Математически турнири - 23

• 74 325
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте,

Може ли да ме осветлите как става записването за Черноризец Храбър? Гледах в сайта и за София има посочен единствено един имейл за информация (на който писах, но отговор не получих). Телефон не са счели за нужно да посочат.
Интересува ме докога е срока за записване и къде трябва да се плати? Имам някакви предположения, но надали мога да нахлуя в СМГ и да обикалям из кабинетите.. Thinking

# 331
  • София
Здравейте,

Може ли да ме осветлите как става записването за Черноризец Храбър? Гледах в сайта и за София има посочен единствено един имейл за информация (на който писах, но отговор не получих). Телефон не са счели за нужно да посочат.
Интересува ме докога е срока за записване и къде трябва да се плати? Имам някакви предположения, но надали мога да нахлуя в СМГ и да обикалям из кабинетите.. Thinking

Същия въпрос имам и за състезанието Софийски математически турнир.

# 332
# 333
  • София
В СМГ в стая 1 (книжарницата) записват за ЧХ и СМТ

# 334
Миналата година СМТ се проведе и по училища (някои предполагам де;) Може да се попита първо в училището дали ще организират провеждане.

# 335
  • София
Благодаря   bouquet

# 336
  • София
От понеделник започва записването /поне така пише/, да не хукне някой сега.  Wink

# 337
Я дайте малко информация за Черноризец в НПМГ?
Детето винаги се е явявало в СМГ, замислих се дали тази година да не отиде в НПМГ - по-малко тъпканица, отделно организаторите са обещали резултатите да бъдат качени онлайн още на следващия ден, което е немислимо за СМГ. А всеки, който е ходил по състезания знае колко досадно е чакането за резултати...

Та, никога не сме ходили на състезание в НПМГ - къде е това, в самата сграда на гимназията ли?
Защото получих следното писмо:

- Математически турнир"Черноризец Храбър"- 01.11.2013 г. Място на провеждане СМГ или ФМИ на СУ"Св.Климент Охридски". Начален час 11.00 часа. Такса правоучастие 7 лв.

Последно - в НПМГ или във ФМИ (там където е австралийско кенгуру ли е това?) се провежда ЧХ?

# 338
Не съм чела цялата тема, поради което се извинявам ако задавам коментиран въпрос, но някой знае ли нещо за състезанието "Математика без граници"?Снощи късно разбрах, че деца от нашия клас ще участват, моето дете не е добре подготвено и няма да участва.Но бих искала да намеря примерни задачи от това състезание, а не успявам да открия такива за втори клас.

# 339
  • Варна
Не съм чела цялата тема, поради което се извинявам ако задавам коментиран въпрос, но някой знае ли нещо за състезанието "Математика без граници"?Снощи късно разбрах, че деца от нашия клас ще участват, моето дете не е добре подготвено и няма да участва.Но бих искала да намеря примерни задачи от това състезание, а не успявам да открия такива за втори клас.

http://mathematicalmail.com/category.php?id=24
Това намирам аз. Моето дете (3клас) го е записала госпожата, но той не успя да ми каже точно състезанието. Ще го разгледам и аз.

П.П.за 2-ри клас

# 340
Да, това успях да намеря, но не виждам задачи за втори клас, за първи път ли се провежда за второкласници?

П.С. Сега виждам, че задачите са за второкласници, аз само за ІІІ клас видях.Благодаря !

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 22:03 от Светкавица

# 341

- Математически турнир"Черноризец Храбър"- 01.11.2013 г. Място на провеждане СМГ или ФМИ на СУ"Св.Климент Охридски". Начален час 11.00 часа. Такса правоучастие 7 лв.

Последно - в НПМГ или във ФМИ (там където е австралийско кенгуру ли е това?) се провежда ЧХ?

Миналата година детето ходи във ФМИ - в самата сграда. Намира се на Дж. Баучер, между химическия (стената на плача) и физическия факултет.
Нямаше блъсканица. Но се ползват аудиториите - мисля, че ги разполагат през 1 място. Те бяха около 50 деца в тази зала (по визуални спомени, дано не греша).

# 342
  • София
Детето винаги се е явявало в СМГ, замислих се дали тази година да не отиде в НПМГ - по-малко тъпканица, отделно организаторите са обещали резултатите да бъдат качени онлайн още на следващия ден, което е немислимо за СМГ. А всеки, който е ходил по състезания знае колко досадно е чакането за резултати...

Та, никога не сме ходили на състезание в НПМГ - къде е това, в самата сграда на гимназията ли?
Защото получих следното писмо:

Провежда се в сградата на НПМГ на ул. Бигла. Миналата година записах сина ми там, точно защото в СМГ е лудница, но уви се оказа, че положението е същото. Беше ужасяваща блъсканица. Бяха залепили разпределението по стаи на едно тясно място и беше меле. Аз бях и с малкото дете, което по едно време щеше да бъде стъпкано. Организацията и на двете училища е много лоша. Тази година дано да ни изненадат.

# 343
  • София
Явно може и в ФМИ.

# 344
Може би последните записани са във ФМИ. Явно когато сградата на НПМГ е недостатъчна ползват ФМИ. При нас записването се организира от училището. Често децата забравят за таксата и затова учителите отиват в НПМГ в последния момент. После ги водят и връщат организирано. Аз я закарах, защото беше настинала. По спомени списъкът за стаите не беше дълъг - 4-5 листа (200-250 деца може би). Бяха разпределени в 2-3 аудитории. (то там не са много). Влязох спокойно до залата.
Не помня кога изнесоха резултатите, ние сме от "масовката".  Naughty

ПП. Михуния, чудесно разбирам за какво говориш и това е ужасно и недопустимо. Бях свидетел на подобен ужас през 2011 г. в 125 (май за Салабашев). Отвориха вратите 5-10 минути преди началото. Студ, блъсканица. Наистина мислех, че някое дете може да пострада.
Изобщо не чаках да ме изненадат. Написах гневен имейл до директорката, не съм пускала други оплаквания. Преди състезанието 2012 г. говорих с 1 от математиците - ако ще е същия хаос, хич да не пращаме децата. През 2012 г. нямаше подобен ужас, влизането протече нормално.

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 18:08 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт