Бял списък на туристическите агенции

• 550 638
  • 1 661
  •   3
Отговори
# 960
За Дубай бих препоръчала Дари тур. Страхотни! Имат офиси в Стара Загора и в Пловдив. Лично собственичката на фирмата пътува с групите за Дубай. Организацията е супер!
Ходихме и на почивка в Турция с тях. Без забележки!

# 961
Аркадия, поискайте застраховката им "отговорност на туроператора" и вижте за каква застрахователна премия са се застраховали и до коя дата. Защото някои, като Астрал, имат застраховка за 700 000лв и ще изплатят парите на всички, но други имат за по 50 000лв и биха успели да изплатят обезщетение на около 10 човека, в случай на фалит, а клиентите платили пътуване обичайно са поне 100-тина, към момента на фалита. При някои агенции това може да се види на сайта им, имат качени полиците си, потърсете там. И датата! Застраховките им са за по година, на повечето им изтичат есента или януари, ако ви взимат пари за следващото лято, изобщо не се знае дали биха подновили застраховката си за тогава.
На днешно време нищо не се знае. На практика фалираха петте най- големи и стари туроператора.

# 962
Някой с мнения за "Карта-холидей"? Опитвам се да я намеря в търсачката на регистъра на Министерството, но нищо не ми излиза. Мисля, че не е платформа за продажба на екскурзии, защото в Гугъл ми излиза ТА и ТО за нея...
Видях, че има някакви ваучери в Грабо /аз не гледам за тях/, но тъй като става въпрос за далечна дестинация и немалко пари, искам да се ориентирам по-добре за фирмата.

# 963
Аз чух за Карта от моя колежка, която е пътувала с тях и никакви други впечатления от живи хора нямам. Иначе във Фейсбук са много активни.

# 964
Синът ми си е харесал една екскурзия, предлагана от тях /"Карта холидей"/, програмата е много амбициозна - Тайланд /Бангкок/ с малко почивка на Пукет, Камбоджа, Сингапур, за 13-14 дни. Цената е примамлива за толкова дни, макар че като се прибавят нещата от "какво не включва", нараства. За мен по-важното е да разбера нещо за фирмата, защото всеки може да напише /прибави/ каквито места си иска, но дали имат добра организация?Първото, което тръгнах да проверявам е лиценза и застраховката в туристическия регистър, но не мога да открия фирма с това име, може да не търся правилно, знам ли. Иначе, във ФБ има май 5 мнения, в Гугъл 6 харесвания, което е много относително. Може и да си е добра фирмата, липсата на мнения в нет-а също е относително. Но, в програмата на сайта им не е написано какъв депозит се внася при записване, при колко записани туриста се провежда.... Не ми се иска да се получи "дай едни пари, пък ще видим"...

# 965
Във ФБ имат хиляди харесвания, забравих колко. Включително 6-7 мои познати са лайкнали, но по снимките им във ФБ не съм ги видяла да са пътували с тях, тоест по техните дестинации. Понеже на мен ми излизат техните пубикации, тази програма съм я виждала. За мен е малко набързо. То винаги е едно бързане, защото искаме да видим много, да си оправдаем дългия път и многото пари, пък и нямаме много отпуска... и все пак конкретно за изброените страни за мен е твърде сбита програмата.

Името на фирмата им е Карта ЕООД

https://ntr.tourism.government.bg/Registration.nsf/alltato.xsp

https://karta-holiday.com/documents

Не ми се получи линка от регитъра, напишете в търсачката Карта ЕООД и излиза. Застраховката им е за малка сума, както се вижда и по документите на сайта им - 75 000лв. Пак е повече от на 2М-КО - 50 000лв. На колко човека ще върне парите, в случай на фалит?! Но всички досега така сме пътували, години наред, дори дълго време не знаехме за тези застраховки, до първия фалит. Дори след него хората продължаваха да не знаят.

# 966
Pina, много благодаря за отделеното време! Освен малката застраховка, независимо, че доскоро и аз не съм следила за това, това, което и на мен ми направи впечатление е сгъстената програма. Ние с мъжът ми пътувахме Виетнам-Камбоджа-Бангкок, със същата продължителност, но някак си имахме повече време за разглеждане. Не казвам, че видяхме всичко, по-скоро "изядохме глазурата на тортата", но при първи сблъсък с толкова различен свят във всяко едно отношение, в последните 2 дни в Бангкок просто съзнанието ни беше "задръстено" от впечатления и някак си бяхме претръпнали към това, което виждаме. Но, въпреки това, 2 месеца по-късно сънувах това пътуване и сега, 2 години по-късно отново ми се пътува до "някъде там". Синът ми и приятелката му пътуват доста /той малко повече/, но все още из Европа, и обичат да се "шляят", да се "изгубят" някъде, да усетят атмосферата на дадено място. При толкова "препускане", както ми се вижда тази програма, не знам с какви впечатления ще останат, парите са доста, а не ми се иска да останат разочаровани и да "зачеркнат" този район като дестинация. Както и да е, това е едната страна на въпроса, а другата е фирмата като цяло. Има доста по-стари ТА, с добър опит и специализация в определени дестинации, ще се намери нещо...

# 967
Макар темата да е за агенции, бих ви дала съвет синът ви и приятелката му да организират сами. Специално тази дестинация е много лесна, има тема във форума, която е адски полезна, а щом имат опит в Европа, ще се справят и там.
На нас също ни беше първо излизане от Европа, всичко организирах сама и си прекарахме чудесно. А и от към финансов план няма база за сравнение. Излезе ни общо толкова, колкото струваше само за 1 човек през агенцияата. Имам предвид всичко, след като теглихме чертата накрая.  Peace

# 968
Здравейте! Мнения за АБВ Травълс?

# 969
Аз пък влизам да потърся мнения за Мистрал Травел.
Благодаря!

# 970
  • София
Моля кажете ми мнения за тази ТА https://sarnela.com/
Мисля да ги използвам, заради добри оферти, но ще се радвам ако някой ги е чувал и ползвал да каже мнение за тях.

# 971
  • София
Някой с мнение за фирма Никона?

# 972

Ами...април месец бях на самостоятелно организирано пътуване до Япония. До нас в самолета имаше туристи с Никона. Като разбрах колко са платили за екскурзия също до Япония...лошо ми стана. И то при тях бяха само 7 нощувки. На нас ни излезе по 2 200 лв. на човек за 12 дни, 10 нощувки, при тях цената беше почти 7 000 лв. на човек. Говорим за едно и също - нощувки, трансфери, самолетни билети. Е, ние нямахме гид, който да ни определя къде колко време да стоим Grinning

# 973

Моя колежка пътува само с Никона. Много е доволна от екскурзоводското обслужване и от всичко като цяло. Октомври беше в Индия и Непал с тях. Не им изневерява.

# 974

Ами...април месец бях на самостоятелно организирано пътуване до Япония. До нас в самолета имаше туристи с Никона. Като разбрах колко са платили за екскурзия също до Япония...лошо ми стана. И то при тях бяха само 7 нощувки. На нас ни излезе по 2 200 лв. на човек за 12 дни, 10 нощувки, при тях цената беше почти 7 000 лв. на човек. Говорим за едно и също - нощувки, трансфери, самолетни билети. Е, ние нямахме гид, който да ни определя къде колко време да стоим Grinning

Е, то това важи не само до Япония и не само с Никона.

Общи условия

Активация на акаунт