РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 126 799
  • 802
  •   1
Отговори
# 765
  • София/Варна
Flash dance, прекрасно е! Аз не откривам никакви кусури. От опит мога да кажа, че колкото по-малки са дрехите, толкова по-трудно и връткаво се шият.  bouquet

# 766
Amabilis - много благодаря   bouquet - за мен твоите добри думи значат много, защото нещата, които шиеш винаги са толкова изпипани и прекрасни! Наистина, дребничките неща се шият много пипкаво, а на котето дрешките бяха наистина дребни, понеже то самото е само 14 см . Чудя се дали толкова малки дрешки могат да се ушият на машина? Прикрепването на ръкавчетата, например. Това е  въпрос към дамите с шевни машини. Чудя се дали да си купувам такава. Не че не е полезна вещ.

# 767
  • София/Варна
Amabilis - много благодаря   bouquet - за мен твоите добри думи значат много, защото нещата, които шиеш винаги са толкова изпипани и прекрасни! Наистина, дребничките неща се шият много пипкаво, а на котето дрешките бяха наистина дребни, понеже то самото е само 14 см . Чудя се дали толкова малки дрешки могат да се ушият на машина? Прикрепването на ръкавчетата, например. Това е  въпрос към дамите с шевни машини. Чудя се дали да си купувам такава. Не че не е полезна вещ.

Могат да се ушият, но трябва доста практика. Виждала съм в нета клипчета как се шият всякакви дрехи за Братс, Барбита, Пукита и т.н. пластмаси. Изглежда като детска игра, но хич не е. Площта, с която работиш е много по-малка, резервите за шев - също, така, че трябва много прецизна и сигурна ръка. Най-малките дрехи, които съм шила са за 25-сантиметровите ми кукли, но те са без ръкави. За тази Коледа съм планирала ангелчета с дрехи с ръкави, но да видим...
Не знам дали знаеш, че на толкова малки дрехи първо се зашива отворения ръкав към раменния шев, а после затваряш страничния шев едновременно на ръкава и горната част на дрехата... Дали го обясних нормално newsm78

# 768
Благодаря ти за отговора  Hug Да, разбрах те за ръкава. Ще поотложа покупката на шевна машина засега. Напоследък продажбите не вървят особено добре на моя тип играчки (освен на нещата на големите имена в тази област  Simple Smile ), така че не ми се инвестира в нещо, което няма да ползвам често. Вероятно по-нататък пак ще помисля.

# 769
  • Варна
може ли някоя от вас да ми каже как се правят подобни кукли, защото знам че повечето сами си правят и постоянно излизат в различни diy сайтове, но не мога да намеря какъв точно е самия процес
Скрит текст:

# 770
Flash Dance - много ме впечатли котето, което си направила.  Simple Smile

# 771
  • Sofia
може ли някоя от вас да ми каже как се правят подобни кукли, защото знам че повечето сами си правят и постоянно излизат в различни diy сайтове, но не мога да намеря какъв точно е самия процес
Скрит текст:
Според мен тялото е от полимерна глина,направено е на отделни детайли,изпича се и се сглобява.След това се рисуват очите,устата,лепи се коса...

# 772
feria99 - много благодаря за милите думи  Hug Hug
Скрит текст:
Точно тази кукла не е ръчно правена, т.е. може да е ръчно изработена, но от фирма. Имах такава преди време, тъй като съм голям фен на т.нар. кукли BJD (Ball-jointed doll - т.е. кукли с подвижни стави). Това е Pullip Doll, но към тази група на BJD има и много други, произведени от други фирми . Като цяло се изработват от някакъв вид смола и не бива да се излагат за дълго на слънце, защото пожълтяват.  Но специално Pullip Doll са от пластмаса. Доста са скъпи.

# 773
  • София
Здравейте  Grinning
Реших да се пробвам да ушия мече на детето, но имам затруднения с муцуната  newsm78
Как точно се зашива муцунката? Ето такъв тип муцуна, но без външния шев
Скрит текст:

Пробвах на ръка, голям зор беше и сега седи малко накриво, самият плат на места е "накъдрен", когато съм напасвала за бода.
А на машина как би станало  newsm78 ? Как да подгъна плата, да сложа пълнеж, да е гладка формата?

# 774
  • Sofia
Много ми харесва това мече,мога и аз да ушия едно  Crazy

Не е нужно да подгъваш плата,освен ако не се нищи....Кога заши муцунката?преди или след като го напълни?

# 775
  • София
Преди да го напълня. Муцуната я изрязах като обло парче и на ръка започнах да шия като загъвам навътре. Накрая напълних с памук и доших. Но си седи леко криво и понабръчкано.
Чудя се ако главата на мечето е с объл прорез, да зашия муцуната отгоре и след това като пълня главата да натъпча и муцуната  newsm78
Не знам дали го обясних добре.

# 776
  • Sofia
Аз като гледам ,не ми се струва че муцунката е запълнена с нещо Thinking
Пусни снимка да го видим как се е получило...

# 777
Най-вероятно дамите, които се занимават с шев ще открият много грешки при мен, но за мен на този етап това е голямо постижение  Blush.
За какви грешки говориш? Страхотна е!!!  Heart Eyes

# 778
Най-вероятно дамите, които се занимават с шев ще открият много грешки при мен, но за мен на този етап това е голямо постижение  Blush.
За какви грешки говориш? Страхотна е!!!  Heart Eyes
Много благодаря  Hug Heart Eyes

# 779
leprikon, много симпатични мишлета!
Dragony, много хубави книжка и дрънкалки!

Аз направих 2 русалки, едната за подарък и една за Ния. Различни са, защото уж поправих кройката, но пак има за поправяне за третата.
Още снимки ТУК

чудесни са!!!!!!!!!!! Joy

Общи условия

Активация на акаунт