Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXIX

• 61 524
  • 717
  •   1
Отговори
# 420
  • В царството на игрите:)
"Like crazy" ....Остави ме без думи Peace

# 421
  • Бургас / София
Запис и аз мисля да ходя на Ръш, а последният филм които ме грабна  е Зрителна измама, напоследък само бози излизат..

# 422
  • София
21 грама - доста тежък филм, но ми хареса. Наоми Уотс е страхотна, Шон Пен също  Peace
Лондон - отново разкъсан сюжет, напомнящ на горепосочения. Темата обаче е различна, но според мен също тежка. И този препоръчвам!

# 423
  • Пазарджик/Лондон
По ваша препоръка изгледах няколко филма, благодаря  bouquet!

Olympus Has Fallen - съвсем приличен екшън, хареса ми. Джери Бътлър -  Heart Eyes.

Зрителна измама - също много ми хареса, не се усетих кой е вътрешният човек, та ми беше интересно Wink.

# 424

La terre outragée - къс история  от историята за аварията в Чернобил. За това, как продължава живота, за това какво се е случило и какво е било в първите часове след самата авария. Тъжен филм, зловещ, филм за призраците на едно минало...

Препоръчвам го и аз, хареса ми!

# 425
  • София
"Like crazy" ....Остави ме без думи Peace
Ooo много готино беше това филмче  Heart Eyes

Runner Runner http://www.imdb.com/title/tt2364841/?ref_=nm_flmg_act_4
Хареса ми  Peace Бих го определила като идеален за съботно кино, но не повече. 6/10 оценка от мен.

# 426
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Когато любимият ти актьор препоръчва любимите си филми с една от любимите ти актриси, няма какво друго да направиш, освен да гледаш Grinning

Short Cuts е великолепен калейдоскоп от малки истории в големия град- циничен, саркастичен, мъдър. Робърт Олтман както винаги не разочарова- събрал е изумителен каст и е направил още по-изумителен филм, в типичния си остър стил.

Far from Heaven- приказен филм, убийствена Джулиан Heart Eyes

# 427
House Hunting - http://www.imdb.com/title/tt1608368/?ref_=sr_1
Този е много добър

# 428
  • Belgium
Най-после да препоръчам с чисто сърце: Stuck in Love (на някои места е със заглавие Writers - http://www.imdb.com/title/tt2205697/?ref_=sr_1).

Страхотен филм за отношенията в семейството и как децата приемат развода, а също така и за това какво е да бъдеш писател - начинаещ или вече утвърден.
Каста също е изпипан: Дженифър Конъли и Грег Киниър са страхотно вече разведено семейство. А Лили Колинс, от която бях запомнила основно веждите, тук показва добри артистични заложби.  Много приятна закачка беше и моментът, в който на сина на главния герой се обади любимият му писател - самият Стивън Кинг  Wink

И един досаден филм: The Internship (http://www.imdb.com/title/tt2234155/?ref_=fn_al_tt_3) - не знам дали Гугъл са дали пари за този филм, но ако е така, не е зле да си ги поискат обратно.

# 429
  • в морето до колене
Най-после да препоръчам с чисто сърце: Stuck in Love (на някои места е със заглавие Writers - http://www.imdb.com/title/tt2205697/?ref_=sr_1).

И аз се присъединявам към препоръката. Също с "чисто сърце".  Grinning

Да се отчета за Rush.
Хубав филм. Препоръчвам!

