ЯНУАРСКОТО бебче лекичко рита в коремчето вече-тема 7

• 23 963
  • 731
  •   1
Отговори
# 615

Яни_Ди, пробвай с пробиотик за газовете. Понякога коликите, които се получават от разширяването на червата от преминаващия въздух много болят.

Да, между другото ти беше писала за един, че много помага и мисля да го опитам, защото положението е нетърпимо наистина.

# 616
Аз официално отпадам за срещата  Cry Елия е на РД и няма как. За следващата ще сме на линия.

Кайлис- честита прическа, много ми е интересно да те видя.

Ивичка- в аптеките има едни лепенки за смъкване на Т, действат веднага. Бързо да се оправя детенце.

Яни- и аз като другите ще ти кажа за нош па. Рядко го пия, но ми минава веднага.

# 617
  • UK

Да, толкова е. Аз съм с хипер функция по принцип на комб, лечение Тирозол + Еутирокс /по схема/. След спонтанен аборт ми се смъкна ТСХ на 0,000 и оттогава съм на това лечение Peace
Благодаря ти за включването  bouquet

# 618
Пандииии, знаех си!!! Май ти и бях казала да не бързаш, че още не е много сигурно за сините гащи - и аз като че ли имах предчувствие, че ще е момиченце! Аз ще си почакам за официално потвърждение до началото на септември чак  Sad Търпението не ми е една от чертите на характера.

Вера, честити розови гащи и на теб!

Ян Ди, стискам палци всичко да е наред относно тия болки!

Кайлис, и ти се осмели да резнеш пишлето на мъжлето като мен! Сестра ми като узна - Как можеш, то не знам си какво си ще се случи!!! Как може и да се боядисваш на всичкото отгоре! Да бе, да, ще ти ходя аз като баба Яга - друг път!  Laughing Е, аз не направих такава генерална промяна, но махнах поне педя от косата, заради жегите, и смятам да продължа да си ходя с поддържана глава - иначе няма да смея до магазина да отида!!!!

За това, че добрите постове не се отчитат - това го забелязах още като нова-новеничка във форума. Колко пъти са ме подминавали. Ама аз не се впрягам - никой не ми е длъжен дето се вика. Пък и аз често пропускам - като четеш много постове, все забравяш някого.

# 619
Тук съм   animal037 Пуснала съм единия си ушандер тук и слухтя ...  hahaha

Hug Hug Hug

# 620
Тук съм   animal037 Пуснала съм единия си ушандер тук и слухтя ...  hahaha

Hug Hug Hug

Hug Hug Hug

# 621
Elg, tonniny,  Hug

четящ ушко, а така поне по някой емотикон пускай, че да виждам готиния аватар.  Party

Събираме се готина група за срещичкааааааааа !!!  Party

# 622
Цветно, хайде да се задействаме за среща в Пловдив. За мен по принцип няма значение кога ще е, тъй като съм в болнични. Само да вметна, че за този, другия и последния уийкенд на месеца няма да ме има в града. За останалото време -винаги готова! Simple Smile
desita bonita, страхотна плодова салата!  eat
Цитат
На ММ в работата му, всичките му колеги са "бременни" (жените им са бременни) и вчера са сиговорили за колички и креватчета. Снощи се прибира и ми обяснява каква количка да си вземем. Паднах от смях.
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Кайлис, честита нова прическа! На мен родата нещо не ми дава да се подстригвам и аз ги слушам, какво да правя?!  Rolling Eyes Е, не се оставям да заприличам на "гръмнал бойлер в тръстика", както се казва, де.  Grinning
~Elg~, много добре си измислила дрешките за изписването. Може и да плагиатствам, ако нямаш нищо против. Simple Smile
Яни_Ди, липсата на апетит може да е от горещините. А за болките -и аз като Котката Марта бих те посъветвала да отидеш още днес.  Hug
maggie_m, браво на бебоците, че се развиват така добре!  Hug А колко ти е хемоглобина? И аз съм с нисък, но не ми казаха нищо за него.  Thinking
kokona20, може и при вас да се окажат момче и момиче. Simple Smile А TSH не ти ли е нисичко? При мен преди два месеца беше 0,89, при което ендокринолога ми каза, че ниско и намалихме дозата на хапчетата. Един месец след това беше 1,29, което било супер.
Котката Марта, и аз май ще направя така -ще почакам 10-15 мин. Иначе си слагам ръцете на корема и чакам за малко, но нищо. Явно повече трябва да се почака.
Ivi4ka, дано бързо се оправи детето.  Hug
четящ ушко,  Hug Hug Hug

И като за финал, искам да споделя един файл за Програма "Майчино здравеопазване" към НЗОК. Мисля, че ще е от полза за всички нас, които забравяме какво и кога ни се полага по ЗК. Аз лично често си правя справки с него. Simple Smile
Скрит текст:
Програма "Майчино здравеопазване" към НЗОК
Програма "Майчино здравеопазване" към НЗОК регламентира дейностите на общопрактикуващия лекар за проследяване на бременни с нормална бременности на специалиста по акушерство и гинекология за проследяване на бременни с нормална бременност и бременност с риск. Тази програма покрива абсолютния минимум, необходим за следене на бременност.   

Наблюдение върху протичането на нормална бременност
Дейността може да се осъществи от общопрактикуващ лекар или от специалист по акушерство и гинекология, което е регламентирано в Националния рамков договор за 2011 г., Приложение №15 Дейности на ОПЛ по Имунопрофилактика, програма „Детско здравеопазване”, Профилактични прегледи на ЗЗОЛ над 18 години, Формиране на рискови групи при ЗЗОЛ над 18 години и програма „Майчино здравеопазване” и Приложение №17 Дейности на лекаря специалист по „Педиатрия” по програма „Детско здравеопазване”, на лекаря специалист по „Акушерство и гинекология” по програма „Майчино здравеопазване" и на лекаря специалист по профилактика на ЗЗОЛ от рискови групи.

Кодове по МКБ 10 /Международен класификатор на болестите/
•   Z34.0 Наблюдение върху протичането на нормална първа бременност
•   Z34.8 Наблюдение върху протичането на друга нормална бременност
•   Z34.9 Наблюдение върху протичането на нормална бременност, неуточнена
При първо посещение /първи, втори и трети лунарен месец/
•   Анамнеза за рискови фактори (възраст, придружаващи заболявания, усложнения на предишни бременности, вредни навици, професионални, други), определяне на вероятния термин на раждане (ВТР)
•   Измерване на артериално кръвно налягане
•   Антропометрия (ръст, телесна маса, външна пелвиметрия)
•   Гинекологичен статус
•   Акушерска ехография
•   Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген, кетони (до м.л. ІІІ)
•   Определяне на кръвна група и Rh-фактор
•   Онкопрофилактична цитонамазка от женски полови органи
•   Изследване за сифилис
•   Изследване за хепатит В (НвS Ag)
•   Изследване за HIV (при съгласие)
•   Микробиологично изследване на влагалищен секрет
Четвърти лунарен месец
•   Гинекологичен статус
•   Акушерска ехография (в 16-та гестационна седмица)
Пети лунарен месец
•   Гинекологичен статус – по преценка
•   Сърдечна дейност на плода (ДСТ)
•   Акушерска ехография (ако не е направена в предходния месец)
•   Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген
Шести лунарен месец
Седми лунарен месец
Осми лунарен месец
•   Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген
Девети лунарен месец
•   Измерване на артериално кръвно налягане - двукратно
•   Антропометрия (ръст, телесна маса, външна пелвиметрия) – двукратно
•   Сърдечна дейност на плода (ДСТ) - двукратно
Десети лунарен месец
•   Измерване на артериално кръвно налягане - двукратно
•   Антропометрия (ръст, телесна маса, външна пелвиметрия) – двукратно
•   Сърдечна дейност на плода (ДСТ) – двукратно

Наблюдение върху протичането на бременност с риск
Дейността може да се осъществи от специалист по акушерство и гинекология, което е регламентирано в Националния рамков договор за 2011 г., Приложение №17 Дейности на лекаря специалист по „Педиатрия” по програма „Детско здравеопазване”, на лекаря специалист по „Акушерство и гинекология” по програма „Майчино здравеопазване" и на лекаря специалист по профилактика на ЗЗОЛ от рискови групи.

