Автоимунен тиреоидит на Хашимото (30)

• 75 734
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Честно казано, аз си преценявам за даден доктор според лечението което ми провежда и според това как се чувствам по време на лечение ( не толкова по препоръки, защото при всеки е много индивидуално)

То е така, тя препоръката се дава точно от пациентите дали са доволни или не от лечението... Лично аз за Христозов нямам добро мнение, въпреки че го лансират като "светило" в областта. Благодаря ти за отзива. Вероятно ще посетя все пак Райков, за да добия лично впечатление, но така ми се искаше да се свържа с д-р Тодорова, за да ми препоръча тя свой човек във Варна...

Досега не съм пила лекарства да си призная, но май ще се наложи, тъй като както изглежда може да се окаже проблем при бременност. 

# 181
Е да де! То препоръка, препоръка, ама при всеки е индивидуално...
При някои не се овладява заболяването, въпреки правилната терапия, което не значи, че докторът е некадърен, но често се изписват такива мнения по форумите. Както и да е.  Simple Smile
А относно доцент Христозов, аз съм доволна от лечението проведено при него. Не съм търсила мнения за него. Роднина се лекува при него и още при първите съмнения от моя страна за наченки на заболяване го посетих. След това като се зачетох по темите, почти няма добри отзиви за него, но е факт, че за неправилно проведено лечение от него не съм чула, за грешна диагноза също, та затова му лепват етикет "светило".  Simple Smile Повечето се оплакват от отношение. Той е доста рязък, директен и не се обяснява много, много и това отблъсква повечето хора, но чувам и за добро отношение от форумки в съседната тема за Базед. Отделно и цената за посещение си я бива.
Ако става въпрос за поставяне на диагноза, за решение за започване на лечение, за решение за спиране на лечение, на него му се доверявам на 100%.

Доктор Райков е пълна противоположност като отношение. Лично аз съм доволна до този момент. От него обаче също има и недоволни. Както има недоволни и от доктор К.Тодорова и от доктор Начев и т.н.
Забелязвам , че при доктор Райков има доста бременни.

# 182
Забелязвам , че при доктор Райков има доста бременни.

аха, значи в случая е удачен избор, явно има опит с тях, а мен точно това ме притесняваше 
много са ми полезни отговорите ти, отново благодаря Peace

# 183
Привет,мимичета...днес си пуснах хормони,че отдавна не съм го правила:
ТСХ-2,17   (0,27-4,20)
ФТ4-14,53 (12-22)
ТАТ-83,36 (< 115)
МАТ - 542.30 ( <34 )
холестерол общ-5,67 ( до 5)
ТАТ и МАТ не съм пускала повече от 2 г,тъй като са ми казвали,че няма смисъл,след като съм диагностицирана с Хашимото,но все пак реших да ги види и по спомени преди МАТ беше повече от 600...Интересува ме,ФТ4 много ли е ниско ..Лекувах се от хиперфункция 6 м.с Пропицил и на своя глава януари го спрях(макар,че дудна на ендото,че го пия Mr. Green) и от януари до сега е все около 2 и малко..Интересува ме...дали според вас вече съм в ремисия newsm78
и какво да правя с този холестерол newsm78

# 184
Има вече еутирокс от 50 и 75мкг.

deni-sta, не мога да кажа мнение. За холестерола... един липиден профил би дал по-ясна представа как е положението, може да пробваш разни рецепти с хранителни добавки - пектин, рибено масло, диета.....

# 185
deni-sta, за хиперактивна жлеза хормоните ти са 6.  Simple Smile ФТ4 не е ниско. Добре е.
За холестерола, общия не ти върши работа. Пусни липиден профил да се види кой е по-висок - добрия или лошия. При мен общия е граничен, но при липиден профил показа, че добрият е в повече и докторът каза, че не е нужно да се предприема диета или лечение на този етап.

Иначе какво хапваш предимно и колко пъти се храниш дневно? Кръвната захар как е?

# 186
Благодаря ти,Merelenda..ти май си спеца тук,Казвам го с най-добри и искрени чувства.  bouquet.Захарта ми е  4.75  (3.8-6.1)...а с какво се храня..не ям пържено и тестени изделия ,опитвам се да избягвам сладкото-една вафла на 3-4 дни..или сладолед в жегите..Но понеже преди 2 седмици се върнах от море и там за 10 дни качих 4 кг и от 3-4 дни съм на 90 ДД...До някъде и заради трупането на килца пуснах хормоните..но явно проблема е друг..но не знам къде да го търся..

# 187
Не съм доктор, но според мен не е проблемен този холестерол. Вероятно доктор би ти наложил диета, ама на виждам какво би забранил на фона на това, което ядеш . Все пак пусни един липиден профил да се изясни картинката.
Може заради похапването през почивката и качените килца да е дало отражение, но ме съмнява толкова скоро да се отрази.
Кръвната захар е добре.

# 188
  • София

каква нагледна снимчица на симптоми Simple Smile

# 189
  • София

каква нагледна снимчица на симптоми Simple Smile

Joy Joy Joy

# 190
Картинката е забавна, но реалността никак. Laughing

# 191
Здравейте! Имам нужда от съвет - в последно време горещината, която изпитвам е нетърпима  Tired Това какво говори за ТСХ - че се е повишило или понижило?
Преди 2 месеца ТСХ ми беше 4, до тогава бях на метизол 1 т. дневно и от тогава съм на 0,25 еутирокс и 1 таблетка метизол.

# 192
Seti Beti, тя и за здравите хора е нетърпима горещината.
Аз лично следя за други симптоми: ранно заспиване вечер и по-продължителен сън ( сънливост) , умора и отпадналост, подуване, запек типично за хипофункция, или безсъние съчетано отново с умора( спи ти се, но не можеш да заспиш и ако се случи е за 3-4 часа и се събуждаш уморен), ускорен пулс и тремор, кашави изпражнения, потене на дланите и стъпалата, често и около гушата) и т.н., като при хиперфункция.

# 193
Така като се замисля имам безсъние, ама си мислех, че е от пълнолунието  Thinking по твоите описания на симптомите клоня към хиперфункция - с безсънието, потенето на стъпалата. Това означаваше ниско ТСХ, нали?
Благодаря, Merelenda  Hug

# 194
Това означаваше ниско ТСХ, нали?
Благодаря, Merelenda  Hug
По симптоми да, но не е задължително.
Била си в хиперфункция и знаеш как е когато си в хиперфункция. Мисля, че всичко ще е ок с хормоните.
Кога ще пускаш контролно ТСХ?

Общи условия

Активация на акаунт