Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 97 244
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета!Страхотни красоти показвате и съм приятно изненадана от темата.Преди все я подминавах,тъй като мислех че прилагате някакви "закърпващи" техники на повредени мебели. Crazy
Имам нужда от съвет за стари бели кухненски шкафове,които са облепени преди 5-6г. с мебелно фолио.Иска ми се сега понеже ще боядисваме апартамента да ги боядисам с боя на водна основа и грунд да положа преди това,но не мога да преценя дали трябва да отлепя някак фолиото или може директно върху него?Ако се налага да отлепям фолиото има ли някаква тънкост ,за да е по лесно?Притеснява ме факта да не остане лепило от него,което да не мога да изчистя преди грунда.
Ще съм благодарна на всякакви съвети  Hug

# 286
Обещах да кача снимки ,но незнам може ли да ги кача директно от компютъра и как става това . Виждала съм снимки качени като скрит текст не като линк.Моля за помощ!

# 287
  • ГОре на черешата...
Мама Мия, не може от компютъра, трябва първо да ги качиш в някой сайт.

# 288
  • София
Надявам се да приемате нови попълнения. Правите невероятни неща, истинско удоволствие за мен е да чета и се надявам да науча и аз нещо.

# 289
  • ГОре на черешата...
Честит празник на всички Марии  bouquet! бъдете здрави и обичани!
Черпя и аз, тематично - открих ново приложение на омасления под - чудесен пропс е за снимки  Laughing

Скрит текст:

# 290
Мале, в темата за мебели и подове - няма как да не те попитам за рецептата на рулото  Joy  Embarassed

# 291
  • ГОре на черешата...
 Whistling

Скрит текст:

# 292

Честит празник на всички именници!

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 09:29 от mamaMiq

# 293
  • В градината...
Мариета, уникално  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 294
  • ГОре на черешата...
Пода, нали  Laughing

# 295
  • В градината...
А, целият комплект  Naughty

# 296
Дами, честит празник на всички, носещи името Мария!

Имам въпрос във връзка с боядисване на дървена мебел - преди боята задължително ли е преминаването с грунд или някаква основа и какви са последствията, ако се сложат 2 ръце боя без нищо друго преди това/

# 297
  • Варна

Имам нужда от съвет за стари бели кухненски шкафове,които са облепени преди 5-6г. с мебелно фолио.Иска ми се сега понеже ще боядисваме апартамента да ги боядисам с боя на водна основа и грунд да положа преди това,но не мога да преценя дали трябва да отлепя някак фолиото или може директно върху него?Ако се налага да отлепям фолиото има ли някаква тънкост ,за да е по лесно?Притеснява ме факта да не остане лепило от него,което да не мога да изчистя преди грунда.
Ще съм благодарна на всякакви съвети  Hug

Аз бях облепила детско легло(ПДЧ) с фолио и сега го махнах, да ти кажа остава лепило, аз пробвах с обезмаслител и после и с лакочистител, не се махна много, но в интерес на истината аз не съм и търкала много.

Дами, честит празник на всички, носещи името Мария!

Имам въпрос във връзка с боядисване на дървена мебел - преди боята задължително ли е преминаването с грунд или някаква основа и какви са последствията, ако се сложат 2 ръце боя без нищо друго преди това/

Ако дървената мебел не е третирана с нищо преди това(боя, лак,) не е проблем да се нанесе  направо боята, аз така направих с моята софра, но тя си беше чисто дърво, необработвана с нищо преди това.

# 298
  • София
Честит имен ден, дами с прекрасното име Мария! Честит празник, Мариета, знам, че и ти празнуваш и черпиш с вкусотии и красоти!   bouquet

# 299
valeria81,
секцията която боядисвам в момента беше облепена с фолио. На места при отлепянето се махаше лепилото, но на места оставаше. Опитах с мокра кърпичка понеже знам че чисти всичко и стана, после продължих с мокри парцали - малки. Получава се като търкане на кир малко. По парцала остава доста гадно лепкаво, затова трябва доста парцалчета да се ползват. Махна се без следа. Но може да има различни лепила на фолиата и да не проработи при теб.

Общи условия

Активация на акаунт