Кодове по МКБ 10 /Международен класификатор на болестите/
•   Z35.0 – Z35.9. Бременност с риск
Възраст над 35 години
•   Две допълнителни ехографии през бременността
•   Серумен скрининг 15 до 19 г.с. за алфа-фетопротеин и свободен бета ЧХГ за оценка на риск от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба
•   Пренатална диагноза съвместно от акушер-гинеколог и генетик
Възраст под 20 години
•   Една допълнителна ехография 28-32 г.с.
•   Изследване за хламидия еднократно
Кръвно групова несъвместимост с биологичния баща (по АБО или Резус)
•   Изследване за алоеритроантитела чрез аглутинационен или ензимен метод или индиректен антиглобулинов (Coombs) тест с поливалентен антиглобулинов серум
o   9-12 г.с. – при бременни с предшествуващи спонтанни аборти, мъртвораждания, раждания на деца с хемолитична болест на новороденото поради изоимунизация, в случаи на установени антитела при предш. бременности, при предстоящи инвазивни пренатални изследвания
o   17-20 г.с – на бременни с необременена акушерска анамнеза и отрицателен Резус фактор
o   26-28 г.с. – на бременни с отрицателен Резус фактор, на които при първото изследване не са открити антитела
Бременни с риск от развитие на диабет
•   предишно раждане на едър плод
•   предишно мъртво раждане
•   семейна обремененост с диабет
•   предходящо нарушение на въглехидратния толеранс
•   раждане на дете с аномалии
•   наличие на глюкозурия
•   възраст над 25 години
•   повишена кр. захар над 6,5 ммол/л
Допълнителни дейности:
•   ОГТТ (орален глюкозо-толерантен тест) или Кръвно захарен профил (гликиран хемоглобин) и консултация със специалист по ендокринология и болести на обмяната
o   при първо посещение – 1 път
o   24-28 г.с. при необременени – 1 път
o   28 г.с. при обременени
Бременност с друг риск, произтичащ от външни фактори (обезитас, недохранване, фамилна обремененост, обременена акушерска анамнеза, проблеми от социално естество и др.), други външни фактори (йонизиращи лъчи, вибрации, медикаменти, контакт с причинители на инфекциозни заболявания, тежка работа и др.)
•   Изследване за токсоплазмоза – при жени със спонтанни аборти и мъртвораждания еднократно при първо посещение
•   Серологично изследване за рубеола – при данни за контакт с рубеола по време на бременността еднократно до седми лунарен месец
•   Консултация със съответни специалисти според риска

Източник:
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63

# 623
mcht хемоглобина ми е 112 при долна граница 115 - доктора ми обясни, че е рано още причина за това да са бебетата. Най-вероятно си ми е нисък и без бременност, иначе започвал да пада след 20та седмица, тъй като тогава бебоците започват да дърпат от майката, а моят ако от сега е толкова тогава съвсем ще стане страшно. Сега се опитвам да се свържа и запиша час за преглед при хематолог, но безуеспешно към момента ще опитвам пак.

# 624
kokona20, може и при вас да се окажат момче и момиче. Simple Smile А TSH не ти ли е нисичко? При мен преди два месеца беше 0,89, при което ендокринолога ми каза, че ниско и намалихме дозата на хапчетата. Един месец след това беше 1,29, което било супер.
Котката Марта, и аз май ще направя така -ще почакам 10-15 мин. Иначе си слагам ръцете на корема и чакам за малко, но нищо. Явно повече трябва да се почака.

