Девствена след 21

• 85 483
  • 1 220
  •   1
Отговори
# 360
на Боби уж не й пука , но доста се вживява в темата ,
гледам , че е изписала колкото останалите , взети заедно : ))
но тук е мястото да си излее душата и да бъде , който поиска ...

# 361
Приоритетите на баба и дядо не са секс(и). И доста далеч от игрите.
Детето отива в първи клас с тяхната картинка за света (неосъзната,  нефилтрирана от критичност, разбира се - по-скоро прекопирана) и се оказва с по-зрели въжделения, интереси.

Следват проблеми със социализацията.
Страх от връстниците, за сметка на чувството за сигурност в света на възрастните.
оттук и емоционалното "стареене"

# 362
Кехлибарова, имаш предвид, че дете гледано от по-възрастни родители ще изгради навик и способност да общува по-скоро с хора от това поколение ли?
По принцип има такива...твърдения(поне по Семейна педагогика съм ги учила), че възрастта на родителите влие върху способността на детето да общува с връстници.Попива ценности от друго поколение и би могло да има трудности. Затова е хубаво и да има по 2-3 деца.За да могат двете да общуват и да се учат едно от друго, иначе детето свиква само с възрастни вкъщи. както и ако е с един родител, е най-добре в живота му да има мъж(ако си има родна майка), който е на приблизителната възраст на майката/истинския баща. В краен случай дядо, но е хубаво на възраст да е по-близо до тази на родител.
Поне това съм учила и помня.Но е в сферата на възможностите и вероятностите. Те казват и, че само дете може да се разглези, да е твърде егоцентрично и да не може да общува с връстници...но има и изключително много доказателства за другия вариант.

# 363
  • София
е, да, ама през пубертета всичко започва да си идва по местата - шушукане с приятелки, мръснички вицове, криене... Ох, започвам да се чувствам странно с това на 40, достопочтена майка и съпруга, да обяснявам на 20-годишно момиче колко е в реда на нещата момичетата в пубертета да си шушукат и вицове..., и че през студентските години е нормално да зарежеш за една седмица всичко и да се  затворите с гаджето... Май аз трябваше да съм с пенсионерското мислене и да се възмущавам от разюзданите днешни млади.  Thinking
Има някои щуротии, които е добре човек да ги направи на млади години, за да не го подкокоросат на стари, че тогава е по-лошо. Дето викат хората, който не се е находил на младини, наваксва на старини.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 00:10 от Andariel

# 364
*Belle-Etoile* , да, нещо такова имах предвид.
И не "поколение", а по-скоро навици, разговори, стил на поведение присъщи на възрастните. Дори може да развие мнимо някои от техните болести, болежки. Абе, кофти като цяло.
И тъй като е родено късно, вероятността да има много по-голямо братче или сестриче, е значителна.

Andariel, права си за пубертетските трепети, но колелото вече се е завъртяло, затворил се е "омагьосаният кръг"...
И не мисля, че младата ти емоционална възраст и поривите ти да се радваш на живота (с една дума - виталност) е странна, напротив! Simple Smile

# 365
Бел това е малко историята на другото момиче,за което говорих..Родителите й са на 60 сега,и има 15 години по-голям брат.Страшно инфантилна в отношенията си с хората - иначе е социална.
И ние имаме като предмети психологии и е страшно интересно (поне за мен) да се види как излизането от рамката води до проблеми в отношенията с другите индивиди.

Боби,наистина приличаш на майката на Ленърд Grinning
Ти ще видиш за себе си когато откриеш секса дали наистина те привлича,защото индеферентността с която подхождаш,говори за слаба сексуалност.
Единственото нещо което искам да ти кажа,ако допуснеш и партньор (защото ако слагаш на първо място само кариера,повярвай ми мъжете искат повече внимание и от жените) той да е на същата сексуална вълна...ако избереш връсник разбира се

# 366
Цитат
Страшно инфантилна в отношенията си с хората - иначе е социална.

Точно.
Инфантилна - в смисъл на наивна, нали? "Чиста душа"

# 367
Явно родителите са допуснали някакви грешки във възпитанието, отношението си към нея. Защото аз имам познат на моята възраст, който се ражда случайно, когато майка му е на 45.Родителите имат голяма дъщеря, не са искали второ дете.Но забременява и ражда.Сестра му е с около 20 години по-голяма от него, има племенница с година по-голяма от него  Laughing Възрастта на родителите  му е повлияла...личи си.Много е зрял за годините си, спомням си, когато бяхме деца беше много сериозен, възпитан, но не като мирно и послушно дете, а някак по по-особен начин.Едни зрели разсъждения, галантно отношение.Целуваше ми ръка, всеки път като се видим(и все още). Има си приятелка още от пубертета, много време са вече заедно. Та ако му е повлияло, то е било в някаква положителна насока.Поне привидно.
Но той си имаше за сестричка племенницата.Със сестра си не са близки, тя му е като леля.
Имам и една приятелка.Тя е родена, когато по-голямата и сестра е на 15. Не е близка с родителите си, възпитавала я е сестра и. Тя и е държала сметка за излизания, удряла и е шамари за момчета и оценки.В момента живее в дома на сестра и, мъжът и...има и племенница. Родителите и са някъде си, тя много не ги дири за нищо.  

Тези неща се отразяват, но не винаги в някаква отрицателна посока.А и е възможно да се компенсират някак и сякаш детето не е расло при такива условия и различна от стандартната семейна среда.

# 368
Нещо такова - сексът за нея представлява целувката на спящата красавица и принца.А е на 21...

# 369
Аз мисля, че криво пиша, други малко криво четат, трети добават неща, които никога не съм писала.
Никъде не съм написала, че мисля, че секс и връзки, или още повече приятелства пречат на образованието. Написах, нека се самоцитирам, "Защо пък "сексуална страст" трябва да се проявява чрез замяна с нещо друго", т.е. ако на 20 не би пропуснал ангажимент от какъвто и да е тип (образование, работа) заради причина различна от здравословен проблем, това означава, че не си способен на "сексуална страст" или още повече означава, че изпускаш квинтесенцията на живота? 
За мен лично много по-лоши неща от хора без работна етика и мотивация няма. По-лошо е и от девственица. По-малко лошо от сериен убиец, но не много. Но всеки си има разбирания. Нямам светоусещането, че хората, които не работят по 27000 часа годишно (минимум) са изпуснали чудото на живота. Не бих се и опитвала да ги убеждавам в това.

А възрастните също не прощават различността. Вижте тук колко много хора предполагат каква е матрицата на живота, даже се чудят дали да не се опитат и да се разполагат с чуждия без покана. Ако това не стане поне да дадат непоискан съвет...или пък два.

Андариел, къде съм казала, че намирам за ненормално "момичета в пубертета са си шушукат и разказват мръсни вицове", или пък "да се затворите с гаджето"? От къде измисли, че намирам за ненормални мръсните вицове?  Laughing Да се затвори с гаджето в свободното си време даже намирам за крайно положително.
Казах, че идеята, че една 20-годишна жена е фригидна (поне с болестно ниска сексуалност) или с пропиляно студентство (защото то си е за това), ако не реши да не ходи на работа и лекции цяла седмица е напълно безумна. Намирам лошата работна етика за неприятно качество, "ненормална" не бих казала. Между двете има сериозна разлика, нали?
Думичката "нормална" обикновено не използвам, особено в контекста на чуждо поведение. Не мисля, че е моя работа да съм мерка - теглилка. Предпочитам да оставя диагностицирането на психиатрите.

Както и да е, включих се в темата, за да кажа, че романите не са виновни за нечия девственост. Сега, когато ми направите една подбробна и професионална психоанализа ще бъдете неимоверно по-близо до истината (ако има универсална такава).

# 370
Работната етика е хубаво нещо, но не природно зададено.

# 371
Нещо ураган ли е минал та е по изгладил гънките или те никога не са били особено дълбоки?  newsm78

Много глупости се изписаха и продължават да се изписват. Откъде ви идват на "ум" (или каквото там ви има в главниците).

Оставете девствениците на мира. Хич, ама хич не е ваша работа дали, или, кога ще им се случи. Не създавайте на момичето комплекс. Не е престаряла - на 20 години е.

Спрете да обсъждате и децата на по-възрастните родители. Много от тях със сигурност ще ви сложат в джоба си в много отношения.

Може да сте млади, но сте задръстени с предразсъдъци. Баба ми беше по-широко скроена от вас! То бива глупости, но последните теми в този форум са просто безумни! Откъде се взе този прилив на LaLoLiтки, така и не разбрах.

# 372
А остава ли ти и свободно време,Боби?И че като тръгнеш на работа,ще имаш и още по-малко?
Аз и работя и уча и пак съм далече от мисълта,че след като завърша личният ми живот ще се подобри,дори напротив

# 373
  • София
няма проблем, животът си е твой! Вероятно е и до темперамент.

# 374
Аз и работя и уча и пак съм далече от мисълта,че след като завърша личният ми живот ще се подобри,дори напротив

Ах, ла франсез, какиното...  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт