Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 96 122
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Ема, и аз да кажа - бpаво, супеp, напpаво балсам за душата!  smile3501
Тъкмо и на мен ми беше писнало да чета за паpкети, дюшемета и всичко дpуго но не и пpепpавени мебели, и хоп - кpасота! Възхищавам ти се за усета, тpуда и упоpитостта ти пожелавам мноооого пpекpасни мигове в стаята  Wink

# 481
  • Варна
Богиньо, моля като имаш снимки прати ми ги на лични, че тук за преправяне на дюшемета и паркети нИ става, особено пък с осмо.

Сори момичета, ако съм досадила, затова спирам да питам, като за преправяне на мебели имам един шкаф, който няма да е с масло, тогава ще се включа.

Но той е след другите, които май не са за тази тема и затова ще пиша на лични за въпроси.

# 482
  • София
Браво, Ема!  newsm10  Фантастично е! Сътворила си чудеса!

# 483
Здравейте и от мен.
От известно време следя темата и ви се възхищавам  bouquet. Не мога да не поздравя Ема за положения труд и за прекрасния резултат Heart Eyes Ема, повече от чудесно е Hug  bouquet
Doris, недей така Naughty. Не спирайте да коментирате Осмото. Че нали и паркета е преправяне, какво като не е мебел. Как иначе ще се научим, освен от споделен опит?
Реших да мажа и аз Mr. Green. Голямо вдъхновение сте  bouquet
Предстои ми да преправя една стара секция "Чайка" - едни такива с жълтеникав фурнир ПДЧ е. Ще я мажа бяла - бороконтакт и после акрилна боя. И една маса - за нея мисля шкурка и Осмо.
Ще започна със секцията. От вас разбрах, че е добре за боята да се използва велурено валяче. Кажете моля, за бороконтакта какъв вид валяче използвате?
И още един въпрос. Как си съхранявате валячетата. След бороконтакта с вода ли се мие до следващото ползване?

# 484
vanina_g, mamicata, didida, благодаря ви!

Дорис, и аз да призова, недейте така, мисля, че в темата има място и за паркети, и за мебели, и за осмо, и за различните ни вкусове Hug

Боро контакта аз мажа с четка, но хубаво размазвам, докато престане да се стича. Четката след това оставям във вода, т.е. тази четка използвам само за контактния грунд. Мечетата мия веднага хубаво Naughty след боядисването и оставям да съхнат.

# 485
Браво на всички вас, смели и модерни момичета!   bouquet
От миналото лято ви следя и мога да ви призная, че вие сте виновни да изрия цялата си спалня и всичко що е чам да бъде изшкурено и пребоядисано в бяло Crazy Така бях изтрещяла, че само на кафе и сокове карах, но за една седмица моята соц спалня в жълто (пожълтял чам) и синьо (пердета, покривало за легло и други джаджи) се превърна в бял оазис. Ще ви покажа снимчици скоро! (ако разбера как!)  
Сега съм на нова вълна - хол!  Crazy сменям цялата цветова и идейна концепция, но със старите мебели Laughing не знам при вас така ли е, но явно по време на ремонт се случва нещо с мен - освен, че смъквам 2-3 кг., сякаш оглупявам малко #Crazy, трудно водя нормален разговор, не чувам какво ми се говори, ако не е свързано с ремонта, децата се мотат рошави и гладни ...
хайде, оставям ви, че 2 секции ме чакат да ги мажа  Rolling Eyes
до скоро Heart Eyes

# 486
Ема, благодаря ти за бързия отговор  bouquet  
Ще взема да я снимам днес-утре тая "Чайка" и да ви я покажа и другата седмица като пренесем багажа (местим се в друго жилище) я мятам bowuu и ще показвам после "след". Дано не я съсипя. Ще задавам сигурно въпроси по време на мазането.... Embarassed И после масата....

.......смъквам 2-3 кг., сякаш оглупявам малко #Crazy, трудно водя нормален разговор, не чувам какво ми се говори, ако не е свързано с ремонта, децата се мотат рошави и гладни ...  
Ако това ще ти е успокоение, и аз изпадам в такова състояние на духа и тялото Mr. Green hahaha. Горките ми дечица ooooh!

