След като поема вината...

• 17 777
  • 210
  •   1
Отговори
# 60
Според мен е редно модераторите да предадат темата на компетентните.
Ако зная как, лично аз бих го направила, защото утре брат ти може да мине със скорост с 63 км в час по-висока от допустимата през мен и децата ми.

Ако така се процедираше със всички нарушители досега нямаше да има шофьори.

# 61
И неглобени за съучастие сестрички.

Между другото, брат ти няма място на пътя.

# 62
  • София
Тогава си носи вината - хем чуждата, хем своята! А щом мислиш, че за три месеца без книжка може и да не му дойде акъл в главата, тогава твоята помощ е съвсем на вятъра! Ти явно си решила вече, така че направо подписвай, няма нужда тук да се обосноваваш и да защитаваш нито брат си, нито реколтата.   Peace

# 63
Ти ли си по-голямото дете?

Да аз съм по-голямата

И още нещо. Все още не съм решила да поема отговорността Първо ще изслушам кварталния и тогава ще реша.

# 64
Ти не разбираш, че по този начин НЕ му помагаш. Правиш му "мечешка услуга". И ако утре брат ти шофира по същия безотговорен начин, и недай си Боже блъсне някой, чия ще бъде вината? И на брат ти, и твоя. Защото ти поемаш отговорност за неговите безумни действия. Ако е решил да създава предпоставки за катастрофа, нека да отиде някъде, където няма хора!

Не е гаранция, че ако сега си поеме последствията от действията си и му вземат книжката за 3 месеца ще му дойде акъла в главата и ще шофира по-разуно.

А моята вина е в това, че се опитвам да помогна

Тогава го посъветвай да си върне книжката. Аман от убийци на пътя!

# 65
  • София
А защо смяташ, че кварталният ще ви каже правилно? Защо зорлем се вкарвате в такива схеми? Този квартален братовчед ли ви е, че му имате доверие? На мен никога не би ми хрумнало да ходя при кварталния. Бих отишла при адвокат.

# 66
А защо смяташ, че кварталният ще ви каже правилно? Защо зорлем се вкарвате в такива схеми? Този квартален братовчед ли ви е, че му имате доверие? На мен никога не би ми хрумнало да ходя при кварталния. Бих отишла при адвокат.

Ами незнам. Когато са получили снимката са отишли веднага при кварталния (брат ми и майка ми) А искам да доуточня, че първо майка ми ми се обади по телефона да ме моли за тази услуга, ако мога така да го нарека. След това се срещнахме и говорихме

# 67
По принцип си мисля, че на чието име е МПС-то - той си поема вината, дори и да не кара той. Още повече пък като не се вижда човек, няма как и съвсем да докажеш, че не е бил собственика.

# 68
 Ако вземат книжката на брат ти, има ли кой да полива доматите? Баща ти не може ли да ходи?

Най- добре наистина го остави да си поеме отговорността, явно поведението му на пътя е рисково, остави ти, че са го обвинили несправедливо предния път. Разбирам, че вашите ще ти се сърдят, затова трябва да се измъкнеш някак от ситуацията. Общественополезен труд не знам дали се предвижда, но ако се предвижда, това е основание да не се съгласиш, детето ти е малко, не можеш и толкова.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 15:10 от Iris04

# 69
  • София
Млад шофьор кара със 113км/ч. ък било то и в промишлена зона,това не му е първо нарушение,били го обвинили предния път несправедливо разбира се.Това момче е за един добър урок!
Аз също имам по-малък брат,но едва ли бих приела да поема отговорност за нещо толкова важно,губи се смисъла от наказанието.Кака си дава книжката,мама плаща глобата,а юнака продължава да кара с над 100км./ч.
и аз съм възмутена!!!!

# 70
  • София
А майка ти с какъв акъл го иска това от теб! Цял живот ли така я карате - брат ти ака, а твоите гащи пълни?  Peace
И не само кака дава книжката, а мама плаща глобата, а после " детето" ще направи по-голяма беля!

# 71
Ако вземат книжката на брат ти, има ли кой да полива доматите? Баща ти не може ли да ходи?

Най- добре наистина го остави да си поеме отговорността, явно поведението му на пътя е рисково, остави ти, че са го обвинили несправедливо предния път. Разбирам, че вашите ще ти се сърдят, затова трябва да се измъкнеш някак от ситуацията. Общественополезен труд не знам дали се предвижда, но ако се предвижда, това е основание да не се съгласиш, детето ти е малко, не можеш и толкова.

Баща ми няма книжка нито майка ми. А е от сутрин до вечер на работа и не става да се ходи по 1 път в седмицата с автобус, защото жегите са големи и градината и животните ще загинат. Най-малко поне 2 пъти трябва да се ходи

# 72
 Мъжът ти не може ли, или някой съсед да помолите... Разбира се, че няма как да оставите да изгинат животните и градината, обаче това, което системно прави брат ти е много опасно, следващия път може да се пребие.
 Явно, че в момента не ви е най-актуално, че може да пребие някой друг, затова не го споменавам като аргумент, но три месеца без книжка, плюс общественополезен труд може да го дисциплинират малко занапред.

Положението ти е трудно, защото ангажиментите с градината и животните наистина са важни, освен това трябва да излезеш насреща и на майка ти, която явно вече е решила, че ти трябва да опереш пешкира...
 Мъжът ти какво мисли за цялата работа?

# 73
Закарваш баща ти, да стои там да си гледа продукцията.

# 74
  • sofia
Ами не вярвам от толкоз много шофиращи да е само брат ми. Така, че не виждам едното да има нещо общо с другото. Особено на това място, на което са го снимали, ами 8 от 10 шофьори карат така...
Той само не се научил с колко да превишава....
Има един лек толеранс при камерите, но брат ти се е улял с превишението.....
Няма ли дупки по тоя път Mr. Green? Като се сетя в такива запуснати терени какви са пътищата. Няма жал към колата тоз човек, най-вероятно защото не я поддържа той.

Общи условия

Активация на акаунт