Чукча не читател

• 4 685
  • 116
  •   1
Отговори
# 105
Е да, но няма нищо срамно в това да кажеш - не те разбрах, би ли ми обяснила, вместо да скачаш на бой Laughing

# 106
  • n/a
Ето най-най-най-нагледния пример Simple Smile
Колко различно се разбира смисъла
на самата тема.
Моето виждане за нея искам да спо-
деля. Ир, поправи ме, моля те, ако и
аз не съм я "разчела" правилно. Не
става дума за подвеждане в нюанси
на изказа, нито за непрочетена ду-
ма или цяла мисъл, не става дума за
толкова фини разминавания. Става
дума за крещящо несъответствие,
за такова, при което очите ти невол-
но се покатерват на челото от почу-
да и почваш да не им вярваш - наис-
тина ли е възможно на А да се появи
Б, а на Х - У (ех, как не мога да наме-
ря място на любимото ми Й  Joy).

# 107
Няма какво да те поправям, точно това ми беше идеята.  Laughing

Нино, не съм оспорила казаното от Рокси, оспорих само елемента за прекалената критичност. Виж описанието, дадено от Лоана.

# 108
  • # супернатурална #
Според мен има хора, които просто искат да се скарат. И в реала ги има, аз познавам една  Laughing Винаги на нея яденето и е студено, сервитьорката я гледа лошо, някой не се отдръпва достатъчно бързо за да и направи път  Mr. Green ... Чудно ми беше как живеят, като непрекъснато се вкарват в конфликти, мен би ме изтощило. Докато не ми светна, че те от това се хранят. Демек - това не ги натоварва, а ги зарежда. Свят шарен.

А иначе - когато има вероятност да бъда разбрана погрешно, лепя една    Grinning или Laughing . Без значение дали пиша или говоря. Днес в един магазин, продавачката се беше забляла и аз "Може лиии?" Тя се обръща да ме скастри, ама ме вижда нахилена и съответно и тя се усмихна и ме обслужи. Да не ви говоря на какво развитие съм била свидетел с познатата ми от по-горе, в идентична ситуация  Joy

# 109
наистина ли е възможно на А да се появи
Б, а на Х - У (ех, как не мога да наме-
ря място на любимото ми Й
  Joy).
  Joy Съвсем си е на мястото.

# 110
И аз тези двата ги ползвам честичко.  Mr. Green Но всъщност рядко се случва да не ме разберат, озадачаването ми е генерално, не лично.

# 111
След още няколко страници темата съвсем ще изпълни заскок у лево  Mr. Green То форумната индивидуалност се е събрала тук (пък и по стечение на обстоятелствата баш таз индивидуалност е специалист по умишлено неразбиране)... Много елитарен кръжец се заформи и обмислям да се оттегля в плебса  Mr. Green

# 112
  • София
По-скоро постовете ще са с формат пет символа на ред с тенденция да стигнат до нула.

# 113
Много елитарен кръжец се заформи и обмислям да се оттегля в плебса  Mr. Green

Свърши то, разписа се вече.  Mr. Green Ще ти излезе име, приеми го и се примири. А умишленото неразбиране е друга работа - то е умение, тренира се.

# 114
  • n/a
Аз досега май така и не рекох какво мисля по
въпросите на темата  Joy  за читателя.  
Ще го туря в широки редове, че става дълго.

От една страна имаме естествената за всички хора склонност да запълват празнините - ако липсват парчетата от пъзела на една картина, то си ги нарисуваме (кой както може). Това е неотменно. Проблемът е, когато нарисуваните парчета са от съвсем друга картина. Ти му предлагаш морски пейзаж, то ти връща по тема "натюрморт".
Нямам обяснение къде в системата се случва късо съединение и тя гръмва  Mr. Green Не мисля, че са чести случаите на преднамереност или  е поради специфика на характера. Но имам подозрение ...

Първи заподозрян - изключително немарливото отношение към думите, понятията, езика. Едните "щастливи кокошки"що поразии могат да направят, заедно с "благополучните прасета". И да не забравяме и smart джаджите. Политкоректното говорене и то ... Не били черни, не били негри, най ми били афроамериканци, примерно.

Втори заподозрян - свръхценността на емоцията. Във всеки един момент. И понеже това се
случва, разумът през това време кротко си почива. Специално във форума пък колко пъти се е
случвало брутално грешното боравене с числа. Но не е само тук така, навсякъде е.

Трети заподозрян - математиката е презряна наука. Вече. В масовото възприятие. А тя има
огромна роля не толкова за смятането, а за дисциплина на ума. Как се проявява ли? Примери много, но основното е, че липсват умения за боравене с логиката. Оттам нататък обобщаването е тъй сакато, че е цяло чудо някой да се замисли - дали онзи е казал "всички" или "някои" (което от формална гледна точка е разлика от небето до земята), "винаги" или "понякога". Има ли корелация или причинно-следствена връзка. Това мнение ли е или е факт ... Всичко това, като навици за разсъждение, се тренира индиректно в математиката.

Ир, имаш да черпиш. И аз имам. Значи сме квит  Mr. Green
Но е по-добре два пъти да се черпим, отколко-
то никак.  Hug

# 115
Друго си е да научиш, че не страдаш от специфично увреждане, а всички други са здрави. Две да сме, пак е по-добре.  cheers Сега ще ни нахапе някой, че взаимно се четкаме, щото сме много жалки. hahaha

# 116
Ай стига сте се четкали, жалки такива hahaha

Общи условия

Активация на акаунт