Абе, и на мен ми се струва ниско, ама не съм специалист по репродуктивна ендокринология  newsm78

А за движенията, преди малко пак пробвах - като си сложа ръката, след малко получавам реакция - може би от затоплянето на корема, а иначе не го усещам да се движи.

За това, че добрите постове не се отчитат - това го забелязах още като нова-новеничка във форума. Колко пъти са ме подминавали. Ама аз не се впрягам - никой не ми е длъжен дето се вика. Пък и аз често пропускам - като четеш много постове, все забравяш някого.

На мен ми е от характера - аз съм страшен противник на "позитивизма" и имам рефлекс на такива неща да не реагирам от типа "хайде да сме позитивни", дразнят ме. Дразнят ме и разни думи от форумната стилистика - "мами, ММ, коремче, бебче" и подобни... Аз съм Grumpy Old Woman, така че от мен не могат да се очакват особено положителни реакции Wink, най-много саркастични. Опитвам се да съм полезна, когато мога.

# 625
  • UK
mcht  bouquet Много благодаря за програмата, наистина ценно инфо Hug
Радвам се да видя и Ушко тук Hug
ТСХ -то  newsm78 ами нисичко е, ама от доки знам, че по-добре по-ниско, отколкото високо, предполагам, че ще имам корекция на Тирозола Rolling Eyes
Маги и при мен е така хемоглобина и засега нищо не ми изписват за него, освен да наблегна на храни богати на желязо. Има червено цвекло по магазините и пазарите, вземай, бели като ябълка  hahaha и гризкай, много е полезно Hug

# 626
Има червено цвекло по магазините и пазарите, вземай, бели като ябълка  hahaha и гризкай, много е полезно Hug[/color]

Червеното цвекло и сокът му в суров вид са много тежки за организма, трябва да престоят ПОНЕ час на въздух, за да "олекнат" - червеното цвекло може на салата с моркови, и на сок с моркови и ябълки, маакр че за мен е  Sick

# 627
  • софия
Яни, бързо да минават болките, но пък все пак не е хубаво да стоиш и да търпиш, ако трябва иди на лекар. Hug
Ако Вики реши пак , да ни повози съм с кола, иначе идвам с кракомобила.

Ох колата.. днес замина за ремонт.. по оня проблем със стартера Embarassed .Мъжа ми си я караше тия дни (правила му е и на него номера няколко пъти, ама той си се оправя с побутването  Laughing Laughing), че и неговата е в сервиз и приятеля ни дето ги прави все няма време , но не знам дали ще ми я върнат до събота (Би трябвало още днес) Та.. с удоволствие, щом не сте се уплашили  Embarassed Embarassed Embarassed

Ааа, уплашили, напротив, беше си емоция! Ако няма кола, няма. Ще си направим една здравословна разходка!

Grinning да емоция, ама дали потънах от срам, хаха.

# 628
mcht - ама плагитствай си на воля. При теб ще е готино- едното розово, другото синьо. Или пък бели и различно окантени.
Аз имам много неща от каката и не ми се купуват нови портбебета за изписване, при положение, че имам 5-6, които ще си ползвам. Та така с плетеното хем ще е ново, хем и удобно.
Скоро Доци беше пуснала снимка за тези пашкули, а аз като го получа ще го снимам и пусна.

# 629
  • софия
Има червено цвекло по магазините и пазарите, вземай, бели като ябълка  hahaha и гризкай, много е полезно Hug[/color]

Червеното цвекло и сокът му в суров вид са много тежки за организма, трябва да престоят ПОНЕ час на въздух, за да "олекнат" - червеното цвекло може на салата с моркови, и на сок с моркови и ябълки, маакр че за мен е  Sick
Пробвай в комбинация с настъргана краставица + морковите. И на вид и на вкус е много по добре , само с моркови и на мен не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт