Торта с кисело мляко

  • 69 880
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • Мнения: 2 381
Снощи спретнах тортичката.Украсих я със сладко от смокини.Невероятна е GrinningМного вкусна!
Снежи, благодарско за интересната рецепта  bouquet

# 92
  • Мнения: 65
оооооойк;;;;;лк

# 93
  • Мнения: 65
абе тази торта не ми зжу4и добре,ама при тези отзиви дали да не я пробвам   Thinking

# 94
  • Мнения: 13 586
Страхотна рецепта!  bouquet
Вече ми е във фаворитите и само да ми мине диетата....
Simple Smile

# 95
  • Мнения: 581
Тортата наистина е страхотна и си заслужава да се пробва!

# 96
  • Мнения: 65
Браво Снежи и аз пробвах тортата,не ми изглеждаше нищо особено но стана супер.ммммм......страхотна е!

# 97
  • Мнения: 1 719
Благодаря момичета!  bouquet

# 98
  • Мнения: 940
Много отдавна не е писано тук, но аз да си кажа. Вчера направих тортата. Много е хубава. Бях скептично настроена в началото, но после опитах и ммммммм.
А днес имах гости, и направих като десерт в чаши на столче. Отгоре поръсих с настърган шоколад и какао. Възхитена съм.

# 99
# 100
  • Мнения: 1 217
За първи път чувам да се кипва кисело мляко Rolling Eyes , не се заяждам, но дали се запазват всичките му полезни съставки при топлинната обработка newsm78 Иначе съм я чувала рецептата за тази торта, но със заквасена сметана.  bouquet

# 101
  • Мнения: 1 798
Честно да си призная не мислех, че ще се получи много добре, но се изненадах.
Тортата е страхотна  bouquetБраво.

# 102
  • София
  • Мнения: 3 784
Страхотна идея за торта! Записвам я и ще я правя Mr. Green
А следващия път като я правиш пак- свиркай, идвам с експреса Mr. Green

# 103
  • Мнения: 55
Ето ви нещичко и от мен:Плодова торта
    Продукти:
 2 б.кисело мляко  изцедено - 24часа
 1/2 л.прясно мляко
 60 г. масло
 2 яйца
 1 ч.ч. захар
 5 с.л.желатин
 1 компот или пресни плодове по избор :ананас,ягоди,личи
 1 блат за торти или бишкоти
  Приготвяне:
 Смесвате  прясното  мляко, маслото,2 жълтъка разбити с малко захар +2.5 с.л.желатин поставяте  да заври, след което охлаждате, докато изчаквате разбивате белтъците с останалата захар на сняг. Към охладената смес прибавяте разбит.белтъци и изцеденото кисело мляко, разбиваме до получаването на гладък крем. В  дълбок съд  с диаметъра на блата поставяме найлон.торба(по-голяма) разрязана на две, слагате блата - може да го навлажните  малко със  сороп от компота + част от плодовете, изсипете в/у подгот.блат  крема и оставете в хладилника   да стегне.Останалия желатин разтворете  в остатъка от компота,  аранжирайте тортата и внимателно прелейте отгоре, върнете отново в хладилника  за да се желира последния слой.С помоща на табла  я обръщаме  махаме стърчащия найлон,обръщаме отново  в/у  желания поднос.
P.S.  Аз лично използвам и варианта с бишкоти потопени в пр.мляко, прекрасни са и формите за тарталети - малки красиви тортички.
Успех.  newsm10

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 16:32 от Maria-i

# 104
  • Мнения: 1 798
Вчера я направих за трети път,но с бисквити "Закуска" Crazy
Няма такава вкусотия  bouquet благодаря отново на Снежи.

Общи условия

Активация на акаунт