РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 126 803
  • 802
  •   1
Отговори
# 105
Откъде ли мога да намеря във Варна? Аз ги пълня със вълна, но не ми харесва особено това и ми се искаше да сменя пълнежа.

Здравейте момичета, за пръв път се включвам във вашата тема, макар, че от доста време се занимавам с плетене на играчки на една кука. Ако ви е интересно, може да разгледате тук:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000355478383&sk=p … 478383&type=3
На въпроса с пълнежа. Аз купувам във Варна от магазина за дамаски в подлеза на гарата или в магазина срещу НАП/ до завод "Дружба". Става въпрос за силиконов пълнеж за олекотени завивки, продава се на метър, има две различни дебелини, от което зависи и цената. Не си я спомням точно, но въобще не е скъпо(2-3 лв за метър при ширина 1.50м). При поставяне в играчките леко я накъсвам и раздърпвам и набивам според нуждите. Тъй като моите играчки на 99.99% са за игра, а не за красота, пера в автоматичната пералня, малко пораздърпвам и понамествам с голяма игла пълнежа през плетката и играчката отново е чиста и готова за ново цапане.

# 106
Здравейте момичета,

искам да питам тези сред вас, които продават ръчно изработените си играчки, дали слагат СЕ-маркировка?  newsm78

# 107
Tatjana, CE-то се взима много трудно и е страшно скъпо, в Центъра по европейска сертификация. За ръчно произведени неща в единични бройки не е необходимо.

За силиконовия пух и ватата - ако някой иска места в София - такива неща продават в магазина за пердета на ъгъла на Екзарх Йосиф и Княз Борис I, също и на Скобелев близо до магазина на DMC. И на двете места цената на пуха е 12-13 лв на килограм.

Аз да се оплача - плетения Бен Тен си замина без снимка. Не стана най-прекрасния на света, но детето, за което беше, много го хареса. Тъй че си изпълни мисията в живота:)

# 108
Tatjana, CE-то се взима много трудно и е страшно скъпо, в Центъра по европейска сертификация. За ръчно произведени неща в единични бройки не е необходимо.

Тук в Германия много са тръгнали да проверяват и не спират пред артикули в единични бройки. Примерно, ако имаш щанд на Коледен Базар и продаваш играчки, трябва да имат този сертификат. Мислех че законът е еднакъв в цялата ЕО  Thinking

# 109
Tatjana, аз съдя по Etsy - там се продават страшно много играчки по цял свят и никой не изисква сертификати. Тия сертификати са за фирмено производство, а играчките са по-скоро обект като изкуството. Не знам, на мен ми се вижда невъзможно за човек, който прохожда в шиенето на играчки и продаването им и същевременно да извадиш парите, времето и нервите да го извадиш тоя сертификат.

# 110
О, напълно съм съгласна!
Аз съдя по Даванда, немския еквивалент на Етси и от немските форуми.
Пише, че всеки сам моиже да си извади сертификата, ако е тествал продукта и е документирал тестовете. Т.е. не можеш просто да зашиеш сертификата  Laughing 
Това е блогът на съюза на производителите на ръчно изработените играчки, там пише за това: http://wir-machen-spielzeug.blogspot.de/p/faq.html  Обобщавам: Трябва да има дори за уникати, дори ако продаваш само 2 броя на година, няма значение. Можеш и сам да сертифицираш.

# 111
Наминавам да ви покажа паното за яслата http://hubavinki.blogspot.com/2013/10/blog-post_9.html

Ох, на баба!  невероятни играчки! Масторство голямо!

# 112
Благодаря!

# 113
Ми-ра, чудесно пано! Листата подвижни ли са?
И аз да покажа моите две последни неща:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=342713552539763&set= … ype=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=342395632571555&set= … ype=1&theater

# 114
Аааааа,  cvetna, много съм впечатлена, браво!
На паното само дървото и гнездото за зашити, всичко друго е подвижно, на велкро илил копчета.

# 115
Аааааа,  cvetna, много съм впечатлена, браво!
На паното само дървото и гнездото за зашити, всичко друго е подвижно, на велкро илил копчета.

Да, и аз така си помислих, нали трябва да е интересно и малките пръстчета да развиват сръчност!   bouquet

# 116
Здравейте прекрасни момичета  bouquet

Празниците наближават и за нас от Фондация "Нашите недоносени деца" е време да организираме отново нашите базари в подкрепа на недоносените деца! Миналата година някои от вас се отзоваха, за което много им благодарим. Тази година идеята ни е за три базара - в Сливен, Варна и София.

Вече има доста такива инициативи, но ако все пак сред вас има момичета, които по някакъв начин чувстват близка нашата кауза, ще се радвам да се включат.

В момента събираме доброволци, които са готови да дарят труда и времето си, за да стане базара реалност и да направим този подарък на най-малките и борбени дечица на България. Ще се радвам ако сред вас намерим съмишленици!

Поздравявам ви за красотите, които правите! Невероятни сте!  bouquet

# 117
  • София
Хайде и аз да се престраша да ви покажа нещо, което ми отне доста време:

Скрит текст:

# 118
  • София/Варна
Страхотна е! Заслужавало си е дългото време! Първи опит ли е?

# 119
  • София
Почти . С първия ми опит си играе дъщеря ми (стана любимата кукла), но тя беше от "непрофесионални" материали- пълна със силиконов пух.

Общи условия

Активация на акаунт