Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 97 148
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Най-тегавото ми е на мен работата с кантовете. Обикновено на старите мебели те са попрецакани. С кит уставоних, че не мога да работя, дори за малки дупки и неравности - та и това ми е проблем.
Ет опри теб например няма никакви поражение след преобразяването на канта долу, а на първит е снимки има...как се справи?
Ами може да се смени канта - струва стотинки на метър.

# 556
  • Варна
Ами като гледам темата – освен на всяка страница да си повтаряме Бороконтакт и Осмо и туй то.
Съжалявам, но и за мен има много повече начини за обработка и възстановяване на стари мебели.
Байц специално аз използвам и въобще не мисля, че е от преди 50 години остарял.  Ако са споменати лакове, които днес са замемени с по-добри – все пак си е написано дори в скоби и подобни/ - то като цяло не мисля, че информацията е грешна.
Ленено масло пък е натурален продукт за обработка на дървото – какъв при него е проблема?
Ако ще говорим за съвременни технологии – никой от вас не споделя нищо за грундовете, за препаратите за предпазване на дървото, за издръжливост и тн все нови покрития, вярно е пълно с препарати на пазара – ама тук само за Борото за бетон се говори.
Както и да е, който иска – наистина може и сам да си намери повече информация от нета, явно не бива да се споделя тук, в темата.

Аз имах преди питане за добро лепило, което да нанеса като допълнение при сглобка с дибли. Най-накрая намерих Екокола – действително много силно лепи и съм много доволна, защото може да се чисти, ако има остатъци или е било в повече – с мокър парцал. Свърши ми идеална работа. Казвам го просто информативно. С него също така залепих кантовете на последната етажерка, защото не бях убедена в здравината на залепващата лента на самия кант.
Така е, който иска да ползва безир, който иска масло. Само давайте снимки и споделяйте опит, така всеки ще прецени, кое му харесва повече. С масло видяхме, сега очакваме да видим резултати с безир и оная избелваща смес. В интерес на истината малко опасна ми се види и дали ще е безвредна особено за деца.
Който пък не иска Боро при боядисване на недървени плоскости да сподели какво е ползвал и да покаже резултат.

# 557
  • # супернатурална #
Мога ли да боядисам метална етажерка за баня?

Аз боядисах хромирано кошче, от тези. Боро контакт, латекс (4 пъти  Mr. Green), лак на водна основа. Непрекъснато се мокри в банята, за сега, трета седмица, няма поражения.

Миналото лято изпръсках един соц. гардероб с разноцветни спрейове, това ще го пребоядисвам. Първо, че не съм доволна от резултата - не сложих никаква основа и на места се бели и второ - цветовете вече не ми харесват. Мисля системата да е като при кошчето (то беше пробно) и после ще показвам. Не може да не се получи, нали?  Laughing

# 558
  • Казанлък
Здравейте! Виждам че сте доста запознати тук и много се радвам на вашите начинания. Искам да ви попитам дали може без грунд или друга обработка да се нанася акрилна боя върху алкидна  newsm78. Предварително благодаря за отговора!  bouquet

# 559
  • Варна
Здравейте! Виждам че сте доста запознати тук и много се радвам на вашите начинания. Искам да ви попитам дали може без грунд или друга обработка да се нанася акрилна боя върху алкидна  newsm78. Предварително благодаря за отговора!  bouquet
И защо не искаш да сложиш грунд, това е частта от процеса, която е най-малко трудоемка? Шкуренето може да се пропусне, ако повърхността е гладка, но ако има залющвания, наслоена боя или други грапавини, аз бих шкурнала, ако не ти е важно може и направо.

# 560
Привет дами!
Аз искам да покажа едни врати, които правих пролетта - най-обикновени шперплатови врати, които бяха лакирани с някакъв много дебел слой лак ето тук. Съпругът ми беше крайно против да ги правим каквото и да било, но все пак ми помогна - изцикли ги с лентов шлайф, а аз ги боядисах акрилатна боя две ръце и станаха прекрасни - ето. Мислех леко да ги мина с фина шкурка и щяха да се загладят и да лъснат малко, но нямах време.

