12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 749
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • България
 Ние ползвахме същата фирма.

# 511
  • София
Р енд М Трейдинг, плаща се 700 лв и повече нищо до вземането на книжка

# 512
Здравейте момичета! Ние тепърва ще излизаме за избор на мъжки костюм за бала. Моля за съвети и препоръки ако имате опит вече - става въпрос за град Варна...

# 513
Вчера чух за един магазин около окръжния съд. Точен адрес не знам, но е в малките улички около Фредерик Шопен.
Позната учителка каза, че цените страшно варират, 2 магазина на 300 метра разстояние помежду си ще имат 200 лева разлика.

# 514
Какво пак гласи "любимото" министерство - http://dnes.dir.bg/news.php?id=16566373

# 515
Тия страшно обичат месец преди нещо да се сещат да кажат. И с външното оценяване така направиха.

# 516
  • София и там където не се пуши
Даа, децата ни свикнаха да си правят експерименти с тях, че няма да се излагат да спрат я.

# 517
"По повод на критиките в предишни години от експерти, че 23 точки или 23% е много нисък праг, от който започват "тройките" у нас от матурите, а в международните тестове започват от 50 точки...."

Защо толкова избирателно копираме от международния опит?! Само това, което ни изнася. А дали там също като нас си правят експерименти почти всяка година с децата?! Този випуски така му върви от много години. То не бяха нови учебници, нови програми, трудни тестове в 7 клас, а сега да ги изненадат и на самите матури!

# 518
Съдейки по грамотното ни правителство нищо добро не очаква децата ни! Нашите управници  не само не  умеят да се изказват, те дори интелигентен вид нямат!

# 519
  • България
 Мнението ми за изпитите след 7 кл.  е коренно различно от това за матурите.
- Изпити след 7 кл. - принципът е състезателен и не е важно каква е абсолютната стойност на оценката, а броят на по-високите оценки преди теб. Тук трудните задачи са от полза за по-подготвените и е добре да е така. След 2009 г. почнаха да правят по-лесен изпит и станаха решаващи и дребните грешки, така че тук випуск 2014 не беше ощетен, а напротив.
- Матури - тук е важна абсолютната стойност на оценката, без значение дали има 10, 100 или 1000 човека преди теб. Според мен матурите са направени така, че повечето да ги издържат, но 6-цата ще бъде трудно достижима, което ще е в ущърб на горната част от скалата.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 11:27 от SofiaV

# 520
Абсолютно съм съгласна, че тази матура я правят така, че да минат всички, но също така да я направят така, че да се види грамотността на децата, а не кой автор какво мислил преди сто години и това да им влияе на оценката.

Също така, висшите учебни заведения, да направят така, че наистина грамотните да приемат, както това прави СУ. Много се обезценява образоваанието за съжаление. Тази година се очаква огромен брой незаети места.

# 521
Мнението ми за изпитите след 7 кл.  е коренно различно от това за матурите.
- Изпити след 7 кл. - принципът е състезателен и не е важно каква е абсолютната стойност на оценката, а броят на по-високите оценки преди теб. Тук трудните задачи са от полза за по-подготвените и е добре да е така. След 2009 г. почнаха да правят по-лесен изпит и станаха решаващи и дребните грешки, така че тук випуск 2014 не беше ощетен, а напротив.
- Матури - тук е важна абсолютната стойност на оценката, без значение дали има 10, 100 или 1000 човека преди теб. Според мен матурите са направени така, че повечето да ги издържат, но 6-цата ще бъде трудно достижима, което ще е в ущърб на горната част от скалата.
Права си за разликите , но идеята ми беше друга - в 7кл. точно на този випуск се изгавриха с децата и им дадоха много труден тест по математика. Сега отново им готвят изненада, и то точно месец преди матурите.

# 522
  • There I was on a July morning
Всяка година остават незаети места във висшите учебни заведения. Но те са за непривлекателни специалности. То няма как да не е така, като обявеният прием е с хиляди места повече от завършващите ученици.  Simple Smile

Формулата за преобразуване на точките в оценки, през последните 2-3 години, доколкото си спомням, е една и съща. Мисля, че няма да има голяма разлика и тази година. Който е изкарал много точки, ще има висока оценка, независимо от "скалата"  Wink

# 523
Ама не се притеснявам, каквото, такова.

# 524
  • София
Мами, при нас възникна извънредна ситуация: моят щур дванадесетокласник вчера си счупи ръката. Sad Счупи лявата, но той е левичар и пише с нея. Sad Няма никакъв шанс да му свалят гипса за матурите, защото положението му е много сериозно. Ще звъня в РИО да питам какво се прави в такъв случай, но те сега не работят, а на мен нали се сещате, колко ми е притеснено. Та ако някой от вас е наясно какво се прави в подобна ситуация, ще съм ви много благодарна. Дали да остане за на есен - но тогава ще може ли да кандидатства...  Thinking или да направи само теста с ограждане. Знам, че преди 2 години имаше такъв случай със седмокласник и бяха разрешили да се удължи времето на изпита. Детето беше писало с другата ръка колкото може. Но седмокланият изпит е само един, сега все пак има втори матури... Ако някой е наясно с подобен казус, може и на лични да ми пише.
Весели празници!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт