Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXIX

• 61 611
  • 717
  •   1
Отговори
# 165
Ех, как чаках някой да започне да коментира Adore Simple Smile.
За мен в началото доста бързо се развиха нещата (но аз съм си консерва по принцип). Нелогично и бързо ми се стори и формирането на втората двойка. И някак невъзможността да се откажат един от друг също ми беше неубедителна. Много спокойно и двете приемаха нещата, нямаше драма.
Което не означава, че филмът не ми хареса - напротив. А мястото, на което живееха, ех.... как им завиждам....
Песента вече слушам като замаяна:
 http://vimeo.com/8205387

# 166
И за мен също не беше трудно гледането без субтитри. Напълно разбираем, въпреки акцентите.

Към сценария имам маса забележки.

Не си направих труда да се поинтересувам от сценариста, но цялата атмосфера от самото начало така ме грабна, че бях като омагьосана. Всичко е представено много нежно и красиво. И голяма роля за това ми чувство изигра океана, водата, да. Наслаждавах се също на Робин(невероятна жена, толкова магнетична) и Наоми.

Относно "бързото" формиране на двойките,
Скрит текст:
все пак те са заедно цял живот, били са близки през цялото време(дори на мен ми се стори необичайно за млади мъже на тяхната възраст да прекарват толкова време и по този начин с майките си, обсъждането на собствените ти анатомични особености пред сина и ти приятеля му, ми бяха малко прекалени), момчетата най-вероятно са били привлечени отдавна от жените. Та втората двойка се формира от каприз, на принципа, щом те могат да си го позволят, защо не и ние. Докато при първите си имаше любов през цялото време.

# 167
  • Belgium
Според мен втората двойка в Adore се форимира изцяло на база да си отмъстим на другите, един вид да им го върнем.

Скрит текст:
Но пък не ми звучи никак логично двама млади, здрави мъже цял живот да са привлечени от по-възрастни жени. В реалния живот това си е временно явление и винаги приключва с намирането на по-млади партньорки. А и така лесно да пуснат децата си да бъдат отведени също не ми е обяснимо. Внушението е, че могат да се откажат от всичко друго в живота си, но не и от връзката с майката на приятеля си.

# 168
Гледах Blue Valentine

За мен този филм се развиваше много мудно, нямаше кой знае каква емоция в него.
Общо взето не оправда очакванията ми.
Като чета коментарите в замунда, виждам че е харесван, но аз лично не открих
това което очаквах.
Все едно  самата история беше недоразвита, нещо липсваше
Не ми хареса и играта на актьорите, особено на Раян Гослинг. Изглеждаше така все едно
му е безкрайно отегчително.
Също така не разбрах и връзката между заглавието на филма и историята в него.

# 169
  • София
Да, харесван е и тук. Доста дълбок. Можеш да се разровиш назад да прочетеш какво сме коментирали.

# 170
Blue Jasmine (на кино), препоръчвам.

# 171
  • в морето до колене
Тина, кажи за Кейт Бланшет. Наистина ли е толкова добра, колкото чета?

# 172
Наистина, да. Много, много добра. След края на филма се усещаш, как още жалиш за разбитата душа на Джазмин, още виждаш празният ѝ, постоянно пълен със сълзи поглед...

# 173
  • в морето до колене
Ъгх, благородно завиждам, значи.

# 174
Дебнете, по кина, по торенти... чичо пак е направил хубав филм. Дълбок и тъжен, този път. Реално, той винаги захапва сериозно, па макар и да изглежда, че снима некви комично объркани олигофрени.
  Мотото на филма е поговорката Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи.
Няма да се отвивам с писане, за да не издам нещо. Гледайте и ще коментираме.

Очаквайте обичайното от него, филмът отново ще ни раздели на два лагера. Тези които не харесват нещата на У. Алън, сигурно няма да харесат и този филм. За някои може да е муден и скучен, пълен с логорея... За мен си беше наслада.

# 175
  • в морето до колене
Ммммм, тези с логореята много си ги обичам.  Wink

Само дето на кино в България не е ясно, кога ще дойде... По торентите май също няма да е скоро.
Нищо де - ще дебнем.

Благодаря, Тина.

# 176
Дано да дойде за Киномания-та  Peace

# 177
  • срещу двата комина :)))
Pain and Gain - това го загледах само заради мъжа ми, но се оказа че изобщо не е лош. История по истински случай, която е толкова абсурдна, че не можеш да повярваш какво се случва. Хареса ми насмешката ,с която беше направен целия филм  Wink

Kick-Ass 2 - определено първия е по-добър, иначе всичко си е каквото можеше да се очаква. Майтапите ми дойдоха малко по-просташки, отколкото беше нужно ... абе нещо пресолиха манджата, особено с намека за 3та част  Tired

# 178
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Прави ми впечатление, че в последните години Уди Алън е много продуктивен.

# 179
Ми бърза човека, че не се знае колко му остава (пепел ми на езика)

Ако се появи из торентите, свиркайте моля.

Общи условия

Активация на акаунт