
Първи математически турнир "Д-р Светлозар Дойчев". Имахме късмета  Светлозар Дойчев да преподава на сина ми,за жалост твърде кратко , лека му пръст!

# 242
kodbd   явно си настроен ваканционно, но никъде не пише, че учениците ще бъдат във ваканция от 1 до 6 май. Виж ваканциите в сайта на МОМН и решението за почивните дни на МС.
Състезанието в Шумен остава за 2-4 май. Пък не е лошо да се разходиш до Шумен през май, хубаво е и има какво да се види.

# 243
Ровейки за почивните дни през 2014, се натъкнах на това.
Ако 14 декември е работен ден, дали е възможно това да се отрази на провеждането на КМС?
Точно шуменци през тази година смениха датата на АКП поради подобни обстоятелства.

# 244
  • Deutschland/HE
Ровейки за почивните дни през 2014, се натъкнах на това.
Ако 14 декември е работен ден, дали е възможно това да се отрази на провеждането на КМС?
Точно шуменци през тази година смениха датата на АКП поради подобни обстоятелства.

Предполагам, че учениците няма да учат на 14 декември, защото тогава ще се отработва 31-ви декември, а той е неучебен ден за тях.

# 245
Предполагам, че учениците няма да учат на 14 декември, защото тогава ще се отработва 31-ви декември, а той е неучебен ден за тях.
Това не променя особено нещата. Има градове, включително и София, в които състезанието се провежда в ограничен брой училища. Едва ли някой родител би пуснал дете в първи, втори, а и по-горен клас да се придвижи само до другия край на града, а и не всеки може да излезе от работа или да се възползва от услугите на баба, дядо, бавачка и прочее.

# 246
kodbd   явно си настроен ваканционно, но никъде не пише, че учениците ще бъдат във ваканция от 1 до 6 май. Виж ваканциите в сайта на МОМН и решението за почивните дни на МС.
Състезанието в Шумен остава за 2-4 май. Пък не е лошо да се разходиш до Шумен през май, хубаво е и има какво да се види.

3.14... надявам се предвид името на темата, в която пишем да се натъкваме по-често на обмислени мнения.
Това, което за теб е ваканционно настроение, в моя мироглед се определя като рационална оценка.
Ако отделиш минутки за да се запознаеш с календара би достигнал до съждение, близко до моето, че дните 1-6.5 ще бъдат неработни с изключително висока степен на вероятност.
Предвид това, че са неработни, не е неооходимо да бъдат обявявани и за неучебни. Предполагам, знаеш, че 3-ти март 2014 г, понеделник също не е включен като неучебен ден в сайта на МОМН, което не означава, че ще е учебен!
Ако държиш на буквализма и за теб нещо е невярно, докато не бъде написано някъде - приеми, че вече е написано (в първия ми пост) - пророчество Simple Smile
Писмото и забележката (нека го наричаме забележка, а не молба) към организаторите няма пряка връзка с мен, факт е, че ако дните бъдат обявени за почивни, вероятността за което е над 85%, то изборът на време за провеждане е определено неудачен спрямо моите предложения...
Предложението ти да погледна почивните дни за 2014 г, определени от МС е лишено от смисъл, тъй като към момента няма подобно решение на МС... То ще бъде огласено предполагам след Коледа '13.
Моето предложение е да се избегне конфузна ситуация при положение, че дните бъдат обявени за почивни и да се вземе решение още отсега, решение, което с нищо на никого няма да попречи...

Иначе в личен аспект, определено не елошо да се посети Шумен - градът се превърна в един от топ фаворитите ми, откакто получих по Еконт (срам и резил) колетче с бира на немската пивоварна Кармелитен, която има представителство само и единствено в Шумен към момента (препоръчвам ти да оцениш спешно елексира ако си от Шумен Simple Smile )
Но вероятността посещението да е в обсъждания период е нулева. Може да се каже пак благодарение на бирата, тогава смятам да съм в странство за дегустация на непознати кехлибари Simple Smile

ПС - това изречение - "Състезанието в Шумен остава за 2-4 май." ме навежда на мисълта, че имаш допир с организаторите? Така ли е? Я ако има доза достоверност да обменим малко букви на ЛС - ще се опитам да бъда убедителен, че датата е неподходяща и би било елегантно решение да бъде сменена още сега.

# 247
01.05.- до 06.05. са  официални празници - не се учи, вероято няма  и да се  работи. Така ни го е дала госпожата на родителската среща. Peace

# 248
Здравейте , искам да попитам за първокласниците първия математически турнир кой е ?Великденския ли? newsm78

# 249
Софийски матем. турнир, Коледен турнир и след това Великденски

# 250
Софийски матем. турнир, Коледен турнир и след това Великденски
И Европейско кенгуру - 22 март.

# 251
Софийски матем. турнир този не е ли за деца от втори клас нагоре или нещо не съм разбрала? newsm78

# 252
От миналата година вече има Софийски математически турнир за 1 клас!

# 253
Софийски матем. турнир този не е ли за деца от втори клас нагоре или нещо не съм разбрала? newsm78
От 2011 година в СМТ има тема и за първокласници.
http://parvolak.com/purvi-klas-trinadeseti-matematicheski-turnir-sofia

# 254

Още  няколко  въпроса:
 Малешков в Пловдив  само  ли  се  провежда?
Имате  ли  задачите   за 2ри клас от  2012 и  2011г?
  Само  ние  ли  ще  се  явяваме   на  този  турнир? ДА не  би  да  има тема отделно  за  2ри клас някъде?

Общи условия

Активация на акаунт