Интересна история. Много е хубаво, когато драматичните ситуации са си взети от самия живот, а не ги е измислил някой сценарист.  Simple Smile И в живота двама души/мъже/спортисти могат да са съперници и да са в непрекъснат конфликт, без непременно единият да е "лошият", а другият "добрият". В измислените сценарии това май много трудно се получава... А тук авторите не вземат страна. И двамата герои са показани като отдадени на страстта си към шофирането. "Лунатици" и двамата, но всеки от тях по свой начин. (За самите ситуации и конфликти няма да навлизам в подробности, щото предполагам, че повечето зрители, които не са големи фенове на Ф1 като мен, не са запознати в детайли. Нека да има елемент на изненада, за когото това е възможно.) Питър Морган и Рон Хауърд не работят за пръв път заедно и мога да кажа, че взаимодействието на давамата главни герои тук доста се приближава до това във Фрост/Никсън.
Сценографът също работи с Хауърд от години, та предполагам не са имали проблеми да се разберат тримата как точно да бъде показан светът на Формула 1. И са успели да го покажат професионално и едновременно с това достъпно. А колкото до костюмите - един интересен елемент от "противопоставянето" на двамата главни герои примерно е фактът, че в половината и повече общи сцени, които имат, двамата са И облечени различно. Много по-отдаденият на работата и колите Лауда е много по-често в състезателен костюм, докато бохемът Хънт е по-често цивилен.
Интересни герои. Ники Лауда малко по-добре описан, Джеймс Хънт малко по-схематичен ми се стори, но пак добре. Съответно Крис Хемсуърт повече разчита на външност и по-малко на игра. Но Даниел Брюл е чудесен. Неговата игра е един от големите плюсове на филма. Между другото външното сходство с двамата прототипи е наистина много голямо.
Добра режисура. Въпреки че ми беше една идея по-уморително голямото количество близки планове - части от колите, ръце на кормилото, крака на педалите, лица... - накрая осъзнах, че именно този начин на показване допринася много за нагнетяване на напрежението в нужните моменти от филма. И не трябва да разбираш от коли, за да усетиш тръпката на автомобилното състезание. Рон Хауърд не е режисьор-експериментатор, та няма нищо прекалено. А и монтажът е много добър за целите на точно тази визия, която той е избрал.
Музиката на Ханс Зимер също е много органично допълнение към визията, която постига оператора. Антъни Дод Мантъл ми е по-познат от цветните вселени на Дани Бойл и тук бях изненадана да видя как успешно се справя с нуждата от по-мрачна визия. (Което е наложително, защото и двата най-драматични момента във филма са на фона на дъжд и сиво облачно небе.)

Накрая две думи за слабостите.
Първо - женските образи. Много схематични и на места дори излишни... Вярно е, че те служат основно да помогнат за характеризирането на главните герои, но все пак можеха малко повече да се постараят.
Второ - в началото на филма има текст зад кадър, в който двамата герои се редуват ... и това някак допринася за идеята да бъдат представени ситуациите "и от девете гледни точки" (т.е. екипът да не взема страна). После този текст изчезна. И се появи като кръпка накрая... И по мое мнение направи финала даже още по-декларативен... пък той и без това си беше такъв.
Което е и моето трето - финалът ми се стори ненужно обяснителен. Информативен наистина, но според мен излишен.

С две думи - не е чак на нивото на "Красив ум", но е достатъчно добър филм. Мисля, че има реални шансове да бъде в топ 15-20 на годината примерно...

Упс, аз пак се поувлякох  Embarassed - ама вие си ме знаете, де.

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 15:39 от мячик

# 430
  • в сърцето на един мъж...
Их, Мяч, точно този коментар чаках Hug Мисля, че подобно нещо има и във филма за Аертон Сена - същите тези сцени, за да се усети духа на формула 1. А предполагам какво е въздействието на филма върху чистите фенове Simple Smile Щом самия Лауда е казал, че едва сега вижда всичко реално... Сега още повече нямам търпение да го видя този филм. А Даниел Брюл е много много талантлив немски актьор Heart Eyes

# 431
  • София
Disconnect - филмът е точно това, което очаквах. Социални мрежи, чат с непознати и последствията.

# 432
  • срещу двата комина :)))
да се отчета и аз :

Carla  крими филма за убийство в Гърция. Не е лош, но не е и нищо невиждано. Най-хубавото са плажовете и Фасбендър на плаж  Laughing

Angel - красив и тъжен филм за пропиляването на един живот в преследване на мечта, която накрая се оказва безсмислена. Или с други думи : Внимавай какво си пожелаваш, че може да ти се случи  Wink Препоръчвам.

