Априлки 2014

• 41 240
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
До сега четох всякакви страхотии във форума и в момента съм ужасена. Исках да избера д-р за фетална морфология и четох отзиви.
На всичко отгоре нещо спря да ме боли корема. Дори в момента се чувствам все едно нищо ми няма, както преди... И започвам да се питам дали всичко е наред.

Не ми е весело в момента.  Sad

# 421
  • в 1001-та нощ
в кой град си?

# 422
Търся специалисти от София, макар че не съм оттам.

# 423
От днес официално съм бременна, повръщах....но не бях яла нищо заради адската липса на апетит, така че беше доста ужасно преживяване. В понеделник съм на преглед, ако чуя и сърчице вече най-официално ще съм бременна Simple Smile
По-назад някой пита за йога за бременни в Пловдив - в Селена има със сигурност, попаднах на брошура скоро. Но вероятно ще има и на други места, разтърси се в нета, ако имаш желание за йога де Simple Smile На мен ми се отрази много положително - първо защото се правят упражнения за мускулите на влагалището, второ за дишането, трето говорехме за много интересни неща относно страховете покрай едно раждане, прераждания, души и т.н. А и си е някакво движение, важно е....На мен ми беше интересно, много зараждащо и успокояващо. Сега е модерно, защото преди е нямало тук, но съвсем не е нова материя. В басейни вече няма да влизам до раждането, страх ме е от инфекции, само дълги разходки.....
Обожавам да спя по корем, но заради кърменето не можех, боляха ме гърдите, а и се притискат каналчетата. От скоро си го позволявам, но се замислям отново да спра.
За книги препоръчвам "Близо до бебето" но тя е за малко "по-зелени" майки, в смисъл....за всички е, но по-зелените ще я усетят и разберат повече. Също имам една "Майката и бебето" се казва, вътре е обяснено всичко от първата седмица на бременността, до първите годинки на човечето, вкл. как да се реагира при инциденти. Друго не съм чела, вече за детска психология, ама те са за по-нататъка...
Какво мислите за пренатално възпитание? Синът ми много обича класическа и италианска музика, много се успокоява и се заслушва като му ги пусна, дали има значение, че много ги слушах докато бях бременна с него.

# 424
Здравейте!
От няколко дни ви чета, защото имах съмнения, че ще се присъединя към вашата група. Днес се уверих, че съм за тук Grinning

Това ми е трета бременност, за разлика от първите, непланувана, но след като стана няма да го връщам,я! Терминът е за 24-и април.
Нямам никакви симптоми, единствено придърпванията ниско долу. На лекар смятам да ида към 7-8 г.с. Този път не бързам и не смятам да ме преглежда повече от необходимото. Виж, като първескиня и аз исках да си закача един ехограф за мен и постоянно да си гледам шушупката.

Алена казах ли ти, че и тук ще сме заедно

# 425
  • в 1001-та нощ
Кости  Hug искрено се радвам  Blush    bouquet  шампионско постижение  newsm51 Кога ще ходиш на лекар?

Mademoiselle Chocolate  Hug от личен опит - мога да препоръчам МЦ Фемина  Peace , мисля, че и МарковС са добри, но не съм ходила и нямам лични впечатления  Peace

Мисля, че се понавнесе добра апаратура, но опита на лекаря са много важни  Peace

# 426
Аз точно за Марков четох страхотии. После за Томова...

# 427
  • в 1001-та нощ
Предположих, аз не случайно не съм стъпвала там, но има всякакви мнения  Peace

Аз ще се доверя на д-р Врагалева от Фемина  Peace

# 428
Ходила ли си при нея? Разкажи ми какви са ти впечатленията? Много ми е важна тази ФМ, тъй като рутинна амниоцентеза не искам да правя...

# 429
""Близо до бебето" я прочетох на един дъх много интересна книга и много близка до мен  Simple Smile

др. книга, която си взех и чета е "Скоро ще стана майка" на Татяна Аптулаева, също много ми хареса, много интересни неща има в нея.

А за пранаталното възпитание съм за, още от сега му говоря и обяснявам какво се случва около мен, четох, че е хубаво песни да им пеем, музика класическа да пускаме, приказки, стихчета.

# 430
  • София
Добро утро:) Да се включа и аз за книгите, прочетох, а сега вероятно ще и препрочета:
"Бременността по седмици"( не помня автор, а пък книгите ми не са тук), една на д-р Спок, поредицата на "Беки Б.. - ще се жени, ще става мама и т.н." Joy много се забавлявах тогава с тях.
И ето тази: http://www.helikon.bg/books/85/Бременността_118673.html , много сладка книга, която все едно беше писана за мен по дни:)

# 431
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН!
Кости  бравооооо  bouquet

РАДВАМ СЕ НА МАЙКИ С ТРЕТА БРЕМЕННОСТ!!!

А АЗ ДА ВИ СЕ ОПЛАЧА,,, МНОГО МИ Е ЛОШО ПО ЦЯЛ ДЕН МИ СЕ ГАДИ.
СУТРИНТА ЕДВА СИ ИЗМИХ ЗЪБИТЕ.... А СЛЕД ОБЯД ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ ОТ НЕРВИ....
МОЛЯ СЕ ПО-БЪРЗО ДА ОТМИНАТ ТЕЗИ СИМПТОМИ

ПРЕДНАТА БРЕМЕННОСТ НЯМАХ НИКАКВИ ТАКИВА... newsm78

# 432
  • в 1001-та нощ
Ходила ли си при нея? Разкажи ми какви са ти впечатленията? Много ми е важна тази ФМ, тъй като рутинна амниоцентеза не искам да правя...

разбира се и то не веднъж  Blush благодарение на нея съм майка неща, забеляза очевидни неща, които всички други лекари подцениха, а са очевидни и очаквани, като се има предвид анамнезата ми ....и като имаш предвид, че не ми беше "следящ лекар", само сравни данни от двете ми посещения  при нея ... и въпреки, че нямаше никакъв ангажимент към мен - беше много внимателно настоятелна да постъпя по спешност веднага ... насочи ме към правилен лекар имам й огромно доверие и не бил легнала при друг; ако има нужда от второ мнение - би било нейното  Twisted Evil

във Фемина съм правила и фетална ехокардиография - при друг лекар

разбира се, има една химия - между лекар и майка - не всеки добър професионалист ти импонира - но ан мен ми харесва, че е като мека, тиха вода, не е шумна, не е нахална, не натрапва, но умее да настоява  Peace

# 433
Алена, много ти благодаря за препоръката! Удобно ли е да ми кажеш какви проблеми забеляза при теб Врагалева? Ако искаш на л.с.

Някой знае ли филмче или клипче с гимнастика за бременни? Искам да правя нещо.

# 434
Момичета , здравейте. Днес бях на преглед вече имаме и сърчице   Kissing Heart , което бие и се вижда доста ясно.
Да ви попитам за женските консултации - кога  ви записаха за първа ? При мен чак в 13 седмица - не е ли късно ? И можете ли да ми кажете нещо за д-р Георги Георгиев от АГ-то и Кремен Цветков за женска консултация от Олимед.Ще бъда благодарна ако споделите мноние и за други гинеколози от Варна Simple Smile

И аз съм от Варна, ходя при д-р Боян Георгиев в Майчин Дом и е чудесен. Много е внимателен, весел, малко нетипичен случай съм и ми обръща много внимание. Работи и по здравна каса.
За д-р Георгиев от АГ слушам само, че е доста груб. Но добър специалист. Ако не ти пречи да ти говори грубо е ок. За женска консултация ще съм си при моя доктор. Ще се записвам на 3 септември, "въпреки, че бебИтО няма още стаж" (6-7 г.с.), защото имам объркано направление за регистрация, което изтича тогава.
Забравих и д-р Яков (младия). Благодарение на него забременях! (не в прекия смисъл, хахахаха). Много мил, една идея по-дистанциран от д-р Георгиев. Преглед 40 мин. при друг не съм имала. Моя приятелка ражда при него - боготвори го. Та тези препоръчвам Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 10:23 от minzuhar4i

Общи условия

Активация на акаунт