# 487
  • Варна
Здравейте и от мен.
От вас разбрах, че е добре за боята да се използва велурено валяче. Кажете моля, за бороконтакта какъв вид валяче използвате?
И още един въпрос. Как си съхранявате валячетата. След бороконтакта с вода ли се мие до следващото ползване?
За Боро-то, най-добре ми се получава с четка и внимавам да е изцедена, че ако останат капки стоят като гумени розови сълзи Simple Smile И после пак трябва шкурка, това ми е единственото гадно нещо от целия процес.
Всички валяци ги мия с топла вода, понякога и малко веро, изплаквам ги обилно и със сухи кърпи ги подсушавам почти до сухо. Но това за скъпите валяци и четки, на евтините направо подменям мечетата Simple Smile

# 488
Здравейте,искам да попитам има ли продукти  за боядисване на ламинат?
А нещо подобно среща ли се в БГ?
http://www.youtube.com/watch?v=f-dC9rn2WSQ

# 489
  • Варна
Повтарям си питането: Омаслен с масло Levis под с какво да го мина - масло или топ-ойл Осмо?

# 490
Doris благодаря Peace. Ще го имам впредвид това с доброто размазване на Боро-то.
А четката ще я цопна в бурканче с вода. След 3-4 дни когато е време да я използвам за другия модул от секцията, просто я вадя от водата, подсушавам добре и мога пак да мажа с Бороконтакт. Така ли? Не И пречи да седи няколко дни във вода  Rolling Eyes? Извинете за глупавите въпроси...
За валяците - така правя и аз (сега боядисвам с латекс стените). Като приключа, веднага измивам обилно и подсушавам.

# 491
  • гр. София

Сандъка, раклата е омазан (след като свалих плата отвън и хартията отвътре) с безцветно масло Осмо. Изпи ненаситникът почти две кутийки от по 125 мл., но му е простено.....такъв ми е хубавец, че и от от собствената ми кръв бих му дала да пие Laughing Grinning

Ема, Моля те обясни по-подробно как реставрира сандъка/раклата?  Само с Осмо ли? Цветно или безцветно? Изобщо целия процес разкажи........... Praynig

# 492
Ау, Ема, чудеса си сътворила! Прекрасно, уютно...Браво!
Момичета, ще организирам детски РД и ми трябват големи парчета платове да облека масите и за разни други декорации по обекта. Трябва да са евтини, че доста количество ще отиде. Някакви идеи?

# 493
Ау, Ема, чудеса си сътворила! Прекрасно, уютно...Браво!
Момичета, ще организирам детски РД и ми трябват големи парчета платове да облека масите и за разни други декорации по обекта. Трябва да са евтини, че доста количество ще отиде. Някакви идеи?

Ако си от София, ето в този магазин знам че има евтини платове, но не са на топове, а на парчета.

А по нашият въпрос с паркета, днес ще го изциклят и купихме лак на водна основа.
Много исках масло, но мъжът ми настоя за лак.
Сигурна съм че ще се получи добре.
Ще покажа снимки след това и ще искам съвети за една секция, искам да я преправя, да е пребоядисам вратите и да сменя дръжките, да ме посъветвате как да стане. Ето тук се вижда част от нея, скоро ще я снимам цялата.

# 494

Сандъка, раклата е омазан (след като свалих плата отвън и хартията отвътре) с безцветно масло Осмо. Изпи ненаситникът почти две кутийки от по 125 мл., но му е простено.....такъв ми е хубавец, че и от от собствената ми кръв бих му дала да пие Laughing Grinning

Ема, Моля те обясни по-подробно как реставрира сандъка/раклата?  Само с Осмо ли? Цветно или безцветно? Изобщо целия процес разкажи........... Praynig

Leila, безцветно е писала жената. Ама това при условие, че цвета на съндъка ти харесва. А ако не ти харесва естествения му цвят, тогава с цветно Осмо - което ти хареса като цвят.

Общи условия

Активация на акаунт