Wedding Belles - историята на четири приятелки,седмица преди сватбата на едната. Сценарист е Ървин Уелш, така че можете да си представите колко луд, ексцентричен и прекрасен беше. Най-трудното беше да се оправя с този ужасен шотландски акцент, тъй като субтиртри не намерих никъде  Laughing

Hunger- за този филм искам да напиша малко повече от обикновено. Много дълго време го избягвах, защото бях останала с впечатлението, че е някаква псевдоартистична глупост и гледането му ще бъде изключително трудно ( не съм от хората , които обичат дълги протяжни сцени, в които нищо не се случва ). Но поради егоистичното ми желание да изгледам филмите, в които участва Фасбендър, се предадох.
Още от първите сцени ми направи впечатление колко красиво е заснет филма. След това около полочин час се показваха ужасиите, които са си причинили, и са им били причинени, затворниците от ИРА за да им бъде признат статута на политически затворници. След няколко порива за повръщане ( това не трябва да ви спира да гледате ) се стигна до сцената на разговора между Боби и свещеника ... и там просто се разбих от кеф... Не мисля, че съм гледала дрга подобна сцена до сега ... Около 16 минути само разговор между двама човека, без промяна на камерата, само те двамата си говорят. За мен тази сцена преобърна филма, почуствах и болката на Боби, идеите му, както и стената с която се сблъсква, страданието на него и приятелите му ... След това вече нищо не беше същото.
Не искам да разказвам целия филм, но ви препоръчвам горещо да го гледате. Но имайте предвид, че филма не е лесен и не е лесносмилаем... И ако случайно не ви хареса не го принизявайте като това мнение, което прочетох в IMDB
Скрит текст:
Look, maybe I just don't get it but am I the only person who found this to be very poor film-making?The subject that the film deals with is so rich in conflict and yet it is essentially a film with no conflict, about the troubles in Northern Ireland! What leads Bobby Sands to go on a hunger strike? What is he in prison for? Why does nobody talk for the first twenty minutes of the film? I hate to be so harsh, but I see straight through this film. The filmmaker chose a 'heavy' subject that would be well received at independent film festivals. Having little experience with actors he chose to make it a stylized piece, where dialogue is sparse and the acting is forced, and opted for 17 minute shot to save money. He knew most people would think it was arty because it was so counter-intuitive. If you want to see a good film about Northern Ireland watch "In the Name of the Father". If you want to see Bobby Sands depicted as a motiveless marionette walking through a landscape that looks more like a scene from Alan Parker's "The Wall" than the maze prison, by all means enjoy this one. Spoiler alert: He dies in the end, but we knew that anyway, so why not engage us with an aspect of Sands' life that we may not have known? Also, here's a tip from In the Name of the Father: Make the main character sympathetic by showing his unfair victimization and then reveal his character flaws. DON'T show us how flawed he is and then try to redeem that with a hunger strike. The audience should sympathize with the main character. Sorry Mr. McQueen, that's just how movies work.

Тhe Devil's Whore - прекрасен минисериал от 4 епизода за живота на една жена по времето на последния крал Стюърт и Оливър Кромуел. Много, много ми хареса. Не съм наясно с историческата му достоверност, но на мен ми беше интересно да науча нещичко за тази част от Английската история.

Fish Tank - този филм също го препоръчвам горещо. Много ми хареса простичкия и семпъл начин, по който беше разказана историята на 15 годишната Мия. Невъзможността да избяга от обкръжението си и разочарованието ѝ. Както и копнежа , който имах чувството, че усещам физически  Wink

The Heat - ами не ми хареса. Засмях се може би три пъти. Пълна скука и клише беше целия филм.

Byzantium-нов филм по любимата тема за вампирите  Laughing Но, за радост, беше показана различна идея, не експлоатирана до сега. Хареса ми

# 433
  • Belgium
Мячик, както се казваше в онази безумна реклама "ето това чукане чаках"  Laughing

Много благодаря за подробния и вдъхновяващ отзив, Rush със сигурност ще се гледа  Party

The Heat - ами не ми хареса. Засмях се може би три пъти. Пълна скука и клише беше целия филм.

Подкрепям с две ръце - такава скука, че не го изгледах до края. Ум не ми побира защо Сандра Бълок е решила да участва чак в таква боза.

# 434
  • срещу двата комина :)))
и аз нямам идея, а толкова я харесвам  Tired Rush ще го гледам и аз довечера  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт