След като поема вината...

• 17 782
  • 210
  •   1
Отговори
# 30
niksana324, брат ти като е карал защо не е мислил?
За загубени документи ще отнесеш първо глоба, после ще трябва да си извадиш нови документи. И двете са свързани с пари.
За мен това е безумна простотия, но то и акъл малко трябва да има човек, а като гледам във вашето семейство липсва.

Пак повтарям мислих да кажа само на брат ми, че съм си изгубила документите.юПределно ми е  ясно, че ако кажа в полицията, че са изгубени ще трябва да си вадя нови.

# 31
Да ти станИ?
Току така без вина не те обвиняват, оххххх, ама вие семейно си ходите и при кварталния и той коли и беси, така ли?
Не разбирам какво точно питаш с темата си. Дали да поемеш вината ли?

# 32
Абе брат ти да си сърба попарата, следващият път ще се научи да си спазва ограниченията...

# 33
Още в 1-я си пост писах, че девер ми е чел за обществено полезен труд + глоба 500лв + 3 месеца без книжка. Очаквах да се включи някой, който е минал през такова или подобно нещо. Защото както вече казах кварталния е казал, че наказанието ми е щяло да бъде 1 месец без книжка и 200лв глоба, която ще плати брат ми.

# 34
  • София
и да ти стои в шофьорското досие? Според мен този квартален нещо не е читав.

Е, как какво пита! Има съмнения дали постъпва правилно, обаче заради реколтата не иска да губят пари, отделно брат й й бутнал фитила, а и тя мисли, че ако поеме вината, няма да носи отговорност за реколтата, ама хич не й се ще да й се лепи на нея. Изобщо не се обсъжда въпросът, че брат й е можел да се пребие или да убие някого. Има проблем и гледат да го решат, а моралните въпроси ще останат за друг път.

# 35
Какво питаш, те питам.Какво се очаква от темата?Да ви дадем идеи как да заобиколите законите ли?
Мерси Анди, за разяснението.
Търсят се идеи за измъкване.

# 36
Какво питаш, те питам.Какво се очаква от темата?Да ви дадем идеи как да заобиколите законите ли?

Писах вече в предния пост какво питам

# 37
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО
ПЪТИЩАТА
Чл. 3. Участниците в движението са длъжни:
1. да спазват правилата за движение;
2. да пазят живота и здравето на хората;

Глоби:
В НАСЕЛЕНО МЯСТО с 10 км/ч над разрешената максимална се заплаща 20 лв., а при повторно нарушение – 40 лв. При превишаване от 11 до 20 км/ч над разрешеното следва глоба от 50 лв., при повторно нарушение – 100 лв. При превишаване с от 21 до 30 км/ч следва глоба от 100 лв., а при повторно – 200 лв. Ако попаднете в диапазона 31-40 км/ч над допустимата скорост санкцията е 200 лв., а при повторно нарушение – 400 лв.

При превишаване с над 40 км/ч има глоба от 300 лв., при повторно нарушение джобът ви ще олекне с 600 лв. При над 50 км/ч се налага глоба от 350 лв. и следва лишаване от правото да управлявате МПС за срок от 3 месеца. При повторно нарушение глобата е 700 лв. и лишаване от книжка за 3 месеца. За всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв. При системно нарушаване паричната санкция е в двоен размер и водачът се лишава от право да управлява МПС за срок от 6 месеца.

източник на информация: Интернет

А на такива като теб и брат ти, трябва да ви вземат свидетелствата за правоуправление на МПС доживот!!!

# 38
  • с/у ОколоМръсТното
Ей, разкостихте момичето. Като харпии сте...
ОК, приемам, че брат й е виновен и би трябвало той да си застане зад деянието с цялата си отговорност.
Ако няма признал си доброволно, таткото ще отнесе наказанието. В това съм почти 100% сигурна.

НО, в БГ е пълно с безумни знаци. Не сте ли съгласни?
И затова се нарушават системно. Включително и аз все някъде нарушавам. Сега, ако някой се изпъчи и каже, че е 100% изряден шофьор, ще му сваля шапка (с едно на ум).

# 39
Шани, когато съм правила нарушение аз съм си плащала за него.
Не съм се чудила как да обясня че този, който полицаите виждат зад волана е чичо ми, а не аз, или съм си загубила документите.

# 40
Шани, когато съм правила нарушение аз съм си плащала за него.
Не съм се чудила как да обясня че този, който полицаите виждат зад волана е чичо ми, а не аз, или съм си загубила документите.

Нямало е полицаи, а камери вече писах. Вчера са му пратили снимката, а на снимката не се вижда кой шофира

А мястото на което е шофирал е безлюдно. Незнам как се води мисля, че промишлена зона. Има отдавна неработещи заводи руини. В града си кара винаги със съобразена скорост ипочти винаги спира на пешеходна пътека. Просто става въпрос за един път, който е като околовръстен, но се води в населено място

# 41
  • с/у ОколоМръсТното
, а на снимката не се вижда кой шофира

и затова собственикът на МПС-то получва снимката, глобата и т.н

# 42
  • Бургас
Ако братът не е упълномощен, както и сестрата (авторката) единствен отговорен в случая е бащата. Не го е спрял полицай, ами го е заснела камера. Дори и да си извадят пълномощно сега, то ще е с днешна дата, а нарушението е от преди. В такъв случай няма какво да обсъждаме, по закон санкциониран ще е бащата. Той трябва и да реши какво да прави в случая.
Аз на мястото на авторката и за две стада и пет градини не бих поела чуждата вина, която следващия път може да е и доста по-сериозна, именно защото отвореното новоизлюпено шофьорче е пробвало оборотите.
Иначе за такива схеми съм чувала много - масово така процедират при нарушения. Затова сме на тоя хал, затова и има война по пътищата.
В града на всеки 100 м легнали полицаи слагат и пак не се научиха да карат нормално. В нас е бъгът, гнили сме, това е!

# 43
Не знам защо така подхванахте момичето. Това, което прави е практика в България. Не вярвам да не го знаете. Това, че не е редно е друг въпрос. За това сега ще променят и Закона за движение по пътищата - няма да може всеки да кара чужда кола. Ще се обявава в КАТ от кога до кога кара друг човек, различен от собственика / не знам как ще се случи на практика/ и тогава евентуално ще се избегнат тези прехвърляния на вина.
А иначе глобата е 350 лв и 3 месеца без книжка.

# 44
  • с/у ОколоМръсТното
В такъв случай няма какво да обсъждаме, по закон санкциониран ще е бащата. Той трябва и да реши какво да прави в случая.

Ако има доброволно признал си своето нарушение, няма значени, че няма пълномощно, той ще си плати, а не собственикът. Wink

Общи условия

Активация на акаунт