След като поема вината...

• 17 773
  • 210
  •   1
Отговори
# 45
Ей, разкостихте момичето. Като харпии сте...
ОК, приемам, че брат й е виновен и би трябвало той да си застане зад деянието с цялата си отговорност.
Ако няма признал си доброволно, таткото ще отнесе наказанието. В това съм почти 100% сигурна.

НО, в БГ е пълно с безумни знаци. Не сте ли съгласни?
И затова се нарушават системно. Включително и аз все някъде нарушавам. Сега, ако някой се изпъчи и каже, че е 100% изряден шофьор, ще му сваля шапка (с едно на ум).

Шанииии, чакай малко.
Аз не ходя да моля сестра ми да ми заеме книжката си после.

# 46
  • София
Шани, когато съм правила нарушение аз съм си плащала за него.
Не съм се чудила как да обясня че този, който полицаите виждат зад волана е чичо ми, а не аз, или съм си загубила документите.

Нямало е полицаи, а камери вече писах. Вчера са му пратили снимката, а на снимката не се вижда кой шофира

А мястото на което е шофирал е безлюдно. Незнам как се води мисля, че промишлена зона. Има отдавна неработещи заводи руини. В града си кара винаги със съобразена скорост ипочти винаги спира на пешеходна пътека. Просто става въпрос за един път, който е като околовръстен, но се води в населено място

За какво са всичките оправдания, като и ти, и той знаете, че е населено място! Някъде в закона пише ли "ако е безлюдно, има промишлена промишлена зона с руини и неработещи заводи, и ако шофьорът в града си кара със съобразена скорост, и почти винаги спира на пешеходна пътека, то значи няма нарушение, независимо че се води населено място"?

# 47
Шани, когато съм правила нарушение аз съм си плащала за него.
Не съм се чудила как да обясня че този, който полицаите виждат зад волана е чичо ми, а не аз, или съм си загубила документите.

Нямало е полицаи, а камери вече писах. Вчера са му пратили снимката, а на снимката не се вижда кой шофира

А мястото на което е шофирал е безлюдно. Незнам как се води мисля, че промишлена зона. Има отдавна неработещи заводи руини. В града си кара винаги със съобразена скорост ипочти винаги спира на пешеходна пътека. Просто става въпрос за един път, който е като околовръстен, но се води в населено място

За какво са всичките оправдания, като и ти, и той знаете, че е населено място! Някъде в закона пише ли "ако е безлюдно, има промишлена промишлена зона с руини и неработещи заводи, и ако шофьорът в града си кара със съобразена скорост, и почти винаги спира на пешеходна пътека, то значи няма нарушение, независимо че се води населено място"?
Е хайде де масово се кара по такива места с превишена скорост

# 48
  • София
Е, хубава работа! Може много да карат, ама са хванали брат ти! Все едно мен да ме хванат да крада, и аз да кажа "ама, масово се краде"!

# 49
Брат ми е направил нарушение - превишена скорост 63 km/h над позволената в населено място. Вчера е получил снимка от нарушението, но не се вижда кой шофира и се разбрахме аз да поема вината, а той ще си плати акта. На него му е наложително да пътува често. Аз не шофирам, а и не ми се налага. Ходили са до кварталния и той им е предложил този вариант, като е казал че след като нямам други нарушения щели да ми вземат книжката за 1 месец, а не за 3.
Възможно ли е това нещо. Вчера девер ми чете в интернет и за обществено полезен труд.

П.П. Незнаех дали темата е за тук, ако не е моля да бъда извинена и темата да бъде преместена където й е мястото.л

Не и ако изхвърли снимката и "никога не я е получавал". Така са ми казвали на мене, ама засега не съм получавала. А очаквах по едно време. Явно ми се е разминало Whistling

Но като цяло всеки да си поема вината. Не може друг да ти изкупва грешките.

# 50
кара се, но не и със 113 км./ч!

# 51
  • София
Значи така, млад шофьор кара с над 100 по околовръстен път. Сигурно е бързал да полее доматите. Дано в следващите 3 месеца кара по-бавно, че няма да има кой да му поеме вината. И дано си вземе поука.

Аман от идиоти на пътя. Много ме е яд на такива безотговорни хора.

# 52
Ами не вярвам от толкоз много шофиращи да е само брат ми. Така, че не виждам едното да има нещо общо с другото. Особено на това място, на което са го снимали, ами 8 от 10 шофьори карат така...

# 53
добре
или отивай ти да поливаш, или го потупай по рамото и му каже-братко-пак така да караш....ще помолим братчеда после за неговата книжка.

# 54
  • София
Ти какво сега, опитваш се да го оправдаеш, да кажеш, че няма нарушение, че са го нарочили, че всички са идиоти?

# 55
Не не го оправдавам няма смисъл да се обяснявам повече достатъчно разказах и прераказах

Никой нормален човек не би оправдал подобно нещо аз също не го оправдавам. Просто искам да му помогна знам, че не е най-подходящия начин. Но след като аз бъда без книжка мога да го използвам по всяко време за шофьор. И без това книжката ми не влиза в употреба и с 1 нарушение няма да се промени кой знае колко. След като не шофирам... Аз и на него и нанашите казах "Следващ път няма да има" Ако въобще се съглася да поема вината

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 14:42 от niksana324

# 56
Ти не разбираш, че по този начин НЕ му помагаш. Правиш му "мечешка услуга". И ако утре брат ти шофира по същия безотговорен начин, и недай си Боже блъсне някой, чия ще бъде вината? И на брат ти, и твоя. Защото ти поемаш отговорност за неговите безумни действия. Ако е решил да създава предпоставки за катастрофа, нека да отиде някъде, където няма хора!

# 57
  • София
Ти ли си по-голямото дете?

# 58
Според мен е редно модераторите да предадат темата на компетентните.
Ако зная как, лично аз бих го направила, защото утре брат ти може да мине със скорост с 63 км в час по-висока от допустимата през мен и децата ми.

# 59
Ти не разбираш, че по този начин НЕ му помагаш. Правиш му "мечешка услуга". И ако утре брат ти шофира по същия безотговорен начин, и недай си Боже блъсне някой, чия ще бъде вината? И на брат ти, и твоя. Защото ти поемаш отговорност за неговите безумни действия. Ако е решил да създава предпоставки за катастрофа, нека да отиде някъде, където няма хора!

Не е гаранция, че ако сега си поеме последствията от действията си и му вземат книжката за 3 месеца ще му дойде акъла в главата и ще шофира по-разуно.

А моята вина е в това, че се опитвам да помогна

Общи условия

Активация на акаунт