Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 7

• 53 725
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Днес бях на преглед, за да ми изпишат стимулацията за ИМСИ и доки каза, че е доста тънка лигавицата ми, за да има бременност. А на мен от 2 дена страшно ми се повръща и не спира изобщо. Правих си 4 дена преди цикъла тест, но вечерта и беше отрицателен.
Сега се чудя, дали мога да имам надежда.  Praynig

Тити, при един от случаите, когато започнахме опит за инсеминация чак, когато приключи цялата стимулация се установи, че не е пусната микробиология. Съответно се оказа, че има бактерии при половинката и си останах със стимуацията и само дето изпих всичките тези хормони.  Tired
И сега се притеснявам да не се получи същото, при положение, че преди 2 седмици бях на преглед и изрично попитах, дали са необходими нови изследвания преди да започнем ИМСИ-то.

# 556
Момичета, нормално е да се назначи стимулация за ИМСИ без микробиология на мъжа?

И още нещо, много ли е тънка- лигавица 11 мм. два дена преди цикъл, за да има евентуално забременяване?

Моята преди инвитрото беше 11... резултата в подписа  Peace

Ама за микробиологията незнам, и двата пъти му пратиха

# 557
  • София
Доки ми обясни, че ако има забременяване лигавицата е поне 15 мм, а моята е само 11, за това загубих много надежда да се е получило и този месец.

Само това гадене не мога да си обясня, нямам никакви други симптоми.  Tired

# 558
  • София
Имам какво да споделя по въпроса за МБ , но ще го направя на ЛС

единственото, което ще си позволя да кажа тук :
без значение в коя клиника си , пациентите сме на конвейр и сме им в повече на лекарите, така че е нормално да допускат пропуски.
Така, че мили момичета след като знаете какво е необходимо да направите преди започване на поредния ин витро опит, просто настоявайте за дадените изследвания или ги пускайте на своя глава  Peace

# 559
  • гр. София
Аз също на последния преглед на 19 ден  бях с 11 мм
Скрит текст:
пък днес видяхме сакче
.
Пращай ТМ да прави за всеки случай една МБ.

# 560
  • София
Благодаря ви, момичета прекрасни!  Heart Eyes Hug

Шоколадче
, пратих го, още утре ще я пусне.  Peace
Дано и аз да се похваля със същото.  Praynig

# 561
  • гр. София
Иля, стискам ти палци.  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 562
  • София
Иля, като имаш съмнения защо не си пуснеш едно чхг ? така ще ти е напълно ясна картинката Simple Smile

И ти пожелавам чудото на Шоко  Hug

# 563
  • София
Тити, и на двете пожелавам чудото на Шоко.  Praynig Praynig Praynig

Охх, нали знаеш, колко ме е страх от игли, един рев пак ще ударя в кабинета, ще се треса на стола без да могат да ми вземат кръв, за това търпя и не отивам.  Blush ooooh!

# 564
Записвам се в темата - за да следя коментарите. Моята най-близка в момента избира клиника, а аз помагам с каквото мога, когато тя няма време да чета. Пожелавам на всички ви много успех с процедурите и бебчета

# 565
  • София
Сега се разчетох за антралните фоликули и изчерпан яйчников резерв, не съм правила това изследване.
Този месец имам 9 антрални, малко ли е за ин витро?
Прочетох, че тази бройка фоликули означава, че имам намален яйчников резерв.  Sad
Обикновено образувам 10/12, но сега имам 9, точно за опита по- малко.  Tired

Охх, започнах с притесненията, до сега си бях напълно спокойна, но след като вчера ми изписаха стимулацията днес вече ми е много нервно и разстроено, от това, което прочетох.  Cry

# 566
  • гр. София
Не, добре ти е. За ИЯР може да се говори когато бройката е значително по-малко, както и чрез изследване на определени хормони.
Яйчников резерв е термин, използван за описване броя на яйцеклетките с добро качество, останали в яйчниците на жената. Жената се ражда с приблизително един милион яйцеклетки и с течение на нейния репродуктивен живот броят на яйцеклетките значително намалява вследствие овулациите и атрезията на яйцеклетките. Само около 400 яйцеклетки за целия репродуктивен живот на жената достигат до овулация. Остaналите яйцеклетки загиват чрез естествената програмирана клетъчна смърт (апоптоза). Процентът яйцеклетки, които загиват чрез апоптоза, варира при отделните жени и затова менопаузата при различните жени настъпва по различно време (на различна възраст). Оценено е, че най-малко 10 процента от жените ще имат по-бърза загуба на яйцеклетки, водеща до критично намаляване на яйчниковия резерв в средата на 30-те им години. Яйчниковият резерв може да се установи чрез изследване на определени полови хормони – Анти-Мюлеров хормон (AMH), Inhibin В, FSH, LH, Estradiol и чрез определяне броя на антралните фоликули (AFC).

# 567
Иля , не се вкарвай в разни мисли и страсти. Спокойствие трябва в момента. Знаеш, че за успеха е нужна една яйцеклетка! Успех и спокойствие ти желая!   bouquet

# 568
  • София
Шоки, Биси, благодаря ви момичета за успокоението!  Hug

Май трябва да се прехвърля в темата за ин витро, за да не пълня темата с моите въпроси.  Blush

# 569
  • гр. София
Ела.  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт