Осми клас съм вече аз :D Тема 31.

• 36 322
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Debora R, радвам се, че си пак на линия  Simple Smile

Да дам отчет за входното ниво по АЕ - 160 въпроса за два учебни часа  Laughing

От вчера се чудя как се дава входно на език, който трябва да се започне от A,B,.... newsm78

АЕ е доста масов език, който повечето деца изучават от детската градина. Идеята на учителя, според мен, е да усети как се движат децата в класа.
Ясно е, че, ако има деца, които не са учили АЕ, ще се започне от а,б,...Но, ако всички имат някакво общо ниво, може да се стартира от него.

# 616
  • Варна
Debora R, радвам се, че си пак на линия  Simple Smile

Да дам отчет за входното ниво по АЕ - 160 въпроса за два учебни часа  Laughing

От вчера се чудя как се дава входно на език, който трябва да се започне от A,B,.... newsm78

АЕ е доста масов език, който повечето деца изучават от детската градина. Идеята на учителя, според мен, е да усети как се движат децата в класа.
Ясно е, че, ако има деца, които не са учили АЕ, ще се започне от а,б,...Но, ако всички имат някакво общо ниво, може да се стартира от него.

Съгласна съм с теб. И аз не искам три месеца да се загубят за неща до болка познати.
По скоро е проверка на нивото.

# 617
  • Вече на светло в София
У нас още цари ваканционно настроение. Входно по бел - във вторник, по другите предмети не са казали, но той и не е имал от всичко. Утре съм на родителска и ще разбера имаме ли "надпланови" деца в класа Wink
Lady_A, нямам думи. Ако са мислили да местят училището що не са го подготвили по-рано. Егати и оправията. Е така се убива ентусиазма на децата!

# 618
  • България, София
Утре съм на родителска ...

Утре? Не сте ли в СМГ?

# 619
  • София
Добре де, като не искате да зубрят познати неща, защо записахте точно този език? А няколкото месеца ще се изнижат незабелязано, и в края на първия срок децата ще се изравнят по знания, а до края на годината няма да се забелязва особено дали някой е започнал със сертификат или на гола поляна.

# 620
  • Вече на светло в София

Утре? Не сте ли в СМГ?
там сме и родителската е утре Grinning

# 621
  • София

Утре? Не сте ли в СМГ?

Не беше ли на 26-ти?

# 622
  • Вече на светло в София

Утре? Не сте ли в СМГ?

Не беше ли на 26-ти?
  smile3555 smile3555 smile3555
Jarrita, господ здраве да ти дава!!!
Живея със седмица напред. Абе важното е че е в четвъртък Embarassed

# 623
  • София

Заслугата е на vimares, тя първа се усети, че сте в СМГ  Simple Smile

# 624
  • София, Младост 2
И при нас класната каза на родителската, че мисли да пусне входно ниво ей така за нея си за ориентир кой какво и колко знае. Откровено казано, за мен това има смисъл единствено ако след това входно ниво престане да изисква от знаещите да пишат по 10 пъти думи, които знаят от предучилищната... Синът ми в момента седи и дебилно дописва по 10 пъти twenty three, twenty four etc. Съвършено отговорно заявявам като езиков учител, че това е издебиляване и загуба на време, енергия и благоразположението на учениците.

Не казвам да им пусне аванта, без да знае какво им е нивото - но примерно може да им даде състезателен елемент, напр. който на три поредни теста изкара над 95 % като оценка, да може да си спести въпросното преписване - или нещо такова. След като синът ми попита - добре де, не може ли да ни дава на тези, които знаем, някакви други упражнения да правим, в граматики или нещо такова... (явно е попил все нещо и от учителските ми проповеди, колкото и рядко да говоря на тази тема вкъщи). Децата не са глупаци. От моя подготвителен клас си спомням, че не са ни изисквали писане на думи поне на тези, които имахме предварителни знания - писала съм до посиняване едно време в алианса, но в немската не ни искаха такива неща, и пак сме се научили да пишем Stop

А относно защо децата ни са в английска гимназия - за мен това не беше избор, както се знае и е плод на случайно стечение на обстоятелствата. Не съчувствам чак толкова на младежа, защото това си беше неговото желание и защото определено му е кеф, че е напред с материала, но просто има купища безсмислени неща в организацията на обучението - не че ще ги променим, ама не сме длъжни и да ги харесваме Laughing

# 625
  • Вече на светло в София

Заслугата е на vimares, тя първа се усети, че сте в СМГ  Simple Smile
и на  vimares благодаря  Hug

# 626
За трети път съм подготве в езикова гимназия.

На мен ми причиниха да уча език, който съм тъпкала 7години в алианс. На синовете ми го спестих.

Вярно, че в края на първи срок се догонват знаещите, но скуката и течението погубват училите в общия случай. Peace

Колкото до писането на думи - ами никой не се съобразява, има си система на учене на език. Wink Това са 30-ина деца и както се изрази класната на сина ми - няма глезории, за всички е еднакво.

# 627
  • Бургас сити
Ганис напиши как се подреждат ,за който му трябва, дано да съм улучила, гледах на баткото от бележници
Редът на предметите за 8 клас според учебния план на езиковите гимназии е :

1. Бълг. ез. и литература
2. .....език - на второ място се записва чуждият език, който изучават в съответната езикова гимназия
3. Математика
4. Информационни технологии
5. Музика
6. Изобразит. изкуство
7. Физ. възпитание и спорт
 Peace

# 628
  • Варна
Добре де, като не искате да зубрят познати неща, защо записахте точно този език? А няколкото месеца ще се изнижат незабелязано, и в края на първия срок децата ще се изравнят по знания, а до края на годината няма да се забелязва особено дали някой е започнал със сертификат или на гола поляна.

Пак нещо не си допрочела цялата дискусия.  ooooh!
Ставаше въпрос за входно ниво по предполагаем нов език.

А относно въпроса ти за избора ни, не виждам причина да ти обяснявам мотивите ни, както и не съм искала разяснение за вашите.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 00:59 от ina_19761

# 629
  • в полите на Балкана
Привет момичета   bouquet
Аз нещо съвсем ви изпуснах и да наваксам няма изгледи, та затова съвсем в телеграфен стил ще дам отчет.

Осмокласника е с постоянна програма, всеки ден има по седем часа, в понеделник осем. Вчера мина входното по литература съчинение разсъжде. Правилника на у-щето не разрешава младежи по анцуг на училище. Имали шкафчета и които иска може да си остави екипа и гуменките там, както и нещата по ИИ.

пп раздали са им по един лист А4 с критериите за оценяване и необходимите помагала и срока в които трябва да с набавени, както и основните правила, които са да длъжни да спазват.

Общи условия

Активация на акаунт