Априлки 2014

• 41 231
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
Алена, много ти благодаря за препоръката! Удобно ли е да ми кажеш какви проблеми забеляза при теб Врагалева? Ако искаш на л.с.

Някой знае ли филмче или клипче с гимнастика за бременни? Искам да правя нещо.

ами аз съм с конизация, след манипулацията - макар и лазерна - безкръвна - хирургът ми каза, че непременно трябва да казвам на гинеколозите, при които ходя и винаги си ходя с епикризата и с това започвам. Има риск от слабост на шийката на матката .... да се скъси, отвори и до там (бебето "пада" - т.нар късен аборт), обикновено се случва втори триместър. Сред обичайните мерки е серклаж, шийката се зашива, като кесийка; също се следи за обстоятелства, които повлияват в посока скъсяване - например инфекции.

Когато споделих всичко с лекарката по каса - измери шийката 4,2 см, каза, че не е мека и толкова, а това трябва да се следи изкъсо - не просто веднъж в началото, когато няма проблем. Също споделих , че имам неразположение - течение ..... изписа някакви глобули и толкова. Прецени, че друго не е нужно, нито да се следи, нито да се предприема.

Врагалева измери шийката през няколко седмици - първият път беше паднала на от 2,9 см, писле на  2.2 см ..... прогресивно скъсяване, обаче вече бях в 19 г.с. и беше късно за серклаж, много е рисковано; настоя от кабинета да постъпя веднага в болница, без да си ходя у дома - аз исках да отида на работа, после да се прибера, да помисля  и т.н.  ooooh! ; помогна да ме приемат веднага и да ме подготвят за манипулацията на др. ден ... няма да те занимавам с продължението - имаше достатъчно драми, но в крайна сметка имам син  Blush

оказа се, че имам и сериозни инфекции, които са довели до скъсяването ..... основният лекар е трябвало още в 12 седмица да направи нужните изследвания - какви са инфекциите - не просто да ми изпише нещо за слагане и да следи шийката .... а това, което правят е да ти мерят корема, кръвното и килограмите  ooooh! ooooh! ooooh!

Тя още с първото посещение ми назначи терапия, която пренебрегнах, защото слушах основния си лекар (по каса), в крайна сметка същата терапия ми бе назначена и от лекаря, който ме пое след серклажа и шийката - както беше паднала до 1 см след серклажа се възстанови до над 3 см ....

Много е важен лекарят  Peace   аз минах през 5 лекаря, докато намеря своята .... от тогава си ходя само при нея  Blush и Врагалева ми е алтернатива и второ мнение  Peace

# 436
кога ще ходите на ФМ  и БХС ?  аз с предната бременност ходих в 12 седм на БХС , а на ФМ през 2ри триместър. моята док каза , че не е необходимо на 3те ФМ да се ходи , понеже съм млада. ходели на трите жени над 35 . ходих в Темелков

# 437
  • в 1001-та нощ
ФМ - не е до младост  Peace ще направя и трите  Peace

Ще ходя и на трите, да не говорим, че преживяването е много вълнуващо  Blush

# 438
ами така ми каза, а и че съм здрава , и че нямам нужда. нещо такова. освен ако не искам да си давам парите да погледам бебето... ние го гледаме всеки път при нея/ а на 2ра се ходи , понеже док гледа органите дали са се развили правилно, таза, гръбнака, главата и така... /

# 439
  • Сидни
И аз мисля да правя всичко, което се прави... е за амниоцентеза не знам.
Аз ходя в МЦ Св. Димитър при д-р Йонкова и съм много доволна за сега.  Sunglasses

# 440
И аз мисля да правя всичко, което се прави... е за амниоцентеза не знам.

това даже не съм го чувала... дали са ми го правили с Роси ?

напомняме , че си имаме априлска групичка във ФБ, който иска да се включи , е добре дошъл   https://www.facebook.com/veronika.masleva?hc_location=stream тя ще ви добави ако решите, групата е тайна, може само членовете да виждат какво е писано

# 441
кога ще ходите на ФМ  и БХС ?  аз с предната бременност ходих в 12 седм на БХС , а на ФМ през 2ри триместър. моята док каза , че не е необходимо на 3те ФМ да се ходи , понеже съм млада. ходели на трите жени над 35 . ходих в Темелков

Доста несериозно звучи, че понеже сме млади, не е необходима ФМ.
Първата ФМ е в 11-14г.с. , на нея се мери нухалната транслуценсия и тези размери се взимат предвид при изчисляване риска на БХС, така че не знам как се прави БХС без ФМ преди това.

"Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.

Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун. Плодът обаче е твърде малък между 11-14 г.с., което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността. "

Втората ФМ 17-23г.с. се извършва след пълното развитие на органогенезата и с думи прости позволява обстоен преглед на всички вече изградени органи:
"Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен ехографски преглед през бременността. Специализираното ултразвуково изследване в този гестационен срок позволява внимателно оглеждане на всички органи и структури на плода, вкл. преглед на феталното сърце (т.нар. фетална ехокардиография), както и на лицето на плода. По правило феталното сърце и лице са трудни за оглед в по-ранните срокове на бременността. Следователно, между 18-23 г.с се изключват или установяват по-голямата част от възможните за диагностициране структурни аномалии на плода. В допълнение, в този гестационен срок се извършва и ехографски скрининг за хромозомни аномалии на плода, както и ехографски скрининг за преждевременно раждане чрез измерване на дължината на маточната шийка. В някои по-редки случаи е показано и Доплерово изследване на кръвотока между майката и плода.  "

Третата ФМ - 28-32 г.с. : "Феталната морфология между 28-32 г.с. (оптимално около 28-30 г.с.) е третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои дефекти по начало имат по-късна изява и практически могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Допълнително предимство на специализираното ултразвуково изследване между 28-32 г.с. е възможността за адекватна оценка на темпа на фетален растеж и развитие, както и извършването на някои високо-специализирани ехографски прегледи като Доплерово изследване на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация. Поради напредналия гестационен срок обаче, значителната калцификация на костите и често неблагоприятното разположение на плода, ултразвуковото изследване в трети триместър има и своите ограничения. "
За третата съм съгласна, че може да се пропусне, поради факта, че плодът е в твърде големи седмици и дори да се открие аномалия е късно за всякакви действия.

от тук :  http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100

# 442
  • в 1001-та нощ
Дианче, нямам ФБ одтъп от офиса, ако не забравя - довечера - ще се включа

Не искам да те настройвам кофти, но не бих се доверила на твоя лекар - за каквото и да е  Blush

Амниоцентеза се прави, ако има сериозни основания за съмнения, че плодът има увреждания; взима се течност от сака, в нея има секрети от бебето, които се изследват - за да се потвърдят или отхвърлят съмненията. Процедурата е рискована и не се прави "просто за проверка"  Peace

# 443
  • Сидни
Alena,
"Не искам да те настройвам кофти, но не бих се доверила на твоя лекар - за каквото и да е  Blush"
Това за мен ли беше? Cry

# 444
Alena,
"Не искам да те настройвам кофти, но не бих се доверила на твоя лекар - за каквото и да е  Blush"
Това за мен ли беше? Cry

.... моята док каза , че не е необходимо на 3те ФМ да се ходи , понеже съм млада. ходели на трите жени над 35 . ходих в Темелков

За тази "лекарка" според мен беше изказването на Алена, което напълно подкрепям.  

# 445
Алена, това е наистина добра референция. Справила се е адекватно и не те е претупала набързо. По каса наистина като че ли разчитат на това, че се следиш и другаде. Аз също смених много лекари с първата ми бременност, а когато се съберат много лекари, които не проявяват нужното внимание, могат да се случат и доста бели...

# 446
  • Сидни
 Party
А вие смятате ли да правите амниото при всички положения?

# 447
Браво на момичетата, които са намерили "своят" лекар.  На останалите - късмет и дано да го намерите.
Не знам какво ми става, но вече дънки, панталони и поли не ми стават при корема. Стоя с разкопчано копче и.... цип.  Embarassed Още не ми е потвърдена бременността от лекар, а аз изглеждам или изведнъж надебеляла или бременна.
Бях забравила колко е прекрасно чувството да нося в себе си живот  Heart Eyes

# 448
  • в 1001-та нощ
Аз няма да правя амнио, освен, ако няма индикации за генетични малформации от другите изследвания.

elenaz  Peace както Гертруда се включи - коментарът ми беше за лекаря на Диана  Peace

Алена, това е наистина добра референция. Справила се е адекватно и не те е претупала набързо. По каса наистина като че ли разчитат на това, че се следиш и другаде. Аз също смених много лекари с първата ми бременност, а когато се съберат много лекари, които не проявяват нужното внимание, могат да се случат и доста бели...

Blush има една приказка - че двама полуидиоти не правят един гений - като се съберат .... та и с незаинтересованите лекари е така - и 5 да са - не компенсират един "на място"   Blush

# 449
  • София
За мен мога да кажа със сигурност,че ще си слушам доктора и ще направя всичко,което ми препоръча.При рискова бременност като моята не бих си позволила своеволия,искам да знам,че всичко е наред и най-накрая ще гушкам моето дългоочаквано щастие.Ще се следя в клиника Надежда,там,където сготвиха бебоците и живот и здраве там и ще раждам.
На мен спря да ми се гади от 2-3 дни.Чувствам се прекрасно.Оня ден свекърва ми ми подари рокля за бременни,а мъж ми като я видя и каза да я подкъся Joy ,че толкова дълга не ми била добре.Иначе рокличката е много свежа,на жълти и бели райенца и джобче отпред.

Общи условия

Активация на акаунт