И вчерашното ми занимание - едно легло икейско това го направих на "къщичка" - цък. Пердетата не са зашити все още както трябва, а под "прозорчето" ще сложа малки цветни кофички за моливи или цветя.

Мда, не е кой знае какво постижение, но съм доволна. Сега ми се иска и останалите мебели да заприличат малко на леглото, но май най-добре е да събирам пари за нови  Mr. Green Приемам идеи все пак!

Sunglasses

# 561
Ванилия Мадагаскарска, икейското легло е станало прекрасно! Вратата също изглежда много добре на снимката. За останалите мебели - много са си хубави. Аз не зная как и дали могат да заприличат на леглото.

# 562
  • София
Ванилия Мадагаскарска, всичко е супер и единствено (ако питаш мене) цвета на цокъла не се връзва с останалите неща. Не, че е лош, но той е мек и пастелен, а мебелите са с чисти детски, ярки цветове. Той е единственото, което не ми се вписва и бих го направила в някой от цветовете на вратичките на мебелите.

# 563
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

след като моята муза безследно изчезна последните 20 - 22 месеца, не съм правила нищо. днес обаче се завърна и се захванах да боядисам една пейка... още не е готова де, като стане ще я покажа.

вчера получих една пластмасова маса, която е стояла на слънце и е избеляла. с каква боя мога да я боядисам - възможно най-бързо и с най-малко работа? нямам много свободно време. Blush
става ли с акрилна?

Ванилия, и ние сме със същите врати, но собственикът не дава да се боядисват. много ме дразнят! твоята е станала супер!

# 564
Здрасти, малко нахлувам ама имам една смахната идея, за която вие сте изцяло виновни! Hug

Таа имам едно шкафче и искам да го боядисам в бяло.Изненада! Mr. Green Проблема ми е обаче, че е с  много, ама  много лак отгоре. И все пак вратички, отстрани ще го махна щото е право дървото.МАле как го обясних Whistling  Има обаче едно рафтче, пак лакирано и от там много сложно ми се вижда да махна лака.

Та идеята ми е да залепя тапет ( а може и плат??) там.  Обаче пък ще се цапа... Та ако го мина тапета отгоре с лак ще стане ли? Или да не прецаквам шкафа?

пп. Ема, страхотна си! Бих се пренесла в тази прекрасна стая на секундата. Embarassed Heart Eyes

# 565
  • София
Дойте идеи какъв цвят да боядисам синьото по това легло http://elkazelka.snimka.bg/hobby/proekt.730150.31347512 Първоначалната идея беше,мебелите да са в сиво и жълто,сега обаче, с този жълт под не ми се връзва някак си.Колебая се за бяло,но пък дали няма да стане много светло Rolling Eyes

# 566
  • Бургас
Дойте идеи какъв цвят да боядисам синьото по това легло http://elkazelka.snimka.bg/hobby/proekt.730150.31347512 Първоначалната идея беше,мебелите да са в сиво и жълто,сега обаче, с този жълт под не ми се връзва някак си.Колебая се за бяло,но пък дали няма да стане много светло Rolling Eyes
Аз си направих коридора в сиво и червени мебели и бял цокъл още недовършено http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.31293324

# 567
Благодаря, девойки  Flutter
katri, мда, цокълът е малко... как да кажа... точно такъв си го исках, ама предполага някакви мебели от естествени материали - дървени, евентуално бели... Нооо засега ще го изтърпим. Мисля по лайсната да закача разни детски неща (имам идея за висящ "скрабъл", ще го покажа като стане) също декорации в рамки, та се надявам, че това ще приобщи някак си мебелите и цокъла. Пък някой ден и дървени мебелки  Simple Smile

елказелка, аз бих казала слонова кост или някакво много светло бежаво/кафе с мляко... Или като вратите на гардеробчето, изглеждат бели май Simple Smile

# 568

Много тъмно зелено. Убита маслина )))
,

# 569
Дзън_Дзън, къде се намира този съботен битак?

Общи условия

Активация на акаунт