Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 97 077
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • ГОре на черешата...
Любознателна, всичко е страхотно, поздравления  bouquet!

Лейла, да, такава е цената на маслото. Но пък и има малки разфасовки - 125 и 375 мл . може да ти стигнат.

# 331
А какво мога да използвам, за да създам просто един пласт покритие на едни дървени рафтове, вътрешни за етажерка? Не искам боя/цвят/ или лак/лъскавина/ и се чудех кое би ми свършило работа...

# 332
Здравейте момичета!Искам да ви покажа какво сътворихме с мъжът ми -необичайния ми избор на цвят за всекидневна,който ми докара куп терзания,като че ли създаде съвсем ново звучене http://katq68.snimka.bg/daily/vsekidnevna.770691.31284489. Разбира се , имам още доста неща да добавя от към аксесоари и ушиване на нов калъф за поизмъчения от годините диван,възглавнички...http://katq68.snimka.bg/daily/vsekidnevna.770691.31284458.Чуденката ми е какво да направя ето тази част от стената http://katq68.snimka.bg/daily/vsekidnevna.770691.31284491.Някога се отоплявахме с печка на твърдо гориво и така за изолация на стената лепнахме тези плочки.А сега не мога да измисля как да ги превърна в ефект.Ще се радвам на идеи,критики и предложения( знам,че тук е пълно с рационални умове Simple Smile ).Благодаря предварително

# 333
  • Варна
А какво мога да използвам, за да създам просто един пласт покритие на едни дървени рафтове, вътрешни за етажерка? Не искам боя/цвят/ или лак/лъскавина/ и се чудех кое би ми свършило работа...
Има лак мат - безцветен или в някакъв нюанс дървесен, другото си е любимото масло.
Аз за лак ползвам Milesi - матовия прилича на разредено лепило С200, но си е прозрачен като се нанесе не става на четки, няма лъскавина, съхне много бързо - перфектен е.

# 334
  • В градината...
на мен много ми хареса синята всекидневна /и ние боядисахме в подобен цвят/. Особено на фона както беше преди  Peace

# 335
  • Пловдив
Колориткен, вадиш снимки каквито решиш, слагаш в рамка и с двойнозалепващо тиксо залепяш на плочките. Ще стане като пано със снимки.

# 336
Ох,perunika, много терзания преживях ,но сега ми харесва много,различно  е...Най-после избягах след толкова дълги години от прасковеното, бежавото и кафеникавото....

# 337
  • Варна
колориткен плочките зад дивана ли ще са?

Иначе може всичко - боя, тапет, а защо не и огледало, една хубава картина, за снимките вече предложиха, ако е свободна стената може и плитка свободна етажерка пред плочките...

# 338
  • Пловдив
Освен снимки може да са малки картини, много на брой.

# 339
Стената е цялата свободна,мислех за малка бяла масичка с огледало в рамка от картина върху нея и и разни красиви нещица. В едно мазе намерих една доста стара етажерка,едно от момичетата беше пробразило същата такава някъде в предишните теми съм я виждала...ще я снимам и ще я покажа.Иначе и идеята на Янтра ми харесва. С една дума ще изчакам да чуя вас и ще го измисля Simple Smile Плитка етажерка имам до прозореца на срещуположнта стена.

# 340
  • Пловдив
Аз пак зяпах снимките ти. Според мен - дървени рамки от китайските магазини или магазините по един лев, ти да си ги боядисаш бели, с каквото боядиса секцията. И вътре черно-бели семейни снимки. Портрети. Може да си направите фотосесия семейството.

# 341
  • Варна
...мислех за малка бяла масичка с огледало в рамка от картина върху нея

Чудесно, конзолна бяла тясна масичка с красива табуретка, е много удобна за лаптопа и изобщо много е функционална.
А можеш и да преместиш етажерката и да пуснеш завесите до края на стената.

# 342
  • sofia
имам си ве4е,ме4тан дървен плот в банята, от мъжа ми изработен:)))Дървото е високока4ествен дъб.Купихме и масло Осмо 125мл,сега моля за съвет да се разреди ли малко с вода?как се маже и т.н,така 4е хубаво и ка4ествено да попие и да импрегнира  bouquet  bouquet  bouquetще снимам когато е завършено Hug

# 343
  • Варна
gonybravo, маслото НЕ се разрежда с вода, и не се мие с вода. На мен ми предложиха от техния разредител малко и ме посъветваха за първата ръка да е разредено 5%. Аз нямам много опит, нека и другите да кажат, но най-добре е да се втрие на много тънък пласт с четка с къс, твърд и естествен косъм.

# 344
  • ГОре на черешата...
Маслото се нанася НЕразредено с четка, каквато имате Wink.

Общи условия

Активация на акаунт