Априлки 2014

• 41 246
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Относно стриите,ето какво прочетох от Руми от сайта www.fitnesinstruktor.com :
Другото нещо, което трябва да направите е да започнете веднага да се мажете с крем против стрии. Даже и да сте още в първи или втори месец, веднага започвайте да се мажете, защото кожата има нужда от време да бъде подготвена.

Най-проблемните части са корема и гърдите, които започват да се уголемяват още в началото на бременността. Гърдите и корема не трябва да се галят и масажират докато сте бременни, защото това предизвиква контракции, така че мажете се по-набързо и без много втриване и масажиране.

Мазането с крем против стрии задължително се прави след всяко къпане, защото водата отмива крема от предишното мазане, а и след баня кожата най-добре поема кремовете. Simple Smile

Аз си купих хидратиращ крем на Нивеа,като към него добавих няколко капки кокосово и няколко капки бадемово масло,и ги разбърках в крема,тъй като четох че и двете правят кожата красива и са полезни.Скоро започвам да се мажа. smile3521

# 391
Miss BluIz, добре дошла Hug много се радвам за теб и ти стискам палци всичко да е наред Simple Smile

Момичета, кукувам по цяла нощ. Разхождам се напред назад, чета, върша си някаква работа. На всичко отгоре сутрин ставам рано.

Спите ли по корем? А до кога смятате да спите по корем?

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 07:38 от Mademoiselle Chocolate

# 392
  • София
Здравейте, момичета, добре дошли на новите мами.
Мадам Шоко, аз спя на полу-корем Simple Smile, миналия път си мечтаех за момента, в който ще родя и ще си спя по корем, накрая се наложи секцио и аз пак по гръб.
За коланите - все още само го придърпвам, а преди слагах само горната част.
Искам да ви питам, по скоро мамите с второ - казахте ли на бъдещите батковци и каки за бебето?
Хубав ден от мен:) 

# 393
Добро утро момичета..
Пожелавам ви един страхотен четвъртък   bouquet Hug

Да ви питам коремчетата растат ли ви? Моя сутрин е добре, но вечер е адски издут  Blush

# 394
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА!!!
И НА ВСИЧКИ ,С КОИТО ВЕЧЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ!
АЗ ДА СПОДЕЛЯ... ВСЕКИ ДЕН МИ Е ДОСТА ГАДНО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР,,, ГАДИ МИ СЕ ПОСТОЯННО И НЕ ЗНАЯ КАКВО ДА ЯМ ! ОЩЕ СЪМ ХОДИЛА НА ЛЕКАР/МИСЛЯ ДРУГАТА СЕДМИЦА ДА ОТИДА/.
ТЕРМИА МИ Е 20 АПРИЛ... Heart Eyes

А ЗА БАТКОТО/НАШИЯТ ЩЕ СТАНЕ НА 8 ГОДИНКИ СЛЕД 1 МЕСЕЦ/
НИЕ МУ КАЗАХМЕ, ЗАЩОТО ТОЙ ОТДАВНА ЧАКА И ПИТА ВСЕ КОГА ЩЕ ИМА БРАТЧЕ.... Money

БЕШЕ МНОГО ЩАСТЛИВ!!!

# 395
  • Сидни
Добро утро!
Ох аз съм много гладна сутрин, а никога не съм закусвала... Crossing Arms
Усещам, че след 9 месеца ще съм слон.
И аз много обичам да спя по корем, но сега не мога защото много ме болят гърдите.
Разкажете ми повече за тази йога за бременни, аз не съм много фен на тези модерни физкултури, но нещо ще трябва да се прави по-натам. Може би ще се запиша и на плуване. Дали има плуване за бременни, някакви програми в София? Знам, че плуването е мн полезно в този период.
За корема- ами не знам, аз винаги съм си имала някакво шкембенце ...от биричката  Blush та не мога да преценя дали е издут допълнително, но май е някакси по-твърд  newsm78
При мен вече всеки ден минава така- до обяд се чувствам много добре, следобяд не знам какви са тия нервни изблици, които се появяват, но мъжът казва, че се превръщам в талъсъм, а и тогава се получава напрежение в корема. Ужас. Не знам как да се контролирам.

# 396
Здравейте момичета,
Аз доста се чудех да се запиша ли тук тъй като още ми е доста раничко, но каквото такова  Rolling Eyes
Аз преди няколко дни имах + тест и потвърдихме вече с два кръвни, дано всичко си се развива добре и занапред  Praynig Миналия месец имах химическа и сега съм малко на тръни, но каквото стане.
Аз съм само в 4 г.с. а термина ми е чаааак на 30ти Април  Simple Smile Аз май съм най-накрая от всички ви.]

И аз съм като теб - 4 г.с., още термин не сме изчислили, защото докторът ми още се чуди колко късна може да е късната О. Simple Smile На 3.09. сме на преглед и ще обсъждаме. Направо ме е страх да се радвам... /постът ми стана част от цитата ?!!?/

# 397
MissBluIz  Joy Joy Joy Разсмя ме доста за това със светофара  Laughing

Аз от тези книги, които си купих, четох, че колоезденето, бягането и язденето , не се препоръчва при бременност, най- добре е плуването, разходките, гимнастика, йога за бременни Simple Smile

# 398
За йога и аз много искам, но нямам никакво инфо за Пловдив дали и къде се провежда подобно нещо. Моля някой, ако знае, да сподели.
За плуването не съм толкова навита, най-вече заради хигиената на басейните.
Иначе и ние се присъединяваме към клуба на туптящите сърца.
Heart Eyes

# 399
Най-проблемните части са корема и гърдите, които започват да се уголемяват още в началото на бременността. Гърдите и корема не трябва да се галят и масажират докато сте бременни, защото това предизвиква контракции, така че мажете се по-набързо и без много втриване и масажиране
ioana1502
не си много права, ама това си е мое мнение де,аз с първата си бременност в момента в който видях 2 чертички веднага почнах да си мажа гърдите с мазен крем, има в нета масажи за стимулиране на кърмата, и така цялата бременност до последно, не съм пропускала ден, предимно вечер преди да заспя, но не галене а хубав масаж от основата се издърпва-избутва към зърното и така само на гърдите поне 5 мин,отделно масажа от страна на съпругат ми Embarassed и така болки съм нямала никога там, сега също така правя, болките са точно защото се получава това напрежение там, трябва им масаж. Мойте гърди вообще не са се уголемявали през бременноста нито после като родих, то просто няма накъде повече, и без това си нося чашка Е, а не съм дебела Embarassed
 P.S -кърмих на поискване до 1г и 8 м първото,като редувах по 1 гърда на всяко кърмене, никога не съм се доизцеждала, после малкото само се оотби.

# 400
  • Сидни
Дх, Анелия Минева,
тояет пост малко ме успокоява, защото и аз съм от цицорестите мадами, с чашка между Ц и Д и постоянно си мисля как ще съм след няколко месеца ходещи цици, аз така и така не си ги харесвам ( винаги съм мечтала за малки цици, на които всичко им стои добре, ама не, нямам късмет), кой знае на какво ще заприличат след раждането  Sad Cry

# 401

Спите ли по корем? А до кога смятате да спите по корем?

с предната бременност спях по корем до 7месец, понякога бебето ме изритваше и се обръщах. и сега спя по корем. обожавам да спя по корем

# 402
кой знае на какво ще заприличат след раждането  Sad Cry

грозна гледка. като уши на кокер шпаньол. аз съм с голям бюст. добре,че сега съм бременна пак, че да се поналеят малко....

# 403
  • Сидни
хахаха страхотно  ooooh!

# 404
аз кърмих до 1.1г. сама се отби. давала съм и от двете гърди да суче на кърмене. мазах се в началото на бременността с олио против стрии на юсерин. после направих мазило - зехтин екстра върджин с кори от портокал и лимон - обелени само горния слой с белачка за картофи и нарязани на тънки ленти. не знам от това ли но нямам нито една стрия. мажех се върху мокра кожа в банята; на гърдите имам стрии. друг вариант за домашно мазило е зехтин /свинска мас е по добре, но не попива толкова лесно/ със ванилия.
също с невен е хубаво много. аз съм си купила сух невен цветове и мисля да си направя със зехтин. ще го накисна да постои и ще го прецедя след ден , два. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46156.0 има тема тук
подходящо е за бебета

Общи условия

Активация на акаунт