Девствена след 21

• 83 914
  • 1 220
  •   1
Отговори
# 1 005
А преди бременност, не си ли правила? Партньорът ти:мъжът ти не е ли? Peace

# 1 006
Малеее, какви сме щракалки. Всички минали през кревата преди 18 години. И аз, и аз. Laughing Гинеколожката ми каза, че от морето само вагинални гъбички се хващали, ама знае ли човек.

# 1 007
  • София
И аз досега не бях искала и не ми бяха искали, но беше ясна предходната сексуална история. Сега си направихме и смятам, че е добре, защото така човек е по-спокоен, а и за мен е голям плюс, че човекът е отговорен и сам повдигна въпросът.

За папиломата с тапмон и аз се чудих, освен да е втора употреба друг вариант не виждам.  Sick

# 1 008
А всъщност ако наистина има съмнения, би трябвало човекът да си направи
2 отрицателни изследвания през 6 месеца. Но ако наистина имате чак
такива съмнения, то какво правите с този човек...

# 1 009
  • София
Е, то какво значи да имаш съмнения или да чакате да се опознаете. Все едно човек нарочно се заразява, не е нужно да е бил с много партньорки или да е мърляв, че да си е лепнал нещо.

# 1 010

При нужда написах, четеш ли?
Не съм си правила преди да забременея иначе специално.

# 1 011

При нужда написах, четеш ли?
Не съм си правила преди да забременея иначе специално.

Разбрах.

# 1 012
Е, то какво значи да имаш съмнения или да чакате да се опознаете. Все едно човек нарочно се заразява, не е нужно да е бил с много партньорки или да е мърляв, че да си е лепнал нещо.

Трябва да имаш разумно основание да смяташ, че няма да се изложи
на риск от същите болести, след като сте се съгласили да махнете презерватива.

Мен ме накараха да се тествам преди да родя- не е задължително, но
лекарят ми искаше, и то не за мен, а за да знае той какво да прави.
На мен ми е интересно, че в родилните отделения не се тества за СПИН и
хепатити...

# 1 013
Моля? Че как да не се тества, като това е от задължителните???

# 1 014
  • София
Сега остава да ми кажете, че първо сте си правили пълни изследвания, и чак после сте започнали да работите за бебе!  Crazy

# 1 015
Чак пълни не, но минах през лекари, обърнах внимание на това- онова,
не е чак толкова сложно и дълго нещо. Почти част от рутинните проверки.
По-добре параноична микробиология рано-рано, отколкото проблеми после.
И що да не пуснеш един хемоглобин...

# 1 016
Сега остава да ми кажете, че първо сте си правили пълни изследвания, и чак после сте започнали да работите за бебе!  Crazy

Да.
Все пак предпочитах да знам какво може да ме очаква. Или децата ми.

Между другото, в процес на "осиновяване" на куче сме. Правим си пълни изследвания, разбира се. На него също. Не мога да поема ангажимент за болно животно или риска да го заразя аз с нещо. За децата е още по-сериозна отговорността.

# 1 017
  • София
вярно е параноична. Става много скучно - дай първо да се изследваме, а после ще правим бебе!

# 1 018
За СПИН не е задължително изследване преди да родиш.
Сега гледам че е задължително май, но аз през 2007ма като бях бременна не съм си го правила и съм сигурна, защото колежката ми, с която термините ни бяха заедно и ходихме при един и същи доктор си го направи по желание и си го плати, а аз не съм.

# 1 019
  • София
В момента, в който наближи раждането, ме накараха да си направя и Спин, и Васерман. След установяване на бременността към средата някъде, ми казаха да си пусна ПКК и др. обичайни. Но това беше още преди да влезе в сила здравната реформа и поликлиниките нямаха лимит за изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт