Торта с кисело мляко

• 69 882
  • 217
  •   1
Отговори
# 75
Моят скромен вариант на торта с кисело мляко е:
1 блат пандишпан от 6 яйца, 6 с. л. захар и 6 с. л. брашно.
2 кофички кисело мляко, смесени с 1 ч. ч. захар и кората на 1 лимон, може и ванилия.

Понеже съм на млечна вълна, реших да пробвам и рецептата на gidimi.
Получи се много вкусна торта, която за един ден изчезна от хладилника  Blush
Благодаря за добрата идея  Heart Eyes

# 76
  • Germany
sneji_ , страхотна торта, много ни хареса посемейно Simple Smile Аз я направих с обикновените бисквити на Победа, но шоколадовите и стана супер. Тенкю за рецептата Hug

# 77
  • София
Супер торта, много ми хареса, снощи я направих, и разбира се  пробвах, но наистина днес вкуса е друг!
Благодаря за рецептата! Hug

# 78
И аз направих тортата.  Simple Smile Чудна е. Честно да си призная не мислех, че ще се получи много добре, но се изненадах. А мъжът ми как я хареса..... сега иска да му я правя ден през ден  Joy Блгодаря за рецептата   bouquet

# 79
Много се радвам,че ви харесва! newsm03

# 80
А аз все пак да питам .В албума ти има една розова торта,тя как се прави? newsm78 А и аз направих тортата и на всички много ни хареса.Чудна е  Peace

# 81
# 82
  • Под звездите
Моля Ви пуснете рецептата на тортата с мюсли и кисело мляко

# 83
Моля Ви пуснете рецептата на тортата с мюсли и кисело мляко

Понеже не я намирам с търсачката, ето ти рецептата на Сладка хапка:

продукти:
бисквити (обикновени)
кисело мляко
захар (по желание)
сезонни меки плодове - банан, ягоди, киви
мюсли
стафиди (по желание)

приготовление:
Това е една много лека и лятна торта, която може да се прави дори от деца. Идеята "откраднах" от един тукашен ресторант и на тази основа импровизирах. Резултатът много ми допадна. Външният вид подлежи на "разкрасяване", ако десертът ще се сервира на претенциозни гурмани. В неразкрасения си вид е идеална за ядене от тавата.
Аз сложих неподсладено кисело мляко, като използвах сладостта само на бисквитите и плодовете, но за любителите на по-сладкото е добре да се сложи малко захар в киселото мляко.
В правоъгълна тавичка се нареждат плътно бисквитите. Върху тях обилно се слага кисело мляко на равен слой, а върху него - нарязаните на резенчета един вид плодове - например ягоди. Наръсва се с мюсли и стафиди, а върху тях се слага още кисело мляко. След това - отново ред бисквити, ред кисело мляко (тая торта "пие" много кисело мляко, за да стане сочна и лека), ред банани, мюсли и стафиди и пак кисело мляко. В този момент моята тава се напълни, но може да се сложи и трети ред.
Отгоре тортата отново се покрива с кисело мляко и щедро се наръсва с мюсли.
Една нощ в хладилника и ... да ви е сладко!

За моята торта аз използвах: бисквити "Пти бьор", кисело мляко "На баба" - кафяво, мюсли на Нестле "Ябълки с канела", ягоди и банани от пазара.

А ето и как изглежда.Снимката е също на Сладка хапка.

# 84
Снежи, искам да те помоля за рецептата за соленките. Благодаря  bouquet

Произведенията са ти направо невероятни.  smile3501

Тортата с кисело млеко също ще я пробвам, толкова добри отзиви, няма начин да не се изпробва Peace но в къщи май си падаме повече по солените неща.

# 85
  • Бургас
Тортата наистина е много хубава,няколко пъти съм я правила вече - с масло, а последния път сложих какао и настъргн шоколад  отгоре , и няколко парченца в крема.Бисквити - каквито имам подръка.

# 86
Снежи, искам да те помоля за рецептата за соленките. Благодаря  bouquet

Произведенията са ти направо невероятни.  smile3501

Тортата с кисело млеко също ще я пробвам, толкова добри отзиви, няма начин да не се изпробва Peace но в къщи май си падаме повече по солените неща.

Благодаря!  bouquet
Ето и рецептата за соленките:

1 яйце
75 гр,маргарин
120 гр.настърган кашкавал
175 гр.брашно

Към брашното се прибавя маргарина и се омесва бързо и енергично тесто като към него се прибавя настъргания кашкавал и разбитото яйце.Ако е необходимо може да добавите малко водичка.

Тестото се разточва и се нарязва на малки ивици,които се намазват с яйце и се пекат 10 минути при 200 градуса

# 87
  • Някъде на път....
Тази торта ще я пробвам непременно!  Peace

# 88
Пробвала съм тази торта!Супер е. thumbsup

# 89
Ще пробвам непременно тортата на Снежи и съм сигурна , че е невероятно вкусна.
Реших и аз да ви изпратя един крем с кисело мляко,който го използвам да приготвям торта със всякакви бисквити,които имам под ръка.

1бр. суха сметана /Роял/
1 кофичка кисело мляко
1/2 ч.ч. захар допълнена с прясно мляко или вода
3 с.л. желатин разтворен в 200 мл. вода /доразтваря се на водна баня ,за да няма гарнули/

Сметаната със захарта и водата се разбиват с миксер на пяна , след това се прибавя киселото мляко и накрая разтопения желатин.
Редят се пласт бисквити , пласт крем и отгоре се украсява пожелание.

Общи условия

Активация на акаунт