Математически турнири - 23

• 73 775
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не знам дали някъде е коментирано, но защо за София няма обща (официална Simple Smile ) класация за Черноризец Храбър. Малко е странно това делене според организатора на състезанието.

# 421
На моята дъщеря й дадох да реши задачите за 6 клас от Хитър Петър. За около 40 минути реши каквото можа, сметнах й резултата - 38 точки. Не можа да реши: 10,11,12,15 задачи, както и тази на Хитър Петър. Щеше да е някъде на около 40 място. Но пък й остана половината време, можеше да помъчи още някоя задача.

# 422
  • София
Жасмин, да се решават задачи вкъщи е съвсем различно от това да се решават на състезание. Ако искаш да разбереш как се справя най-добре я запиши на следващото състезание.  Peace

# 423
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Жасмин, да се решават задачи вкъщи е съвсем различно от това да се решават на състезание. Ако искаш да разбереш как се справя най-добре я запиши на следващото състезание.  Peace
Абсолютно подкрепям, твърдението. Едно е вкъщи , друго е там..... Количеството на адреналина е различно.

# 424
На моята дъщеря й дадох да реши задачите за 6 клас от Хитър Петър. За около 40 минути реши каквото можа, сметнах й резултата - 38 точки. Не можа да реши: 10,11,12,15 задачи, както и тази на Хитър Петър. Щеше да е някъде на около 40 място. Но пък й остана половината време, можеше да помъчи още някоя задача.

Не са 38 , а 35 точки, защото за всяка нерешена, задача, но попълнена с грешен отговор се вади по една точка, освен ако си е признала ,че изобщо не може да ги реши и е оставила непопълнен отговор.

# 425
Жасмин, да се решават задачи вкъщи е съвсем различно от това да се решават на състезание. Ако искаш да разбереш как се справя най-добре я запиши на следващото състезание.  Peace

Записах я за следващото, ЧХ в София. До Габрово нямаше кой да я заведе. И по-добре, че нямаше, защото 40 място не си заслужава разкарването. Нерешените задачи са с непопълнен отговор, не знам дали се взима точка за това.

# 426
Не знам дали някъде е коментирано, но защо за София няма обща (официална Simple Smile ) класация за Черноризец Храбър. Малко е странно това делене според организатора на състезанието.

Все едно да искаш Сливен и Ямбол да направят обща класация. Те СМГ и НПМГ са (не)явна конкуренция от 1971 г. (когато е създадено второто). Шегичка.

# 427

За мен правилният въпрос не е защо няма класиране за София, а защо няма обобщено официално класиране за страната.

# 428
  • Варна.
И ако може хубавият в ресторант в съседство да отваря малко по-рано, когато има математически състезания. Това наистина сериозно! Simple Smile

Милото момиче, работещо в едно от кафенетата около МГ Варна ме попита за датите на състезанията, за да можели да си увеличат персонала в такъв ден.

Присъединявам се към призива "качествени бланки", още лев за цветно копие няма да откаже родителите от участие, особено на ЕК, където редовно има схеми.

# 429
  • В офиса
Сайтът на Габровския СМ ли е проблемен, или моя браузър? В офиса успях да ги отворя, но вкъщи не мога. Някой добър човек да ми постне Задачата на Хитър Петър за 5-и клас че нашето у-ще този път пропусна?

EliG, май трябва да си суупер горда, от това, което видях? Май само 1 дете от 5-и клас е решило зад. на Хитър Петър.   bouquet

# 430
Сайтът на Габровския СМ ли е проблемен, или моя браузър? В офиса успях да ги отворя, но вкъщи не мога. Някой добър човек да ми постне Задачата на Хитър Петър за 5-и клас че нашето у-ще този път пропусна?

EliG, май трябва да си суупер горда, от това, което видях? Май само 1 дете от 5-и клас е решило зад. на Хитър Петър.   bouquet
Я пробвай през директния линк, че има чертеж към задачата и ще отнеме време да я пусна по друг начин.

http://www.smb-gabrovo.free.bg/files/2013-10-13-HP_2013_5.pdf

Винаги ми се е искало да не пускат само отговорите на задачата на ХП, а поне подробни критерии за оценяване. Сега можем само да гадаем за какво точно са отнети точка-две-три... Или за какво са дадени пет- шест-седем...

# 431
За мен правилният въпрос не е защо няма класиране за София, а защо няма обобщено официално класиране за страната.

[/quote]

"Академия 21 век "- Пловдив от две години прави национално класиране. Отворете сайта на това училище и ще я видите

# 432
  • София
Правят и от повече, но това не е официално, от организаторите. Академията си я прави за нейните си цели.

# 433
Да запълним времето до ЧХ с философстване Simple Smile
Какво показва Хитър Петър Габрово:

1. СМГ София
2. ПЧМГ София
3. МГ Гео Милев Плевен
4. МГ Петър Берон Варна
5. ПМГ Никола Обрешков Бургас
6. МГ Баба Тонка Русе
7. ПМГ Нанчо Попович Шумен
8. 125 СОУ София
8. ПМГ Иван Ценов Враца
9. ПМГ Иван Вазов Димитровград
10. ПМГ Яне Сандански Гоце Делчев
11. ПМГ Иван Гюзелев Габрово
12. ПМГ Е. Иванов Кюстендил

Много цифрички и тазгодишния рейтинг за 5, 6 и 7 клас

# 434
  • София
Записах я за следващото, ЧХ в София. До Габрово нямаше кой да я заведе. И по-добре, че нямаше, защото 40 място не си заслужава разкарването. Нерешените задачи са с непопълнен отговор, не знам дали се взима точка за това.

Успех на дъщеря ти!
И 40-то място сред подбрани деца от цяла Бг не е съвсем маловажно постижение Peace

код.бг   bouquet А дали някой те почерпи поне една бира за миналогодишния рейтинг или да не питам  Mr. Green

Тинкърбел, ами сигурно е написала повече отколкото на съчинение по бълг.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт