Девствена след 21

• 83 906
  • 1 220
  •   1
Отговори
# 1 020
Сега васерман правят в родилното направо, СПИН не е задължително и
се заплаща. Хепатитите също не са задължителни, макар да са много
разпространени. А кръвни изследвания се правят три пъти в хода на
бременността.

И какво пречи преди това да пуснеш една ПКК, общ преглед, цитонамазка-
въпрос на самоуважение.

# 1 021
  • София
профилактиката си е профилактика, ама не и специално да си пускам, че и мъжа си да карам, защото евентуално сме решили да правим бебе. Баси, това да не е НАСА, че да трябва стерилност!

# 1 022
Кротко ся, тука има психо момент. Ми нека мъжът си пусне едни
изследвания, да има усещане, че прави нещо. Хич няма да ми е приятно
на средата на бременността да ми кажат, че имам инфекция, а да не
мога да пия антибиотици.

А инфекциите са един от факторите за преждевременно раждане.
Не е пуста глезотия- може да предотврати трагедия. Защо не?

# 1 023
Не знам при какви лекари сте ходили. Всичко съм правила като разбрах, че съм бременна. Без да чета и да се интересувам - само следвах думите на лекаря си.

# 1 024
Не става въпрос за стерилност или за недоверие, а за гарантиране на здравето, доколкото е възможно. При това, на най-скъпото за един родител - детето му. Peace

Нищо не гарантира подобно изследване (аз визирах не изследванията по време, а тези преди бременност) - нито правилната комбинация на гени, нито изобщо протичането на самата бременност, но наистина е въпрос на себеуважение и на грижа към себе си и към поколението си.
Примери бол - елементарно разрешими - моя позната забременя и се оказа, че има положителен антиген (боледувала е от хепатит преди няколко години и дори не е предполагала, че е възможно да е активен години наред) и детето се роди с хроничен хепатит или нещо подобно, та го измъчиха като бебенце. За второто й дете беше минало време, изследва се, австралийският антиген беше отрицателен - никакви проблеми.
Между другото, като студентка, моят австралийски антиген също се оказа положителен при първото ми подобно изследване, а бях боледувала от хепатит в 7-ми клас. Добре, че преди това ползвах презервативи.

Разбира се, това е встрани от темата за девствеността, но ми е странно как зрели хора обръщат нещата във въпрос на доверие, когато се касае за собственото им здраве. Още повече, че днес почти всичко е лечимо.

# 1 025
Oх, знам че е подробност, но изследването не е за СПИН, а за ХИВ.

Иначе по темата аз след 21г. бях девствена, в моята среда повечето започнаха полов живот след училищния етап или поне така мисля

това, което отчитам проблемно е твърде рано ( преди 16 напр) и твърде късно ( след 35 напр) започване на полов живот. Познавам девствени на 40 и не са много в час, по-скоро комплексни причини не само липса на секс, той е част от картинката на социална изключеност и комплексите които храни тя,  която имат в България поради факта, че са сингъл или гей и тн.
Не е лесно.

# 1 026
Не знам при какви лекари сте ходили. Всичко съм правила като разбрах, че съм бременна. Без да чета и да се интересувам - само следвах думите на лекаря си.

Ми ние сме от хората, дето гледат да не стигат до слушане на лекарите.
Четем И преди това, за да може после да слушаме лекарите по-добре.

# 1 027

Ми ние сме от хората, дето гледат да не стигат до слушане на лекарите.
Четем И преди това, за да може после да слушаме лекарите по-добре.

Ми нямаше как дародя без лекар. Евалла, че ти си могла  Peace

# 1 028
Не става въпрос за това.

Става въпрос, че в България е доста вероятно да си ходиш
на гинеколог и ако не си чела, да си влачиш хламидии, щото
трудно се затрогват да те пращат на лаборатория, особено ако
изследването е платено.

Не че лекарите не трябва да се слушат, ама те съветвам да
прочетеш романа "Цитаделата". Някои неща са още валидни.

# 1 029
Да разбирам ли, че ти е кофти - че съм имала добър лекар, на кого винаги в огромен процент съм се доверявала?  Laughing
Не, не съм от хората, които знаят всичко и имат мерак да противоречат на всеки специалист. В това число - не съм гинеколог, вярвах на моя такъв.

Не съм си правила изследвания като се запознахме с мъжа ми, не съм си правила и преди да забременея.
Не съм правила изследвания с никой от партньорите си.
Ползвам тампони и ходя на басейни.
В цитаделата вероятно е засегнато това, ще проверя...

# 1 030
На мен изследванията за всичко не ми се плащат.Гинеколожката ми пуска цитонамазки всеки път,а аз ходя 4 пъти годишно,ако няма проблем,заради хапчетата.
Партньорът ми също,защото дава кръв на всеки 3-4 месеца.
Презервативите предполагат по-голяма безотговорност - младите хора масово никога не са ходили на гинеколог.С хапчетата за да ни ги дадат, сме задължени да ни следят постоянно,кръвни изледвания и вагинални проби.

10 цента- точно затова запознах темата,тъй като наистина мине ли се нормалната възраст за губене на девственост,става много трудно.Точно защото изискванията и начините за започване на връзка се променят.

# 1 031
  • София
как така ви задължават заради хапчетата? ако не даваш изследвания ще ти спрат хапчетата ли? какви са тези работи Shocked само това оставаше, да ми контролират контрацепцията!

# 1 032
как така ви задължават заради хапчетата? ако не даваш изследвания ще ти спрат хапчетата ли? какви са тези работи Shocked само това оставаше, да ми контролират контрацепцията!

Ми нали са безплатни, имат си механизъм  Wink

# 1 033
  • София
Ние с мъжо, къде на шега, къде на сериозно, си направихме изследвания още като се събрахме.
Аз и преди това си правех редовно.
Помня че ми беше излязла някаква положителна Хламидия, която после се оказа, че не е положителна.

# 1 034

Май в белите държави като си на хапчета, искат и да те следят. Тук
влизаш в аптеката- казваш името на хапчето и го дават. Може да те
питат изписал ли го е лекар. Ама аз лично не съм срещала гинеколог,
който да ми изследва хормонални нива и после да предписва, нито
да ме следи после. Казват "Всички са хубави", после изписват това,
което им е изписано на мантата, календарчето и химикалката.

Иначе аз бих си мяткала по един хепатит от време на време- то не
се знае, ходя по ресторанти все пак, макар че няма да си правя
татуировки. Който е решил да забременява- какво пречи да направи
няколко теста, да е сигурен.

Общи условия

Активация на акаунт