12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 500
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • Балчик-Сливен
30 000 деца са се явили на матурата по английски език и предполагам всички са притеснени от това как  ще ги оценят.Това са ученици,които при всички положения не се явяват случайно на тази матура и може би повечето от тях ще напуснат страната.Синът ми излезе  ядосан и първото,което каза е,че има правописни грешки в теста ,всичко останало се повтаряше с гореописаното.Не може да имаш 102 точки на изпит Тойфел и  да те притесни една матура-аз така разсъждавах преди това,сега съжалявам,трябваше да избере друг предмет.
Въпреки нашето възмущение МОН ни даде обяснение като на малоумни.Това пак е епизод от сериала"Да задържим младите хора в България".

# 691
30 000 деца са се явили на матурата по английски език и предполагам всички са притеснени от това как  ще ги оценят.Това са ученици,които при всички положения не се явяват случайно на тази матура и може би повечето от тях ще напуснат страната.Синът ми излезе  ядосан и първото,което каза е,че има правописни грешки в теста ,всичко останало се повтаряше с гореописаното.Не може да имаш 102 точки на изпит Тойфел и  да те притесни една матура-аз така разсъждавах преди това,сега съжалявам,трябваше да избере друг предмет.
Въпреки нашето възмущение МОН ни даде обяснение като на малоумни.Това пак е епизод от сериала"Да задържим младите хора в България".

За съжаление, точно това не задържа ни най-малко младите в България. Моята дъщеря се ядосваше онзи ден и мърмореше "що не се явих на матура по биология, да бях хванала да прочета 2 учебника, щях да вържа 4-ка и поне нямаше да ме е яд. Щото щеше да е реална оценка на незнанието ми. А сега, хем знам, хем някакви дето ........, ще ми пишат оценка"  . Сега, с евентуално по-ниската оценка ще и замине първия желан университет, ама няма да я задържи тук това.
От класа на дъщеря ми 9 деца се явиха на матура по английски език.  3-ма са със сертификати IELTS с оценки над 7,5.  3-ма с TOEFL над 100 точки, един е с А (т.е. 6-ца) на CAE ( Certificate Advanced in English) и 2-ма с CPE (Certificate Proficiency in English),за моята щерка с гордост мога да кажа, че има 86% на СРЕ, та таз министърка да не ги говори глупостите за нивата на овладяване. И от тези 9 деца, само едно остава да учи в България, 4 са с условен прием в английски университети, останалите 4 отиват в Дания и Холандия. И ситуацията при повечето деца е такава - имат си международно признати сертификати, приети са условно в чужбина и сега са на нокти как ще им се отрази глупостта и безхаберието на "гумените глави" в министерството.  #Cussing out

# 692
  • София и там където не се пуши
Чакайте да излязат оценките. Сега да си разправяме кой е по по най, накрая може да се окаже приказките напразни. Пък и определени точки по сертификати, не значи, че са равни на 6-ци. Тази диктовка поначало ги съсипва - слабото място на децата на матури. Това във сертификатите го няма и те се радват, че успяват на тях, защото няма диктовка. 

А че матурите на днешно време са си тото е така. Преписват и в чужбина, да не си мислите че там всичко е ОК. Ако са си умни децата дори с по-ниски оценки са си ОК.

Също така това непризнаване например резултати от Олимпиади и никъде да не се пишат после също е гадно. Защо да не им се дава от там уверения и да не държат излишно матури. Че Олимпиадите са по-трудни от матурите.

А това да ходят по чужбина - знаете моето мнение, който желае да ходи.

# 693
  • There I was on a July morning
..............................................................................
Преписват и в чужбина, да не си мислите че там всичко е ОК.

Във връзка с коментарите по-нагоре, относно въпросите със спорни отговори /изключвам 2-та очевидно грешни/:
Решавала съм доста тестове на Кембридж и мога да потвърдя, че отговорите върху зададен текст са коварна материя. Понякога логиката на съставителите на теста е странна, но това не означава, че отговорът е грешен  Peace

Дъщеря ми се яви на матура по френски език, не е забелязала грешки в материала и смята, че се е справила добре, но ще видим, когато излязат резултатите.

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 14:22 от Скубиду

# 694
  • Там, където ме обичат
Кога ще се обявят резултатите от матурите?

# 695
  • София
На 9 юни, но може и по-рано. Миналата година са били готови още на 4 юни.

# 696
  • софия
Къде изчезнахте хаймани такива, минаха баловете и ни се чухте ни се видяхте beer Айде изтрезнявайте вече, че трябва да подаваме декларациите за осигуряването  fight

# 697
  • България
 Опитваме се да изтрезнеем, но тогава мислим за резултатите от матурите и не ни понася чакането ....  Joy Joy Joy

# 698
  • софия
Че какво има да им мислим на матурите - вземаме си шестиците под мишница и бегом на терминал 2 newsm52

# 699
  • София
avi, за какви декларации става дума?  Embarassed 

Софи, ще ги поливаме ли тия матури за късмет? Или след като излязат резултатите чак?  Mr. Green

# 700
Декларация 7 имаше някакъв срок за подаване за здравното осигуряване. Доколкото знам им е платено юни включително, докато застудентстват - ние трябва да им го платим.

И картата за градски транспорт вече няма. Само юни могат, не му я заредиха наведнъж за два месеца, нямал право.

# 701
Декларация 7 имаше някакъв срок за подаване за здравното осигуряване. Доколкото знам им е платено юни включително, докато застудентстват - ние трябва да им го платим.

И картата за градски транспорт вече няма. Само юни могат, не му я заредиха наведнъж за два месеца, нямал право.

Къде трябва да подаваме тези декларации?

# 702
Те трябва да си ги подадат в НАП лично. Има отделно гише за това.

# 703

В ТД на НАП по лична карта в срок до 25-то число на месеца ,следващ месеца,през който е възникнало задължението за осигуряване.Бланката позволява да се подаде и от упълномощено лице-има място за упълномощаване.

# 704

В ТД на НАП по лична карта в срок до 25-то число на месеца ,следващ месеца,през който е възникнало задължението за осигуряване.Бланката позволява да се подаде и от упълномощено лице-има място за упълномощаване.

Мерси, момичета   bouquet Значи, трябва да я подаде до 25 август, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт