Априлки 2014

• 41 243
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
  • USA
Miss BluIz,радвам се, че се присъедини  към тази тема! Какво е  химическа бременност?

bubcheto, аз още не съм казала на дъщеря ми, може би като ми проличи, че всички ще научат Laughing.

northlove, сутрин коремът ми вече не е плосък, но не ми личи, освен ако не съм си хапнала доста здраво.

Mademoiselle Chocolate, аз спя по полукорем, но като стане по-голям, няма да мога, може би към 4-5 месец, но аз съм ниска и обикновено с голям корем.

За мазането, с предната бременност се мазах с вазелин, понеже само той не ми миришеше, сега пак, но този път без вредни съставки. Нямах нито една стрия. http://www.amazon.com/Alba-Un-Petrolum-Jelly-3-5-Ounce/dp/B000OO … line+no+petroleum

Аз не съм нервна, но ми е много лошо, гади ми се много често, не искам да си помисля за храна Sick, въпреки че когато се храня нямам проблеми.

# 406
   И аз нямам стрии по корема от предната бременност,само малко по гърдите.Започнах да се мажа сериозно чак към 6-я мес.,преди това от време на време.Използвах някакво олио бебешко,важното да е по-мазно.А всичко зависи и от типа на кожата.Има жени изобщо не се мажат и нямат стрии,другите пък използват какво ли не и се нацепват.Така ,че гаранция няма.Гърдите не ги третирах по-никакъв начин-кърма имах бол.Кърмех на поискване до 1,2-3м.,като редувах гърдите на всяко къърмене,сега -само за приспиване на обед и вечер.
   На малкия не съм му казала,но го карам да милва корема ,когато посяга да ритне или удари и изпълнява.Вече знае ,че там боли и не трябва да се пипа.По-натам ще му обяснявам по някакъв начин.
   И аз много обичах да спя по корем,но сега все на една страна заради кърменето.

# 407
elenaz, спокойно. Аз съм със същия размер, а и съм кърмила години наред. Много са ми добре гърдите сега (за сега Simple Smile). Времето ще покаже.
bubcheto, нашият бъдещ батко е на 4,5 години. Не сме му казали конкретно, че съм бременна в момента. Говорим обаче, че догодина ще стане батко, или че ще направим еди какво си, когато имаме бебе.

И аз имам чувството, че корема ми е по-голям. След като се наобядвам разкопчавам копчето на полата. Вечер съм много изморена и след работа ми се почива. Гадене за сега нямам.

# 408
  • София
Здравейте,
ас сега се върнах от преглед. Честно казано очаквах повече, но явно много бързам или нещо друго се случва. Видя се сака в единия край имаше нещо малко бяло, но не беше съвсем ясно какво е. Лекарката ми каза, че е рано и че до 2 седмици ако няма ембрион и сърдечна дейност тогава да се притеснявам, но аз си се притеснявам и сега. Записах си час за 30, но се чудя дали да не ида по-рано на друго място например във Фемина. Миналата седмица същата лекарка не видя плоден сак и каза, че е рано, а във Фемина го измериха с размер 10мм....дали това, че ме гледа днес на по стар апарат има значение. Според вас дали се тревожа прекалено много и дали по честите прегледи могат да навредят?

# 409
dominikka7 , Може и да е  рано , но според мен потърси второ мнение никога не е излишно .

Мен ме гледаха в 5г. с. и 3  и се видя само плоден сак с големина 13 мм . Чак на 10 септември  сам на лекар и се надявам всичко тогава  да е наред . Simple Smile

Най - важното е да си спокойна !

# 410
Ето ме и мен - ентусиастката с групата във ФБ  Laughing вчера ходихме във Фемина - 6 г.с. и 4 дни Wink)))
Честито на всички нови бременни девойки! Правя група все пак, ако някой иска да се включи това ми е профилът
https://www.facebook.com/veronika.masleva
пишете съобщение, който иска да се включи

# 411
Здравейте мамита, днес ми е първия преглед (първа бременност) и ужасно много се вълнувам  Simple Smile, дано всичко да е наред и да имаме Априлче  Simple Smile

# 412
# 413
Aз съм на мнение, че не са много полезни тези прегледи с ултразвук. Нормално е да те видят 3 пъти през бременността с него, колкото всъщност се полагат и от здравната каса.

Вече ако има проблем това е друг въпрос, тогава трябва по- чести прегледи, но да има причина.

Да ви попитам вие четете ли книги за бременността и доволни ли сте от тях ?

# 414
мен и на предната бременност и сега ме гледа всеки път на ултразвука.  не чета книги. детето все дърпа и иска да разглежда. така че ... няма как

# 415
Aз съм на мнение, че не са много полезни тези прегледи с ултразвук. Нормално е да те видят 3 пъти през бременността с него, колкото всъщност се полагат и от здравната каса.

Вече ако има проблем това е друг въпрос, тогава трябва по- чести прегледи, но да има причина.

Да ви попитам вие четете ли книги за бременността и доволни ли сте от тях ?

Ултразвука не може да повлияе негативно по никакъв начин.. това са чисто и просто вълни, които срещайки различните струкури в организма се отразяват и връщат сигнал до съответното устройство, което го улавя и респективно виждаш на екрана нещо като огледален образ, но на самите звукови вибрации..

Аз ако имах възможност бих си закачила едно такова за мен си да си гледам бебока непрекъснато  Hug Blush

Чета едно ръководство на Д-р Спок за бременността седмица по седмица.. има интересни неща, струваше около 6 лв в Хеликон. Peace

# 416
  • в 1001-та нощ
Здравейте,
ас сега се върнах от преглед. Честно казано очаквах повече, но явно много бързам или нещо друго се случва. Видя се сака в единия край имаше нещо малко бяло, но не беше съвсем ясно какво е. Лекарката ми каза, че е рано и че до 2 седмици ако няма ембрион и сърдечна дейност тогава да се притеснявам, но аз си се притеснявам и сега. Записах си час за 30, но се чудя дали да не ида по-рано на друго място например във Фемина. Миналата седмица същата лекарка не видя плоден сак и каза, че е рано, а във Фемина го измериха с размер 10мм....дали това, че ме гледа днес на по стар апарат има значение. Според вас дали се тревожа прекалено много и дали по честите прегледи могат да навредят?

смени лекарката  Peace

след преглед е хубаво да си спокойна или въодушевена, а не стресирана, при мен се видя и жълтото тяло - и аз го видях  Blush, а бяхме 8,61 мм  Peace

# 417
Miss BluIz,радвам се, че се присъедини  към тази тема! Какво е  химическа бременност?

Благодаря ти  Hug  Chemical pregnancy ми казаха, че било, имах + кръвен тест, но спря да се развива още в началото.

Ти как си? Видяхте ли сърчице вече? Къде се следиш ти, при кой доктор?

# 418
Момичета , здравейте. Днес бях на преглед вече имаме и сърчице   Kissing Heart , което бие и се вижда доста ясно.
Да ви попитам за женските консултации - кога  ви записаха за първа ? При мен чак в 13 седмица - не е ли късно ? И можете ли да ми кажете нещо за д-р Георги Георгиев от АГ-то и Кремен Цветков за женска консултация от Олимед.Ще бъда благодарна ако споделите мноние и за други гинеколози от Варна Simple Smile

# 419
  • в 1001-та нощ
За мен 13 седмица е късно, хубаво е през всеки триместър да се правят изследвания, да се следи и шийката, ако има основания за серклаж - да се планира навреме и още куп други съображения, но ако лекарят следи бременността "про-форма" - нарежда на акушерката да мери обиколки, кръвно налягане и тегло и това е  Sad Масово е така - за жалост  Sad

Общи условия

Активация на акаунт