Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 96 109
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Мерси, aalin_si, ориентирах се.
А закачалка Тонет да ви е попадала някъде? Искам да си купя. В Продавалник не откривам.
https://www.google.bg/search?q=%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0 … 3Dall%3B613%3B700

# 496
  • гр. София

Сандъка, раклата е омазан (след като свалих плата отвън и хартията отвътре) с безцветно масло Осмо. Изпи ненаситникът почти две кутийки от по 125 мл., но му е простено.....такъв ми е хубавец, че и от от собствената ми кръв бих му дала да пие Laughing Grinning

Ема, Моля те обясни по-подробно как реставрира сандъка/раклата?  Само с Осмо ли? Цветно или безцветно? Изобщо целия процес разкажи........... Praynig

Leila, безцветно е писала жената. Ама това при условие, че цвета на съндъка ти харесва. А ако не ти харесва естествения му цвят, тогава с цветно Осмо - което ти хареса като цвят.

Мда, пропуснала съм, че е безцветно.  Peace Иска ми се да знам освен омасляването нещо друго правила ли е - почистване, шлайфане.....някакви други неща.........знам ли...... newsm78

# 497
Здравейте, пак много красоти в темата!
Аз съм се зарила с куп мебели за преправяне, които обаче съм докарала донякъде, по-скоро доникъде, повечето са на етап свалена с пистолет с горещ въздух боя и изшлайфани, ама не съвсем.
Боядисах едни ратанови столове/кресла с подлакътници, от онези плетените, които ги продават по пътищата, с Аквакрил на Лакпром,  но понеже се използват в двора, та се чудя дали да ги минавам с  безцветен лак отгоре или няма смисъл?

Остана ми от боята, имам Боро контакт, дали може да боядисам едни метални етажерки, като първо нанеса Боро, после боята или трябва друг грунд да купя, който е специално за метал?

Малко по-натам ще покажа завършените неща.
Засега едни врати -  грундиран МДФ, минах с акрилната боя, станаха екстра, не бяха гладки на пипане само грундирани, и сега не са, колебая се дали да ги лакирам с безцветен мат, за по-лесна поддръжка.
Купила съм по съвет от тази тема един на водна основа, който не пожълтява, забравих вече какъв, но го имам.
http://new1.snimka.bg/hobby/razni-neshtica.704916.31308671
http://new1.snimka.bg/hobby/razni-neshtica.704916.31308707

Видях, че обсъждате Садолин, аз съм ползвала екстериорен лак за дърво върху външната дървения на къщата, нямам никакви забележки, мисля, че  са много качествени продукти.

И един въпрос за маслото, толкова много е изписано, но аз пак да попитам. Искам да омасля един бюфет с масло, бяло, мат, само плотът ще е с цветно масло.
Първо ме интересува какво ще стане там, където е китосан (има на няколко места) дали ще покрие, и  също така - кой номер масло да поръчам, да не объркам нещо?
За пръв път ще ми е , приготвила съм си няколко дъски за чернова.   Embarassed

ПП. По повод бюфета, надстройката беше боядисана бяла, преди трийсетина години най-малко ще да е, стоеше си снежнобяла, грам не жълтееше, с нещо като постна боя или латекс, измъчи ме, здрава основа, а покритието падаше прахообразно, не както блажната боя.
Не знам какво  е било, но много трайно. Може би имаше съвсем лек нюанс на сивото.

Извинявам се за многото въпроси, но всичко това, че и още, ми  е на дневен ред. Благодаря предварително.

# 498
Кия, виж в магазините за дрехи втора употреба при домакинското. Я перде, я шалте, я друго може да ти хареса.

# 499
  • Пловдив
Първо ме интересува какво ще стане там, където е китосан (има на няколко места) дали ще покрие..........
Няма да покрие. Mr. Green Само на този въпрос мога да ти отговоря.

# 500
Leila, свалих стария, изгнил плат отвън, отвътре беше облицован с хартия, всичко свалих, измих хубаво, на места шкуририх, на други с нож чегъртах, битка си беше. Накрая всичко, включително и обкова, минах с безцветно масло Осмо и грейна хубавецът Grinning

# 501
  • гр. София
Leila, свалих стария, изгнил плат отвън, отвътре беше облицован с хартия, всичко свалих, измих хубаво, на места шкуририх, на други с нож чегъртах, битка си беше. Накрая всичко, включително и обкова, минах с безцветно масло Осмо и грейна хубавецът Grinning

Благодаря ти много, Ема. На мен ми предстои такава ракла затова питам за детайли.  Peace

# 502
  • София
Май не ми е съвсем за тук въпроса,но да попитам.Свалих тапетите до бетон,три-четири пласта имаше,сега няма нищо.Та,въпроса ми е,преди да започна да лепя новите тапети,дали да не мина стените с нещо,например Боро контакт?

# 503
Преди тапети стените се грундират (ако изобщо) с разредено лепило.

# 504
  • Варна
Ахам Ема е права, тука няма нужда от Боро. Единствено, ако както казваш е до бетон (предполагам панел) и има някъде избила ръжда от арматурата трябва да се обработи с някакъв подобен грунд.

# 505
Май не ми е съвсем за тук въпроса,но да попитам.Свалих тапетите до бетон,три-четири пласта имаше,сега няма нищо.Та,въпроса ми е,преди да започна да лепя новите тапети,дали да не мина стените с нещо,например Боро контакт?

С нищо. С тапети сме били винаги. Като свалиш старите, си следваш инструкциите. Първо мажеш стената с тънък пласт лепило, чакаш малко, после си мацаш тапета и лепиш. Вземи си обаче винил тапети.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 10:17 от viliko

# 506
  • Варна
Преди година лепих флис тапети и според указанието тапета не се маже, а само стената, малко с недоверие подходих обаче - разкошотия, толкова лесно се лепят, няма мазало по маси или по разни найлони с лепило и постоянно чистене да не изцапаш следващия и няма гънка, няма нищо, като кожа се опнаха!

# 507
  • София
Точно такива са и моите,чак не ми се вярва,че така лесно може да стане.Това значи ли,да не правя нищо допълнително?

# 508
ми не само лесно, то просто...лепиш без да вадиш въздух и да опъваш - като платна лепват - поне моите бяха така.  Peace

Имам останало парче от тапета в едната стая и се чудя да го залепя ли като гръб на един шкаф и отгоре с лас кда мина...Но с какво лепило би хванало върху шперплат?

# 509
  • Бургас
Имам останало парче от тапета в едната стая и се чудя да го залепя ли като гръб на един шкаф и отгоре с лас кда мина...Но с какво лепило би хванало върху шперплат?
Аз залепих върху фазерния гръб на кухненски шкафове с лепилото за тапети - хвана си без проблеми

Общи условия

Активация на акаунт