12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 565
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • София
И дъщеря ми ходи на курсове по БЕЛ. Беше голяма борба с мен, защото тя е ярко изразен хуманитар, пише, ходи по конкурси, олимпиади, че чак и по философия пише. Затова бях много против да трошим пари и време баш за такива курсове. Но тя цяло лято се бори с мен, накрая рева, и аз клекнах.
Работата била там, че хич не е доволна от даскалката по БЕЛ в у-ще (2АЕГ), и вярно - дори не успяха да вземат всички произведения  Crossing Arms
Трябват й високи оценки от матурите (6-5.50) - кандидатствала е в UK, и там има една врътка, че те приемат преди края на уч. година, но с определени условия за оценки, които трябва да изпълниш, иначе си аут.

Синът обаче (11 клас в СМГ) задължително ще го изритам на курсове по БЕЛ следващата година. Колкото е добро нивото по мат при тях, толкова е лежерно по български... направо трагедия.

# 616
  • Бургас
Влизам да пожелая успех на децата и спокойствие на майките! Hug
Преживявам вълненията отново,въпреки че вече изпратих студент.
Стискам палци!!! Praynig

# 617
  • Пловдив
Момичета, имате ли случайно днешния тест вече?

# 618
  • София
Ако някой има верните отговори на днешния тест, моля да ми ги прати на лични или да пусне тук линк.   bouquet

slavka70, мерси!  Hug

# 619
(Това че щели да им разпечатат стихотворението откъде го знаете? Ами ако беше се паднал някой роман? Нещо не ми се вярва да им го дадат... Според мен се очаква да познават произведенията).  Peace

Условието на 41вия въпрос поставя темата и след това следва част от текста (или целият текст). Форматът на матурата е такъв, че задължително има откъс от произведението, ако е по-дълго (поема, разказ, повест, роман) или ако е лирическа творба, се дава целият текст.
На изпита е позволено да имаш само черни химикалки, служебна бележка, която ти дава право да се явиш на матура, лична карта, удостоверяваща самоличността ти (или шофьорска книжка, или задграничен паспорт), вода, разбира се, случва се и някои зрелостници да си носят шоколад.

Отговорите и самата матура трябваше да излязат след приключването на изпита във всички населени места, но все още ги няма.

# 620
  • Sofia, Bulgaria
Моля ако някой вече има теста и отговорите за матурата по БЕЛ , моля да ми ги изпрати на dinik2010@abv.bg

Благодаря предварително!

# 621
Моля ако някой вече има теста и отговорите за матурата по БЕЛ , моля да ми ги изпрати на dinik2010@abv.bg

Благодаря предварително!
Качиха го току-що, но страницата на МОН ме изхвърля. Ако някой е успял да го копира, моля да го разпространи тук.
Успях - кой иска да му го препратя, че не знам как да го кача тук

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 16:00 от virgin2012

# 622
Моля, пратете ми теста : iited@abv.bg
Благодаря предварително!

# 623
  • Пловдив

Благодаря предварително!
Качиха го току-що, но страницата на МОН ме изхвърля. Ако някой е успял да го копира, моля да го разпространи тук.
Успях - кой иска да му го препратя, че не знам как да го кача тук

пратих ти мейл на лични, аз после ще го сложа в докса и ще дам линк

# 624
  • Пловдив
http://dox.bg/files/dw?a=9b697b8b99

Ако са качили и НВО за 7 клас и успееш да го изтеглиш ... цена няма да имаш
аз даже не мога да отворя страницата на МОН

# 625
Благодарим !  Simple Smile

# 626
http://dox.bg/files/dw?a=9b697b8b99

Ако са качили и НВО за 7 клас и успееш да го изтеглиш ... цена няма да имаш
аз даже не мога да отворя страницата на МОН

Готови са и 7-класниците - http://dox.bg/files/dw?a=63491354d6

# 627
  • гр.София
Най-страшното мина!
За тези, които ме познават, не е новина, че синът ми  не е посещавал никакви допълнителни курсове-освен, че съм противник на тази практика, много вярвам на училищната подготовка и в частност на СМГ.
Е, силно изтръпнах като разбрах темата и автора, но после успокоих себе си, че само 23 точки му трябват за 3:), а тях няма как да не изкара дори на тото да играе. След изпита щастливият абитуриент сподели, че снощи е решил като последно пак да прегледа Вапцаров и за втори път е прочел "Кино". Има много дребни забележки, но мисля, че и нула точки да има на 41-ви въпрос, пак ще е с много-много висока оценка.
"Всичко е математика, мамо".
ПП. Разбира се, тук много важна роля играе и факта, че на него не му трябва оценка от матура- просто е за престиж.

ППП. Да оцелееем и след матурата по математика-късмет и успех на всички деца!

# 628
mamamilk, как минаха при вас нещата?

# 629
Почти свърши! Аз изобщо не бях доволна от темата, най-вероятно съм била единствения зрелостник, който желаеше Гео Милев и "Септември", макар че и Вапцаров харесвам, нищо, че това е най-нелюбимото ми произведение от неговата поезия. Надявам се, че съм се справила. Дано да съм нанесла всички отговори правилно. Успех на всички и на 23!

Общи условия

Активация на акаунт