12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 622
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Записвам се в темата да потърся второ мнение.  Днес обсъждахме оферти за бала. Харесаме една, всичко е страхотно и е за пари, които мога и сама да отделя. НО незнайно как се оказва, че ние няма да се събираме в училище с бално облeкло, няма да се минава по центъра както беше говорено. Изобщо си идва тука автобуса и ни взема по дънки и тениски, вече в хотела ще се обличат рокли и ще се правят грим и прически. Да прощават, но мен какво ме интересува, че ще ме видят 1000+ човека от *произволно място* като абитуриентка при положение, че семейството ми няма да ме види, една снимка няма да имат с мен и ще ме гледат само на хартия? Защо ще го правя цялото това начинание при положение, че даже родителите ми няма да ме видят? Отделно аз прическа и грим сама НЕ МОГА да си направя, една голяма част от съученичките ми също. И една кифла веднага ми опонира да не сме се фръцкали толкова. При положение, че тя от време оно закъснява за час, за да се наконти да казва на момичета, които един път в живота си искат да имат малко по - различен вид, че се фръцкат?! На родителската среща ще се организираме и това нещо се променя или просто няма да отида. Балът не е задължителен и не е казано, че тия 220 лева ще ги дам при условия, които не ме устройват.
Бясна съм и ми е чудно вашите деца, а и вие бихте ли се съгласили при такива условия?

# 136
Изобщо си идва тука автобуса и ни взема по дънки и тениски, вече в хотела ще се обличат рокли и ще се правят грим и прически.
Имате ли нощувка в хотела? А там кой ще ви прави прически? Thinking

# 137
Mimito_75, вече подадохте документи в UK? Сами ли се справяте или ползвате консултант?

Документите ги приготвихме и пуснахме двете с дъщеря ми. Всичко е много лесно. В bghelp форума има цялата необходима информация. Има описано много подробно как се нанасят оценките. Аз бях попълнила модулите от 9 до 11 клас и когато стана готова академичната справка само сравнихме да няма грешка с някой СИП или ЗИП. Пуснахме ги рано заради Кеймбридж, но не очаквам скоро оферти, защото при нас нещата са малко по-различни. Дъщеря ми кандидатства  архитектура и първо ще ни пуснат условие за изготвяне на портфолио. Срокът за него е около месец и после ще имаме оферти в зависимост колко ще харесат рисунките. Аз съм много нетърпелива, но детето си е запълнило всяка свободна минутка с различни ангажименти и ме го мисли много. От време на време се зачудва "А как ще си избера университет накрая като си харесвам всички?!" . Дори се шегуваме, че от уроци по български, рисуване и други ангажименти трудно остава време за училище. А когато започне да подготвя портфолиото, сигурно поне седмица ще трябва да отсъства....
Петя, казвай ако имаш нужда от помощ и не се занимавай с фирми - посредници.

# 138
  • София/Осло
Госпожичка Клавèл,   bouquet  В кой университет в Единбург е Марти - Heriot Watt или Edinburgh? А таксата за обучение в Шотландия не е ли около 3000 паунда?  Embarassed (Или всичко това се поема от държавата...)
Петя, той е в Queen Margaret http://www.qmu.ac.uk/. Таксата за обучение е 1820 паунда и тя се поема от държавата.

# 139
Изобщо си идва тука автобуса и ни взема по дънки и тениски, вече в хотела ще се обличат рокли и ще се правят грим и прически.
Имате ли нощувка в хотела? А там кой ще ви прави прически? Thinking
Грим и прически сами. Рокли и подготовка в хотела, тръгва се по дънки.

# 140
Рокли и подготовка в хотела, тръгва се по дънки.
Може би ще ви е по-удобно със спортно облекло в автобуса.

# 141
  • България
 За мен това е празник на абитуриентите. Както искат, така да го организират. За всяка от нас нейното гардже е най-хубаво и не ме интересува как ще се облече тогава, важно е тя да прекара добре. Но ако тя има притеснения и ще се чувства некомфортно, ще я подкрепя. Дали ще е е с кецове и дънки или с официална рокля и високи обувки - все едно. След години се помни купона, а не тоалета. Тази година с моите съученици се събирахме по случай 25г от завършването и никой не помнеше кой как е бил облечен, но помнехме как сме варили кафе в тенджера в класния ни какви щуротии сме вършили.

# 142
  • На тепето...
Че на децата ще им е по-удобно по дънки в автобуса, това е сигурно, но това да се правят прически и грим в хотела ми се вижда налудничево. И съм напълно съгласна с това, че все пак ние като родители също искаме да им се порадваме, да ги видим в тоалета, да се снимаме. Поне като ги познавам класа на дъщеря ми такова нещо при нас няма как да се случи при положение, че половината вече са си запазили час за прическа и грим. Иначе съм напълно съгласна, бала не е нещо задължително и ако детето смята, че няма да си прекара добре има пълно право да не ходи. Иначе мен хич не ми се хвърлят толкова пари, за всичко друго съм съгласна да ги дам, даже говорихме да иде на екскурзия с най-добрата и приятелка с тея пари, ама на... Промиха и мозъка.  Grinning
Както си решат децата така ще си го правят. Ако каже, че ще ходи аз съм окей, ако каже, че не иска ще обсъждаме за какво ще изхарчи парите за бала.

# 143
СРЕЩА 18.00 часа пицария ПРИМАВЕРА - ул. Княз Борис и ул. Денкоглу

# 144
  • Балчик-Сливен
Мами,имам въпрос към тези от вас,на които децата са издържали изпита Тойфел.Нашият син се яви на изпит през юни във Варна,но още нямаме получен сертификат-резултат 102 точки.Обадих се във фондация "Св.Св.Кирил и Методий",но ми отговориха,че не поемат ангажимент за сертификата-т.е. само си прибират паричките за провеждането на изпита. newsm78 Сега може би трябва да поискаме отново да се изпрати сертификата-от фондацията казаха,че често се губели по пощата...Как да постъпя?

# 145
  • София и там където не се пуши
Мами,имам въпрос към тези от вас,на които децата са издържали изпита Тойфел.Нашият син се яви на изпит през юни във Варна,но още нямаме получен сертификат-резултат 102 точки.Обадих се във фондация "Св.Св.Кирил и Методий",но ми отговориха,че не поемат ангажимент за сертификата-т.е. само си прибират паричките за провеждането на изпита. newsm78 Сега може би трябва да поискаме отново да се изпрати сертификата-от фондацията казаха,че често се губели по пощата...Как да постъпя?

За проведен изпит за чужд сертификат беше май месец преди години, го получихме септември, при голямо търсене от моя страна. Според мен се бавят. Ама организаторите би трябвало да отговорят за това.

# 146

Дъщеря ми държа изпит на 8 юни. Сертификатът дойде около 40 дни след датата. От фондацията ли ви правиха регистрация? Дали е възможно да не са отметнали опцията за безплатно хартиено копие по пощата? Затова ние си правим всичко сами. И документите за Англия писнахме сами, за да съм сигурна, че всичко ще бъде наред.

# 147
  • Балчик-Сливен
Регистрацията е правена от сина ни,но и аз мисля,че фондацията трябва да е отговорна за хартиеното копие.Ще пишем имейл с молба да го изпратят,вече подготвихме другите документи за кандидатстване.Наистина има време за сертификата,но искам всичко да е изпипано.

# 148
  • Sofia
В кой ден е събитието?

# 149
  • София и там където не се пуши
В кой ден е събитието?

Днес беше

Общи условия

Активация на акаунт